Gość Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 Proponuję przenieść rozmowę na temat jakości płyt CD do wątku Pana Dzika 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 6 minut temu, RLC napisał: Proponuję przenieść rozmowę na temat jakości płyt CD do wątku Pana Dzika 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 9 minut temu, Fafniak napisał: wszystko Co do zasady. CO. DO. ZASADY. Czytaj pan ze zrozumieniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 31 minut temu, Fafniak napisał: bo już głębiej w tym siedzi Bez przesady, nie zawstydzaj mnie 😆 Ale fakt, już jakiś czas mam małego hopla na punkcie takich nieremasterowanych CD. Zwłaszcza tych wydanych w latach '80. Wystarczy trochę pobuszować na Discogs i zainteresować się oznaczeniami. Wszystkie remastery powinny być oznaczone (na Discogs) skrótem "RM" czy po prostu Remaster. 45 minut temu, RLC napisał: A jak poznać nie majstrowaną płytę CD przecież od zawsze były piraty w sprzedaży. Większość płyt CD ma numer zwany matrix, lub inaczej. Wystarczy wpisać ten numer z płyty do wyszukiwarki Discogs i o ile taka płyta będzie w katalogu, to ją zidentyfikuje i pokaże nam "release page". Przykład: 7559 74014-2 2895 386 01 # Nie znam się jeszcze do końca na wszystkich numerkach i nie wszystkie są dla mnie istotne. Jeśli kogoś interesuje, w internetach jest o tym sporo info ale trudno wszystko zapamiętać bo to są matki, ojce i jeszcze jakieś przebitki, kopie kopii matrycy... Trzeba by założyć osobny wątek, sam chętnie bym się podszkolił. Myślę, że @Bogusław Kożyczkowski może mieć większe pojęcie o tych numerach i kopiach. Ja zapamiętałem, że 01# - to jest pierwsze najpierwsze wydanie. 3 minuty temu, RLC napisał: Proponuję przenieść rozmowę na temat jakości płyt CD do wątku Pana Dzika 🙂 To po co pytasz jak rozpoznać 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 2 minuty temu, JohnDoe napisał: To po co pytasz jak rozpoznać 😆 Z czystej ciekawości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 Przecieram oczy ze zdumienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 6 minut temu, JaZz napisał: Jakby ktoś 20 lat temu powiedział mi że będę takiej muzyki słuchać, kiedy przeważał u mnie metal i punk. Za cholerę bym nie uwierzył. Cóż... kill em all oraz glen miller a teraz takie rózności ze hej... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 9 lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 lipca 2021 Marc Almond nagrywał z orkiestrą zanim stało się to modne, kiedy Enchanted ukazało się w 1990 było zupełnie inne od wszystkiego, co rządziło na listach przebojów. Dla mnie pozycja obowiązkowa, a właśnie wydano specjalne wydawnictwo 2 x cd z wersjami demo i dvd... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 9 lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 lipca 2021 https://fb.watch/v/1Y18vcqX4/ A to link do wczorajszego koncertu Clödie . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 9 lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 lipca 2021 (edytowany) Dzisiejsza dostawa ... już w niszczarce! ""gra"" Edytowano 9 lipca 2021 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 9 lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 lipca 2021 14 godzin temu, JaZz napisał: Z Crime Story mi się kojarzy 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 9 lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 lipca 2021 No kiedyś oglądało się co było a nie co chciałeś 😁 ale widzę że te czasy mogą wrócić już niedługo . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 9 lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 lipca 2021 15 minut temu, JaZz napisał: Mi z crime story kojarzy się runaway. Ogólnie to nie oglądałem. Chyba trzeba będzie nadrobić. Lepsze noty niż twin peaks, który też czeka na mnie. Ja oglądałem Crime Story "za dzieciaka", ale z tymi lepszymi notami niż Twin Peaks to mnie zaskoczyłeś, i to mocno. Serio? 17 godzin temu, JaZz napisał: Jakby ktoś 20 lat temu powiedział mi że będę takiej muzyki słuchać, kiedy przeważał u mnie metal i punk. Za cholerę bym nie uwierzył. A jakby mi ktoś jakieś 10 lat temu powiedział, że będę słuchał jazzu, i to czasami free, rocka progresywnego, awangardowego, to bym się w głowę popukał 😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 9 lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 lipca 2021 Duża w tym zasługa serwisów streamingowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 9 lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 lipca 2021 (edytowany) 18 minut temu, Asia napisał: Duża w tym zasługa serwisów streamingowych. Akurat w moim przypadku nie. Tak naprawdę, to z muzyką zacząłem przygodę od zespołu Scorpions, pamiętam, jakby to było dzisiaj. Bardzo długo nie mieliśmy internetu w domu, ale jak już się pojawił, to zacząłem ściągać muzykę na kompa. Był taki fajny serwis muzyczny Grooveshark, sporo tam było muzyki. Właśnie wtedy zacząłem poznawać zespoły rockowe, a wszystko zaczęło się od utworu "Wind of Change" Scorpions, a później już poleciało. Dire Straits, Guns N’ Roses, Pink Floyd, i przede wszystkim Deep Purple, moja pierwsza wielka miłość muzyczna 🥰 Edytowano 9 lipca 2021 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 9 lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 lipca 2021 (edytowany) Dnia 12.06.2021 o 09:53, HQ150 napisał: o jak już tak młody człowiek ma tak wyrobiony gust muzyczny Niedawno syn, zza płotu, przyniósł "utwór" Ekipa. I hardo twierdzi, że mu się podoba. Praca u podstaw psu na budę. Edytowano 9 lipca 2021 przez Asia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 9 lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 lipca 2021 Wspomniałem o Deep Purple, mojej pierwszej wielkiej miłości muzycznej, ale teraz praktycznie do nich nie wracam. Czasami włączę sobie Fools, You Keep on Moving, i może coś jeszcze. Guns N’ Roses, do nich nie wracam, i nie zamierzam, jedna wielka komercha bez żadnych ambicji, Dire Straits - ich w zasadzie jakoś nigdy nie wielbiłem, słuchałem pojedynczych utworów, teraz też do nich nie wracam, bo nie mam po co. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 9 lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 lipca 2021 40 minut temu, Asia napisał: Praca u podstaw psu na budę. Dojrzeje prędzej czy później. A porównanie musi mieć, gdyby słuchał tylko to co puszczasz to nie miałby z czym porównywać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 9 lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 lipca 2021 Pink Floyd - rzadko do nich wracam, głównie do Animals, koncertowa Ummagumma też jest świetna. Ciemną stronę Księżyca lubię, ale nie uwielbiam, tak samo Wish You Were Here. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 9 lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 lipca 2021 Dnia 7.07.2021 o 14:18, Kubakk napisał: Słuchałam już z 10 razy, a teraz z lampą 300b. Rewelacja! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 9 lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 lipca 2021 6 minut temu, JaZz napisał: Każdy chce żeby go słuchano i sprzedawać swoje dzieła. No nie, nie każdy zespół myślał merkantylnie. Chociażby zespoły z Zeuhl, RIO, i inne awangardowe odmiany muzyki. Oczywiście nie trzeba rezygnować z ambicji, można to połączyć, na przykład Led Zeppelin. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 9 lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 lipca 2021 2 godziny temu, Asia napisał: Słuchałam już z 10 razy, a teraz z lampą 300b. Rewelacja! Jaki wzmak ? fezz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 9 lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 lipca 2021 Tak, Fezz Mira Ceti. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 9 lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 lipca 2021 Przypomnę coś co jeszcze nie tak dawno było hitem , a płyta osiągała zawrotne ceny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 9 lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 lipca 2021 jakoś tak mało rockowe to tegoroczne męskie granie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts