Rega Napisano 27 lipca 2021 Udostępnij Napisano 27 lipca 2021 @Grzesiek202 i @HQ150 mój ośmioletni wnuk też lubi ich już od kilku lat. To jego ulubiony utwór kiedy miał pięc lat😊. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 27 lipca 2021 Udostępnij Napisano 27 lipca 2021 2 godziny temu, JaZz napisał: Chodzi Ci o makijaże? Tak. Ogólnie, to śmieszą mnie muzycy black-metalowi. Z tymi swoimi groźnymi minami i pozami, durne to jest strasznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 27 lipca 2021 Udostępnij Napisano 27 lipca 2021 3 godziny temu, HQ150 napisał: Tuś mi brat. Mają świetne realizacje. Panie Kolego, to zaproponuj coś 😀, Z mojej strony - muzyka z Norwegii w bardzo dobrej jakości nagrań: Kari Bremnes, "Norwegian mood", Kari Bremnes, "Og sa kom resten av livet" - szczegółnie numer 2 z płyty, Nils Peter Molvaer "Khmer" - jazz z klimacie etnicznym, fussion czy jescze jak tam zwał, nie ważne, bardzo mi się podoba cały album, Elisabeth Karsten "Flux" - majstersztyk realizacji nagrań, Kerstin Boldig "Nordisk Sjel" -posłuchajcie tych uderzeń basu na początku utworu 2, gitary akustycznej brzmiącej jak "żyleta" w 5, melodyjności numeru 7, albo czystości wokali z numeru 8. No u mnie jak na razie ten album jest numerem 1 @Rega Bardzo to fajne, przypomina mi Theatre of Tregedy (Szwecja) i muzyki katowanej za młodu. Teraz jednak z tragedii pozostał tylko sposób nagrania tej muzyki. (Nie)stety miniwieża Panasonic "troszkę" kamuflowała niektóre aspekty muzyki 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 27 lipca 2021 Udostępnij Napisano 27 lipca 2021 5 minut temu, Grzesiek202 napisał: Nils Peter Molvaer "Khmer" - jazz z klimacie etnicznym, fussion czy jescze jak tam zwał, nie ważne, bardzo mi się podoba cały album, Rewelka, słuchałem pierwszy raz całkiem niedawno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 27 lipca 2021 Udostępnij Napisano 27 lipca 2021 (edytowany) 25 minut temu, JaZz napisał: To chyba do mnie i właśnie wspominałem że podobne o ToT Tak, ten motyw się już tu przewinął. Włączyłem to parę miesięcy temu i niestety magia trochę prysla. Kurcze te płyty są nagrane dość marnie. Edytowano 27 lipca 2021 przez Grzesiek202 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 27 lipca 2021 Udostępnij Napisano 27 lipca 2021 @JaZz mnie nawet się podobało, ale z powodu, że musiałem to włącząć setki razy to teraz już mniej😉 No, ale czego się nie robi aby zobaczyć banana na ustach wnuczka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 27 lipca 2021 Udostępnij Napisano 27 lipca 2021 (edytowany) 22 minuty temu, Adi777 napisał: Rewelka, słuchałem pierwszy raz całkiem niedawno. 1997 rok. A ja znalazłem to kilka miesięcy temu. Zaprawdę, powiadam wam: serwisy streamingowe to błogosławieństwo 😀. Edytowano 27 lipca 2021 przez Grzesiek202 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 27 lipca 2021 Udostępnij Napisano 27 lipca 2021 (edytowany) Jeśli chodzi o Norwegię, to dobre są te płytki, ale nie wiem, jak z jakością nagrania: Min Bul - "Min Bul" (1970) Sart - Jan Garbarek / Bobo Stenson / Terje Rypdal / Arild Andersen / Jon Christensen Jeszcze Terje Rypdal - "Terje Rypdal" (1971). Bardzo ładne, w większości wyciszone granie, wręcz ambientowe. Świetny album. Edytowano 27 lipca 2021 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 28 lipca 2021 Udostępnij Napisano 28 lipca 2021 (edytowany) 9 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Panie Kolego, to zaproponuj coś 😀, No w pierwszej kolejności też chciałem Kari Bremnes wskazać. Mam jej wszystkie albumy. A tu masz inną Panią z tamtych rejonów A tu dzisiejsze moje poranne granie Edytowano 28 lipca 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 28 lipca 2021 Udostępnij Napisano 28 lipca 2021 Polecam całą płytę "Mezalianse" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 28 lipca 2021 Udostępnij Napisano 28 lipca 2021 Hanna Banaszak "Nienawiść". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 28 lipca 2021 Udostępnij Napisano 28 lipca 2021 I znów (?) filmowo, na dobranoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 Ale przyjemna płyta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 Tu z Camille Lellouche. Cudne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 Wyciszenie z rana? 10 godzin temu, Kraft napisał: Hanna Banaszak "Nienawiść" 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 15 minut temu, Asia napisał: Wyciszenie z rana? Taki leniwy, spokojny poranek. Mam nadzieję, że dzień tego nie zepsuje:-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 Ja potrzebuję kopa, najlepiej z listy - poranny trening. I na twarzy szeroki uśmiech zamiast kącików ust opadniętych w zadumie 😉. Choć Osiecka to ta druga kategoria. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 Boję się kliknąć... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 To kliknij tu Tu pod diaboła głos podkłada Dave Grohl. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 Ulubiony utwór mojego męża z repertuaru U2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 Najnowsze zakupy. Mam już no ale takie fajne wydanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts