Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dnia 27.09.2021 o 10:52, Adi777 napisał:

Świetny zespół, a ta płyta jest chyba moją ulubioną, aczkolwiek słuchałem tylko raz ich płyt, a dokładniej More Songs About Builings and Food, Fear of Music i Remain in Light. Wszystkie trzy bardzo dobre.

ja chyba najbardziej lubię popową little creatures i live stop making sense

IMG_20210102_103802.jpg

Napisano
1 minutę temu, Rega napisał:

Sam film nie był najgorszy. Przynajmniej technicznie. Jednak klimat w porównaniu z Obcym 8 pasażerem Nostromo - no wybacz, ale bez porównania. 

Fakt, ale ta konfrontacja była z góry skazana na porażkę. Zderzasz się z czymś co jest "pomnikiem" wzorcem z sevres ;)

Przynajmniej lepiej to wyszło niż gniot mad max i blade runner (piszę o tych nowych opowieściach)

Napisano
1 minutę temu, Fafniak napisał:

Przynajmniej lepiej to wyszło niż gniot mad max i blade runner (piszę o tych nowych opowieściach)

A mi właśnie nowy blade runner też się podobał. No kuźwa, mało wymagający jestem. 

A jeśli chodzi o Obcego. "Jedynka" to wg mnie horror sf, natomiast Prometeusza ciężko sklasyfikować. Prawdopodobnie dlatego, że sam Scott nie bardzo wiedział, w którą stronę pójść. 

Napisano (edytowany)

No to czekamy na Diunę. Ciekawe czy to będzie adaptacja jedynie pierwszej części czy coś więcej. 

Przepraszam za OT, ale temat Diuna i Obcy to mój konik😉.

Edytowano przez Rega
literówka
Napisano
23 minuty temu, seba3002 napisał:

A mi właśnie nowy blade runner też się podobał. No kuźwa, mało wymagający jestem. 

Ludzie muszą się różnić , inaczej byłoby nudno. A subiektywny odbiór jest podstawą różnorodności sztuki 

Napisano
1 minutę temu, misiek x napisał:

Tyle razy to tylko jakiś maniak albo ...

Świr?....😀, żartuje. Obcego pierwszy raz widziałem, lepiej nie będę mówił kiedy bo bardzo dawno temu, ale utkwił w pamięci . Widziałem parę razy.