gienas Napisano 18 października 2022 Udostępnij Napisano 18 października 2022 (edytowany) 14 godzin temu, dorsz napisał: Bo ma nam grać Maanam Całą sobotę słuchałem tej płyty a na koniec ostatnia płyta tego pana po lewej 14 godzin temu, dorsz napisał: Edytowano 18 października 2022 przez gienas literówka 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 18 października 2022 Udostępnij Napisano 18 października 2022 (edytowany) Kolejny odcinek serialu: cudze chwalicie czyli współczesny polski jazz. Grzegorz Nagórski Euphonium Electric Quartet - "The Optimist". Eufonium to instrument o brzmieniu zbliżonym do puzonu, ale trochę łagodniejszym, powiedziałbym, że ma się do niego podobnie jak skrzydłówka (flugelhorn) do zwykłej trąbki. Jak widać można grać fusion również z czymś takim na pierwszym planie. W składzie między innymi Paweł Tomaszewski na klawiszach i Michał Barański na elektrycznej basówce. Szczególnie klawisze są tu przyjemne i nawiązują do klasycznego jazzrocka lat 70-tych. Płyta doceniona przez Jazz Forum: http://jazzforum.com.pl/main/cd/euphonium-electric-quartet Edytowano 18 października 2022 przez Rafał S 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 18 października 2022 Udostępnij Napisano 18 października 2022 1 godzinę temu, gienas napisał: Bo ma nam grać Maanam Całą sobotę słuchałem tej płyty Świetny album. Aczkolwiek słychać jak Kora się dusi, w zbyt małym pomieszczeniu, z wokalem. 1 godzinę temu, gienas napisał: A na koniec ostatnia płyta tego pana po lewej No 1 lubię, wyłącznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 18 października 2022 Udostępnij Napisano 18 października 2022 Mi w pracy ostatnio towarzyszy to: 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 października 2022 Udostępnij Napisano 18 października 2022 @tchocky Zapewne znasz? @sonique Chyba Ci nie podejdzie, ale polecić polecę 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 18 października 2022 Udostępnij Napisano 18 października 2022 No kojarzę 🙂 To w zamian takie coś, możesz sprawdzić w wolnej chwili jeśli nie znasz. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 18 października 2022 Udostępnij Napisano 18 października 2022 1 godzinę temu, Adi777 napisał: @tchocky Zapewne znasz? @sonique Chyba Ci nie podejdzie, ale polecić polecę 😉 Nie znam, nie podoba mi się, nie poznam 😛 Ale za pamięć jak zwykle jestem wdzięczny 🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 18 października 2022 Udostępnij Napisano 18 października 2022 Podobno dziś rocznica wydania… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariol Napisano 18 października 2022 Udostępnij Napisano 18 października 2022 Nie wiem gdzie ja byłem przez ostatnie 20 lat, że dopiero teraz odkryłem grupę Millenium z ich najnowszą płytą. Dla mnie Rewelacja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 18 października 2022 Udostępnij Napisano 18 października 2022 6 godzin temu, Rafał S napisał: Kolejny odcinek serialu: cudze chwalicie czyli współczesny polski jazz. I to jest bardzo dobry serial! Nie znałem, ale już posłuchałem całości i na pewno to nie był ostatni raz. 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 19 października 2022 Udostępnij Napisano 19 października 2022 13 godzin temu, tchocky napisał: No kojarzę 🙂 To w zamian takie coś, możesz sprawdzić w wolnej chwili jeśli nie znasz. Murcof! Uwielbiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 19 października 2022 Udostępnij Napisano 19 października 2022 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 19 października 2022 Udostępnij Napisano 19 października 2022 (edytowany) Edytowano 19 października 2022 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 19 października 2022 Udostępnij Napisano 19 października 2022 Nicolas Jaar pod innym szyldem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 19 października 2022 Udostępnij Napisano 19 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 19 października 2022 Udostępnij Napisano 19 października 2022 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 20 października 2022 Udostępnij Napisano 20 października 2022 Podobno 140 lat temu urodził się Bela Lugosi, nie wypada nie zagrać dziś coś z Bauhausa… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 20 października 2022 Udostępnij Napisano 20 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 20 października 2022 Udostępnij Napisano 20 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 21 października 2022 Udostępnij Napisano 21 października 2022 Ale ten kawałek zrobił mi przeciąg, aż w głowie się zakręciło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 21 października 2022 Udostępnij Napisano 21 października 2022 Ocznie też pięknie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 października 2022 Udostępnij Napisano 21 października 2022 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 21 października 2022 Udostępnij Napisano 21 października 2022 A co tam, w ten jeden dzień w roku mogę takie guilty pleasure zapodać… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 października 2022 Udostępnij Napisano 21 października 2022 E tam , znam tę serię 👍 sporo fajnych kawałków. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 21 października 2022 Udostępnij Napisano 21 października 2022 Dnia 15.10.2022 o 11:48, Asia napisał: Powiedz mi czego słuchasz, a powiem ci kim jesteś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts