audiowit Napisano 29 listopada 2022 Udostępnij Napisano 29 listopada 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 30 listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 listopada 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 1 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2022 Wciągnęło mnie w człeka w pudełku -> całośc też niezła. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 1 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 2 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2022 (edytowany) Jak kto odważny to może się podzieli swoją listą najczęściej słuchanych w roku 2022 z Tidal/Spotify/Deezer/Apple i co tam jeszcze używacie? Właśnie odkryłam, że oni już podsumowali rok. https://tidal.com/mix/009b381cad7b4e85f7cb335c93cd25 Moja jest umiarkowanie reprezentatywna bo korzystałam z czterech różnych serwisów, a na Spotify (często w użyciu ) grasował przez jakiś czas syn i wstyd pokazywać czego słuchał 🙃. Edytowano 2 grudnia 2022 przez Asia 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 2 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2022 (edytowany) Haha… fajne to… masz niezły rozrzut…:) Takie listy jednak rzadko są chyba reprezentatywne. Moim głównym źródłem jest np. CD a do streamingu podchodzę raczej czysto pragmatycznie. Najczęściej słucham TIDALa w samochodzie, na spacerach, przesłuchuję płyty przed decyzją o zakupie, testuję np. ustawienie kolumn, wrzucam w tle „coś do obiadu”..;) Czasem jednak faktycznie słucham też via streaming na super poważnie i w skupieniu. Mi wyszło coś takiego: https://tidal.com/mix/009f88d38f691f1de0dccf7c919dd7 Edytowano 2 grudnia 2022 przez sonique 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 2 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2022 (edytowany) @Asia Widzę zespół Bastarda. Jakie wrażenia? Mam ich w planach na najbliższe dni. Edytowano 2 grudnia 2022 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 2 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2022 @sonique Słuchamy? Recenzja Pablosa: https://pablosreviews.blogspot.com/2022/11/trio-convulsant-seances-2022.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 2 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, Adi777 napisał: @sonique Słuchamy? Recenzja Pablosa: https://pablosreviews.blogspot.com/2022/11/trio-convulsant-seances-2022.html Taaa… widziałem. Przyjdzie i na to czas… Ja teraz czekam na coś w samochodzie już ponad pół godziny i mam coś takiego na umilenie czasu… piękna płyta, polecam: Edytowano 2 grudnia 2022 przez sonique 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 2 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2022 (edytowany) 56 minut temu, sonique napisał: Ja teraz czekam na coś w samochodzie już ponad pół godziny i mam coś takiego na umilenie czasu… piękna płyta, polecam: A u mnie nie tak dawno podobny album, też z Beirachem, ale firmowany przez Mraza i z Billy Hartem na bębnach zamiast Jacka DeJohnette'a. Edytowano 2 grudnia 2022 przez Rafał S 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 2 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 2 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2022 (edytowany) 22 godziny temu, J4Z napisał: Z dorobku Kabanosa najbardziej lubię ten kawałek: Edytowano 2 grudnia 2022 przez maxredaktor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 2 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2022 3 godziny temu, Adi777 napisał: @Asia Widzę zespół Bastarda. Jakie wrażenia? Mam ich w planach na najbliższe dni. Nie wiem na ile ta akurat płyta jest próbką działalności zespołu, ale tutaj jest wariacja na temat fado. A co powiecie na to: Niezłe zaskoczenie, prawda? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 2 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2022 (edytowany) 2 godziny temu, Rafał S napisał: A u mnie nie tak dawno podobny album, też z Beirachem, ale firmowany przez Mraza i z Billy Hartem na bębnach zamiast Jacka DeJohnette'a. Super! Nie znałem… dzięki! Jeżeli miałbym zamienić jakiegoś muzyka na innego na przytoczonej przeze mnie płycie ELM, to właśnie byłby to Jack DeJohnette. Beirach i Mraz wypadają tu genialnie. A Jack „tylko” bardzo dobrze. Jeszcze dodam, że bardzo ale to bardzo lubię DeJohnette’a ale czasem mam wrażenie, że jest jak Coca Cola, którą domyślnie dodaje się do każdego zestawu… słowem, nie można na niego nie trafić, przez co może szybko się znudzić…;) Tak więc bez smutku przyjmuję fakt, że widzę na Twojej płycie Beiracha z Mrazem już z innym niż Jack bębniarzem. Edytowano 2 grudnia 2022 przez sonique 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 3 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2022 15 godzin temu, sonique napisał: Haha… fajne to… masz niezły rozrzut…:) To jest najlepsze, trudno powiedzieć w jaki sposób to wybierają. Dzięki, że się podzieliłeś, może jeszcze ktoś się odważy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 3 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2022 7 minut temu, Asia napisał: To jest najlepsze, trudno powiedzieć w jaki sposób to wybierają. Fajnie, że zwróciłaś na tę funkcję/możliwość uwagę. Bo ja jej nawet nie zauważyłem. Mój styl to otworzyć aplikację, znaleźć płytę, i nacisnąć „play”. Ot co. Ale zdopingowałaś mnie do pogrzebania głębiej i widzę, że TIDAL mocno się zmienił in plus od czasu kiedy to ostatnio robiłem… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 3 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2022 Rzeczywiście, jest całość 2022. Tylko że mam wrażenie iż nie reprezentatywna. Kilka pozycji z listy jest przeze mnie używanych do testowania. Avishai Cohen to moje odkrycie roku, i tak- uwielbiam Chrisa Bottiego. https://tidal.com/mix/00912ac821a8661fcda33f76a7b5eb 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 3 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2022 5 godzin temu, Asia napisał: Dzięki, że się podzieliłeś, może jeszcze ktoś się odważy. Ekhem, jak to zrobić w Spotify? Trzeba mieć Premium? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 3 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2022 Sprawdź czy masz aktualną wersję apki @Adi777 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 3 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2022 A u mnie https://listen.tidal.com/mix/00948f68f42e1156d04d54a2df2744 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 3 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2022 Nazywa się to Spotify Wrapped 2022 i powinno samo Cię zaatakować 😉. One thing to ensure is that you have version 8.7.78 or higher of the Spotify app installed on your smartphone. Then, all you need to do is open the app, and a prompt will appear, click on “Jump In” to begin your Wrapped. Whenever a story ends, you will get a “Share this story” button to share that card on social media. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 3 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2022 27 minut temu, Asia napisał: Nazywa się to Spotify Wrapped 2022 i powinno samo Cię zaatakować 😉. Tak, wyskoczyło mi teraz 😉 https://open.spotify.com/wrapped/share/share-1ee286ddbf6f496d9a2a20c4e5d4bf7a-1080x1920?si=Rf9yd28QQcO5QAPjflwuZQ&utm_source=copy-link&lang=pl&destination=datastories Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 3 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2022 @Adi777 przesuń w lewo i z ostatniego okienka - twoje ulubione utwory 2022. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 3 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2022 (edytowany) Postanowiłem przygotować małą listę, moim zdaniem wartych uwagi tegorocznych albumów, choć jeszcze to nie koniec roku. Może wpadnie komuś coś w ucho. Kolejność przypadkowa. Black Country, New Road - Ants From Up There - drugi studyjny album młodych i zdolnych artystów z Cambridgeshire. Art-rock. Jedynka była bardziej nerwowa i ostrzejsza, bardziej punkowa. Wysoki poziom. The Smile - A Light for Attracting Attention - rockowy projekt muzyków Radiohead i perkusisty Sons of Kemet. Trzynaście utworów, przyjemnie zaaranżowanych, w większości posiadających bardzo wyraziste melodie. Perfume Genius - Ugly Season - bardzo interesujący miszmasz artysty Michaela Hadreasa. Rozbudowane instrumentarium, między innymi melotron, fisharmonia, saksofon czy flet. Jest popowo, jazzowo, rockowo, psychodelicznie, elektronicznie. Jockstrap - I Love You Jennifer B - art-popowy duet, Taylor Skye i Georgia Ellery, która gra w Black Country, New Road. Jeden z moich tegorocznych faworytów, jeśli chodzi o melodie, i w ogóle z całego art-popu. Do tego bardzo ładny wokal panny Georgii. Bardzo mi to siadło Syntezatorowe, dronowe pasaże, uzupełnione puzonem i klarnetem basowym. Intrygujące i klimatyczne, choć już trochę bardziej wymagające granie. Weyes Blood - And in the Darkness, Hearts Aglow - kolejna art-popowa płyta trzymająca wysoki poziom artystyczny, i posiadająca to, co musi posiadać dobry art-pop, czyli melodie, ładne melodie. Na duży plus także wokal, który brzmi bardzo dojrzale i "profesjonalnie". 2 godziny temu, Asia napisał: @Adi777 przesuń w lewo i z ostatniego okienka - twoje ulubione utwory 2022. https://open.spotify.com/playlist/37i9dQZF1F0sijgNaJdgit?si=HgZjPBb0QIu5oDiiiEc-eg&utm_source=copy-link Edytowano 3 grudnia 2022 przez Adi777 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 3 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2022 No to Tidal wygrywa przez KO! Spotify nie popisał się ze swoim udostępnianiem listy - link nie działa /a raczej aplikacja wyświetla po prostu własną listę/. Poniżej instrukcja dla ew zainteresowanych - w skrócie trzeba skopiować utwory do nowo utworzonej listy. Brawa na stojąco 😜. https://community.spotify.com/t5/FAQs/Sharing-Your-Top-Songs-2022/ta-p/5453003 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts