KrólKiczu Napisano 2 lipca 2023 Udostępnij Napisano 2 lipca 2023 5 minut temu, Rega napisał: @KrólKiczuCzegoś słuchałem, ale to było dość dawno (przynajmniej 7-8 lat wstecz) i nie wiem nawet czy to były albumy z muzyką filmową. Poza tym słuchałem wtedy przy lampce (niejednej), a wtedy wszystko bardzo się podoba😉 , tyle że niczego nie słucha się dokładnie. Niestety, później już nie miałem okazji. https://tidal.com/album/2570791 Polecam ten album. To składanka z kilku pierwszych jego płyt. Bardzo ładna i nostalgiczna. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 2 lipca 2023 Udostępnij Napisano 2 lipca 2023 (edytowany) @KrólKiczuA ja polecam szczególnie doskonale zrealizowany Kill to get Crimson. Moja wersja jest dwupłytowa i druga płyta(DVD) to relacja ze studia nagraniowego gdzie można zobaczyć z jakim zaangażowaniem Mark Knopfler podchodzi do jakości nagrywanej płyty. Edytowano 2 lipca 2023 przez Rega 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 2 lipca 2023 Udostępnij Napisano 2 lipca 2023 1 godzinę temu, Rega napisał: Proszę bardzo. Te są podobne. Mam wszystkie. Podobne zespoły? Podobna muzyka? 35 minut temu, Rega napisał: @KrólKiczuA ja polecam szczególnie doskonale zrealizowany Kill to get Crimson. Moja wersja jest dwupłytowa i druga płyta(DVD) to relacja ze studia nagraniowego gdzie można zobaczyć z jakim zaangażowaniem Mark Knopfler podchodzi do jakości nagrywanej płyty. Zgadam się ona jest świetnie zrealizowana. Pierwszy utwór jak mark zaczyna śpiewać oktawę wyżej. Aż ciery przechodzą po człowieku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 3 lipca 2023 Udostępnij Napisano 3 lipca 2023 (edytowany) Druga, i zarazem ostatnia studyjna płyta brytyjskiego eksperymentalnego rockowego zespołu. Edytowano 3 lipca 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekPijowczyk Napisano 3 lipca 2023 Udostępnij Napisano 3 lipca 2023 Podrzucam dzisiaj link do takiego chiilowego seta https://www.youtube.com/watch?v=vx_NDdLOQ_A Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 3 lipca 2023 Udostępnij Napisano 3 lipca 2023 Dziś na tapecie DR DRE Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 3 lipca 2023 Udostępnij Napisano 3 lipca 2023 A skoro się powiedziało A, trzeba powiedzieć BB. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 4 lipca 2023 Udostępnij Napisano 4 lipca 2023 (edytowany) 7 godzin temu, audiowit napisał: A skoro się powiedziało A, trzeba powiedzieć BB. A gdzie tam było A w Dr Dre? Czy to tylko metafora? Edytowano 4 lipca 2023 przez KrólKiczu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 4 lipca 2023 Udostępnij Napisano 4 lipca 2023 Dnia 2.07.2023 o 20:21, Rega napisał: Proszę bardzo. Te są podobne. Suuuuuper . Brzmienie fantasytyczne. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 4 lipca 2023 Udostępnij Napisano 4 lipca 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 5 lipca 2023 Udostępnij Napisano 5 lipca 2023 Dzisiaj trochę po barbarzyńsku. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 5 lipca 2023 Udostępnij Napisano 5 lipca 2023 2 godziny temu, Wing0 napisał: Dzisiaj trochę po barbarzyńsku Ale to jest dobre. Dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 5 lipca 2023 Udostępnij Napisano 5 lipca 2023 @kaczadupa Ada, też lubię Aynsleya Listera, mam dwie jego wcześniejsze płyty i jedną zbiorową. Uniwersalny gitarzysta, niezły również w wydaniu akustycznym. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 6 lipca 2023 Udostępnij Napisano 6 lipca 2023 @sonique Ten ostatni utwór którego słuchaliśmy, to był numer 2 z absolutnie genialnie nagranej płyty "Flux", norweskiej śpiewaczki operowej Elisabeth Karsten. Album jest też w wersji anglojęzycznej, której ja jednak nie polecam. No i sprawdź koniecznie zupełnie mało znaną w Polsce, węgierską grupę DJABE. Ich moim ulubionym albumem jest relaksujący "Back to Sardinia", ale słuchaliśmy tego: Dzięki, za spotkanie! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 6 lipca 2023 Udostępnij Napisano 6 lipca 2023 Fantastyczny koncert, i chyba moje ulubione wykorzystanie skrzypiec w jazzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 6 lipca 2023 Udostępnij Napisano 6 lipca 2023 Kupiłem płytę nudziarza i czego się spodziewałem? Ale Bird of Paradise genialny… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 6 lipca 2023 Udostępnij Napisano 6 lipca 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 6 lipca 2023 Udostępnij Napisano 6 lipca 2023 A dla tych, którzy lubią metalowe disco w polu. Polecam, technicznie nieźle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 6 lipca 2023 Udostępnij Napisano 6 lipca 2023 (edytowany) Edytowano 6 lipca 2023 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 6 lipca 2023 Udostępnij Napisano 6 lipca 2023 (edytowany) A to dla tych, którzy nie przepadają jak im Diana Krall siada na kolanach. Edytowano 6 lipca 2023 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 6 lipca 2023 Udostępnij Napisano 6 lipca 2023 Byli niedawno w Krk. Szał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 7 lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 lipca 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 7 lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 lipca 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 7 lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 lipca 2023 (edytowany) Posłuchaj tego. Ta płyta jest niczym Kind of Blue w muzyce metalowej. Nie dla neofitow. Nie słuchajcie tego. Fanom Diany Krall i Marka Knopfera zakaz wstępu. W oryginale na tej płycie był wydrukowany kozioł w kolorze kanarkowym. Miał być złoty ale... budżet Nie pozwolił. W późniejszych wydaniach okładka była już czarnobiała. Płytę nagrano w garażu. Album ten do tej pory świetnie się sprzedaje. Można? Można. Dobra muzyka broni się sama. Edytowano 7 lipca 2023 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 7 lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 lipca 2023 Tfu tfu siedem razy przez lewe ramię. To się może skończyć jedynie egzorcyzmami świetym salcesonem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts