Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
3 godziny temu, MMarek napisał:

Kto lubi Jacinthę, bo ja tak?

Chętnie poznam, tym bardziej, że maczał w tym palce ceniony przeze mnie pianista i aranżer Bill Cunliffe. :)

6 godzin temu, Asia napisał:

Nowe i stare jednocześnie:

Wokalnie chyba trochę lepsze niż Greta Van Fleet, chociaż granie jednak wolę w wykonaniu Kiszków. :)

Napisano
7 godzin temu, MMarek napisał:

Kto lubi Jacinthę, bo ja tak?

Nie znam. Ale ostatnio polecałeś Katję Werker, której twórczość strasznie przypadła mi do gustu, więc i z tą "polecajką" się zapoznam. 

P.S. Marku, wybierasz się może na AVS? 

Napisano
6 minut temu, MMarek napisał:

A będą piękne hostessy i drinki za darmochę bez limitu? :)   Jeśli tak, to będę. W inym przypadku niestety nie :) 

Hostess bez liku. Czy piękne? Jak w audio - wszystko kwestia gustu. Darmowe drinki da się bez problemu zorganizować 😉

Napisano
4 godziny temu, Grzesiek202 napisał:

Ja 🙂. Na pewno przepięknie to gra na Twoim zestawie.

Wiesz jat to jest w audio. Ma się w głowie wyobrażenie brzmienia, które chciałoby się  usłyszeć , a iluzja pryska po właczeniu urządzenia :) 

Napisano
3 godziny temu, gienas napisał:

:) to ja pięknym zabytkiem znienacka ;)

To i ja podrzucę staroć. Wczoraj rozszyfrowałem ten mój wielki przebój z dzieciństwa.

Zawsze myślałem, że to Abba, przez lata szukałem, szukałem i nic. W końcu utwór pokrył się kurzem zapomnienia. Wczoraj z trudem wyrwałem się spod przemożnego wpływu Akary, żeby już iść spać, wpadłem jeszcze do kuchni powiedzieć żonie dobranoc i co słyszę w radiu? TEN UTWÓR! Biegiem po telefon, wyszukiwanie dźwiękiem i jest 😎. Z tego szczęścia słuchałem w kółko do północy. Czy się wyspałem? Nie 😡

By the way, ich zwycięskiego hitu w ogóle nie kojarzę, nie pamiętam

Napisano

Raphael Rogiński (ur. 1977 we Frankfurcie nad Menem) - polski kompozytor i gitarzysta. Jest współzałożycielem tria Shofar i liderem zespołów Cukunft, Alte Zachen i Wovoka oraz uczestnikiem innych projektów muzycznych. Działa na rzecz odnowienia kultury i muzyki żydowskiej w Polsce:

"Uznałem, że publiczność powinna mieć wybór między folklorystyczną stylistyką a żywą muzyką żydowską w Polsce, taką, jaka mogłaby nadal istnieć, gdyby nie wojna". 

Rogiński gra muzykę łączącą elementy bluesa, free jazz, swing i muzyki klezmerskiej. Ze swoim zespołem Cukunft interpretował piosenki Mordechaja Gebirtiga, z Shofarem niguny Mosze Bieregowskiego. Współpracował m.in. z Noëlem Akchoté, Mikołajem Trzaską, Maciem Morettim i Wacławem Zimpelem. 

Z Wikipedii.