Tomai Napisano 28 lutego Udostępnij Napisano 28 lutego (edytowany) Kontynuując słuchanie św., pamięci Guru..... polecam posłuchać kolejnych edycji zawierających fajne połączenie rapu i jazzu. https://tidal.com/browse/album/1471152 https://tidal.com/browse/album/1411719 Edytowano 28 lutego przez Tomai Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pKot Napisano 29 lutego Udostępnij Napisano 29 lutego Może niekoniecznie cały album, ale ten utwór mogę szczerze polecić jako bardzo ciekawy eksperyment wokalny. Artystka o japońskich korzeniach rezydująca w Londynie. To jak płynnie przechodzi pomiędzy stylami śpiewu, urzekło mnie do głębi. Piękny głos, pełen życia i głębi, a dziewuszka nie boi się chyba niczego. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 29 lutego Udostępnij Napisano 29 lutego Mam trochę płyt Raphaela Wressniga (organy Hammonda) i wszystkie lubię. Szczególnie te z Alexem Schultzem na gitarze. Tym razem "The Soul Connection" nagrana z innym gitarzystą - brazylijskim bluesmanem Igorem Prado. Bardzo przyjemny, świetnie zagrany jazzujący soul-blues. @coyote Pewnie znasz obu zawodników, nie wiem jak inni. @maxredaktor - To powinny być też Twoje klimaty, a i @MariuszZ może znaleźć tu coś dla siebie. Pozdrawiam i wracam już do swojej Dynlandii. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 29 lutego Udostępnij Napisano 29 lutego Przyjemne i dodane do playlisty. Grazie mille! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 1 marca Udostępnij Napisano 1 marca 12 godzin temu, Rafał S napisał: Mam trochę płyt Raphaela Wressniga (organy Hammonda) i wszystkie lubię. Szczególnie te z Alexem Schultzem na gitarze. Tym razem "The Soul Connection" nagrana z innym gitarzystą - brazylijskim bluesmanem Igorem Prado. Bardzo przyjemny, świetnie zagrany jazzujący soul-blues. @coyote Pewnie znasz obu zawodników, nie wiem jak inni. @maxredaktor - To powinny być też Twoje klimaty, a i @MariuszZ może znaleźć tu coś dla siebie. Pozdrawiam i wracam już do swojej Dynlandii. Hey, Tak znam tych dwóch muzyków Co do organ Hammonda w tym tygodniu słuchałem parę albumów z ich udziałem, możesz niebawem coś udostępnie. pozdrowienia... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pKot Napisano 1 marca Udostępnij Napisano 1 marca Nie widzę aby ktoś wspominał o tej pani na forum, więc się podzielę. Zeena Parkins i jej świetny projekt na trzy harfy, kamertony i nieco elektroniki. Zgrzyty kamertonu przyłożonego do strun harfy? Tak. Ostre jak brzytwa, delikatne jak muśnięcie wiosennego wiatru, ze wspaniale ułożonymi niskimi dźwiękami. Baardzo polecam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 1 marca Udostępnij Napisano 1 marca 22 godziny temu, pKot napisał: Może niekoniecznie cały album, ale ten utwór mogę szczerze polecić jako bardzo ciekawy eksperyment wokalny. Słuchałem jakiś czas temu, interesujące 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 1 marca Udostępnij Napisano 1 marca Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 1 marca Udostępnij Napisano 1 marca 8 godzin temu, pKot napisał: Zeena Parkins i jej świetny projekt na trzy harfy, kamertony i nieco elektroniki. Bardzo lubię jedną harfę, więc trzy to dopiero musi być coś. Niestety, nie podeszło mi to. Za wyjątkiem utworu 'Tuning Forks'. Taka ilość świdrujących, jaskrawych instrumentów, do tego elektronika... Mniam 🥰 Jak znasz tego więcej, dawaj tu albo w wątku o muzyce perkusyjnej 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 1 marca Udostępnij Napisano 1 marca Polski duet. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 1 marca Udostępnij Napisano 1 marca 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 1 marca Udostępnij Napisano 1 marca 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 2 marca Udostępnij Napisano 2 marca Tymczasem wczoraj, ale w 1988 roku Peter Murphy wydał swój drugi solowy album "Love Hysteria" zawierający utwory "All Night Long", "Indigo Eyes" i "Funtime". 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 2 marca Udostępnij Napisano 2 marca Kilkanaście postów wcześniej padła propozycja, przesłuchałem, kupiłem CD, słucham urzeczony... Genialne połączenie dwóch muzycznych światów, Katarzyna Borek & Vojto Monteur "Tempus Fantasy" 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 2 marca Udostępnij Napisano 2 marca (edytowany) Wróciłem niedawno z giełdy płytowej. Miło popatrzeć jakie tłumy wciąż interesują się muzyką na nośnikach. Dobrze też wiedzieć, że nie tylko mnie dotknął ten nałóg. Przeważały winyle. Ale były też płyty CD. Niektóre piękne. Idealnie pode mnie. Za poniższe tytuły zapłaciłem łącznie tylko 130zł. Cieszę się jak dziecko. Zacząłem od Stana Getza… jest pięknie:) Edytowano 2 marca przez sonique 4 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 2 marca Udostępnij Napisano 2 marca Taki chill. na wieczór. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 2 marca Udostępnij Napisano 2 marca (edytowany) 2 godziny temu, Pitt39 napisał: Taki chill. na wieczór. Ładne U mnie też na spokojnie. Edytowano 2 marca przez Adi777 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 2 marca Udostępnij Napisano 2 marca Dawno nie sprawdzałem, co tam u Senri. No i mam kolejny czadowy kawałek do wielokrotnego słuchania i oglądania. Senri jest tu gwiazdą, ale ciekawy jest też dialog saksofonistki i klawiszowca. Senri Kawaguchi Band 'Raging Spur' Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 3 marca Udostępnij Napisano 3 marca Krok wstecz? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 3 marca Udostępnij Napisano 3 marca Taśma matki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 3 marca Udostępnij Napisano 3 marca Tak, matki moich dzieci 🙂. 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 4 marca Udostępnij Napisano 4 marca 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 4 marca Udostępnij Napisano 4 marca Tego dnia w 1983 roku Spandau Ballet wydał trzeci album studyjny „True” zawierający single „Lifeline” „Communication” „True” i „Gold”… 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pKot Napisano 4 marca Udostępnij Napisano 4 marca Jeśli chodzi o Herbie Hancock'a, mój ulubiony kawałek to: A to z podwójnej przyczyny. Raz, że wspaniała muzyka i świetnie nagrana, a dwa że gdy zdarza mi się jakaś "podróż" to też lubię, gdy przy tym kawałku już "wiem, gdzie dotarłem" 🚲 ;-) 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 4 marca Udostępnij Napisano 4 marca (edytowany) Ach te bongosy w "Gold". Od tamtego czasu za mną chodzą. Edytowano 4 marca przez Kraft 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts