Dedal Napisano 12 marca Udostępnij Napisano 12 marca (edytowany) Zawsze z chęcią wracam 👍 Edytowano 12 marca przez Dedal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esiowaty Napisano 12 marca Udostępnij Napisano 12 marca Dnia 19.02.2024 o 18:54, MarcKrawczyk napisał: Słucham już kolejny raz i nie wiem…nie wiem… Do jazdy nocą samochodem, mega ! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 12 marca Udostępnij Napisano 12 marca Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 12 marca Udostępnij Napisano 12 marca Dziś wszyscy tylko Kult i Marillion, a Ja posłucham innej rocznicowej płyty wydanej tego dnia w 1991 r, oto R.E.M. i ich siódmy album studyjny „Out of Time” z singlami „Losing My Religion” „Shiny Happy People” „Near Wild Heaven” „Radio Song”… 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 13 marca Udostępnij Napisano 13 marca 19 godzin temu, MarcKrawczyk napisał: Dziś wszyscy tylko Kult i Marillion, a Ja posłucham innej rocznicowej płyty wydanej tego dnia w 1991 r, oto R.E.M. i ich siódmy album studyjny „Out of Time” z singlami „Losing My Religion” „Shiny Happy People” „Near Wild Heaven” „Radio Song”… Bardzo lubię płytę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 13 marca Udostępnij Napisano 13 marca I jeszcze jedna wczorajszorocznicowa, już kultowa pierwsza płyta Velvetów… A i dzisiejsza czterdziestolatka… Z największym chyba przebojem grupy „Drive” 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 13 marca Udostępnij Napisano 13 marca Tak właściwie to mnie niepotrzebne jakieś playlisty 😉, zaglądam tutaj, patrzę co proponuje kolega @MarcKrawczyk, sięgam na półkę i słucham. Tak z 70% pokrywa się to z moimi zbiorami. Pozdrawiam 👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 13 marca Udostępnij Napisano 13 marca Skoro drive to i cars 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 13 marca Udostępnij Napisano 13 marca (edytowany) Edytowano 13 marca przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 13 marca Udostępnij Napisano 13 marca 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 14 marca Udostępnij Napisano 14 marca Tego dnia w 1983 roku ukazał się "Let's Dance" - tytułowy singiel 15 albumu studyjnego Davida Bowiego. Wyprodukowany przez Nile'a Rodgersa, stał się jednym z najlepiej sprzedających się utworów Bowiego. Pod koniec mamy „truskaweczkę na torcie” - solo gitarowe Steviego Raya Vaughana… 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 14 marca Udostępnij Napisano 14 marca 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 15 marca Udostępnij Napisano 15 marca Nieco nowostarego żużlu… 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 15 marca Udostępnij Napisano 15 marca Tidal https://tidal.com/playlist/d3412894-bb4d-48cf-9558-bfe9ab865d16 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 15 marca Udostępnij Napisano 15 marca @sonique, @coyote, @pKot Może Wam przypadnie do gustu? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomai Napisano 15 marca Udostępnij Napisano 15 marca Polecę coś z YouTube, co od kilku miesięcy porusza moje serce. Całość jest super , aaaa... najbardziej od 37 minuty. Wogóle te miejsce w Chorzowie to muszę odwiedzić:) Enjoy😎 PS. Trąbka jak tu idzie do przodu, a bas jaki jest potężny i sprężysty. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca Dnia 15.03.2024 o 14:35, Adi777 napisał: @sonique, @coyote, @pKot Może Wam przypadnie do gustu? Bardzo dobra i ciekawa płyta! Tu nic nie jest oczywiste. Słyszę tu sporo „psychiatryka” co sprawia, że muzycznie czuję się „w domu” a odsłuch pogłębia uśmiech na mej twarzy… PS. Co to za styl? Bo gdy nie mam pomysłu to wrzucam wszystko do wora „alternatywa”…;) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca Die Kunst der Fuge to cykl czternastu fug i czterech kanonów skomponowanych przez Johanna Sebastiana Bacha odnotowany w Bach Werke Verzeichnis pod oznaczeniem BWV1080. Do dziś toczy się dyskusja na tematy zamierzonego instrumentarium, kompletności dzieła, czasu jego powstania czy choćby kolejności poszczególnych części. Kunszt Fugi doczekał się bardzo wielu interpretacji i nagrań z bardzo różnym instrumentarium. Cykl jest wykonywany przez orkiestry, w tym z instrumentami z epoki, klawesyn, fortepian, organy czy wokalnie. Wśród nagrań znajdziemy także wykonania mieszane, np. na orkiestrę, klawesyn i organy. Dzisiaj Franz Liszt Chamber Orchestra dyryguje János Rolla. Wydanie w formie albumu w twardej oprawie z dodatkową książeczką zawierającą zdjęcie zbiorowe wykonawców wspomnienie założyciela Orkiestry, wyróżniony ramką tytuł albumu w języku rosyjskim, ponadto spis części i opisy w pełnej treści w językach, węgierskim, angielskim, francuskim i niemieckim. Nagranie pod względem wykonawczym, bardzo klasyczne, niezbyt energiczne i zrównoważone. Nagranie już cyfrowe (1985), bardzo ładnie zmiksowane i wytłoczone. Dynamiczne, tworzywo dobrej jakości. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca 35 minut temu, sonique napisał: PS. Co to za styl? Bo gdy nie mam pomysłu to wrzucam wszystko do wora „alternatywa”…;) RYM podaje Avant-Garde Jazz, Vocal Jazz, Spiritual Jazz, ale zdecydowanie ma swój styl Amirtha Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca Relaksujące. A przynajmniej mnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 17 marca Udostępnij Napisano 17 marca Czy to nie miło gdy tekst jest nie tylko zrozumiały, ale do tego ma sens? 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 17 marca Udostępnij Napisano 17 marca Playlista "Best Tracks (from my library)" jest to zbiór utworów znajdujących się w mojej bibliotece, utwory te można znaleźć również na innych playlistach z danym gatunkiem muzycznym. Tutaj znajdują się utwory które dla mnie się wyróżniają lub w danej chwili uważałem je za warte wyróżnienia, znajdują się tu gatunki muzyczne które goszczą w mojej bibliotece. Uważam że znajduje się na niej kawał dobrej muzyki dlatego warto sobie tą playlistę prześledzić no i przesłuchać. Wciąż dodaje do niej utwory, polecam wybierać odtwarzanie losowe. Przyjemności, pozdrowienia... Best Tracks (from my library) https://musiclovercoyotemusic.blogspot.com/2024/03/polecana-playlista-best-tracks-from-my.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 17 marca Udostępnij Napisano 17 marca 2 godziny temu, Asia napisał: Czy to nie miło gdy tekst jest nie tylko zrozumiały, ale do tego ma sens? Miło. Niestety sądzę, że niewiele osób obecnie zwraca uwagę na teksty. A później nie widzą różnicy między "bynajmniej" i "przynajmniej". I błagam, nie piszcie też "tyś." jako skrót od tysiąca. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts