Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Sonny i coltrane - niestety (dla mnie niestety) uprawiają coś co nazywam "menczeniem tromby"Wiem że to Tuzy ale jakos tak nie bałdzo.

Choć pewnie znalazło by się kilka miłych dla ucha fragmentów/utworów

(dobrze ze wczesniejsze dokonania są strawniejsze :):)

Edytowano przez Fafniak
Napisano

@Kubakk polskie nagrania i biedronka rulez!

a tak na poważnie wracając do nirvany, to zawsze ich słuchając wracam do płyty night time zespołu killing joke i nie chodzi mi tylko o skandal zapożyczenia nutek przez kurta (trochę zapłacił za ugodę przed sądem), ale to mocno niedoceniana, a przecież bardzo porządna muza... 

IMG_20200928_131025.jpg

Napisano (edytowany)
5 godzin temu, misiek x napisał:

Panowie jakie płyty polecicie z grającym pierwsze "skrzypce" mocnym kontrabasem lub gitara basową ? Najlepiej bez ostrej łupanki ( mocnego rocka) to mam opanowane. Sorry że w tym temacie ,ale to chyba powiązane- Czego Słuchasz ?

Pozdrawiam.

Solowka ktora pozniej wchodzi to miód na uszy. "of course" mowa o  gitarce chociaż perkursonalia tez niczego sobie.. jest to moj utwor "startowy" do cięższych brzmień :)

Edytowano przez Chyba Miro 84
Napisano

co do liceum, to stwierdziłem że ostatnio bardzo mało słucham polskiej muzyki, zupełnie odwrotnie niż wtedy,

jak pomyślałem, tak zrobiłem, a żeby było bardziej hardkorowo wydostałem pudełko z singlami,

no i nieźle się nachodziłem zmieniając płytki...

IMG_20201002_132442.jpg

Napisano

U mnie dzisiaj byli Floydzi z ponadczasową The Wall. Zawsze jak słucham muzyki z czasów gdy byłem piękny i młody, to z jednej strony budzą się wspomnienia, a z drugiej pojawia świadomość cholernie szybko upływającego czasu...

Napisano

Gdyby się okazało że ktoś zbiera też nagrania z archiwum polskiego radia i ma je we wspólnym folderze a folder potrzebuje "okładki"

To taką na szybko zrobiłem - trochę młotkiem i drutem ale w małym obrazku daje radę :

Folder.thumb.jpg.061667cb6fc91858c516dd52d9b9b6c1.jpg