Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Wczorajszy  wieczór nie rozczarował mnie:S i wiem dlaczego nie słyszałem wszystkich nagrań z Davidem,, od początku obniżał poziom:/ Pink Floyd. Zastanowię się co zrobić albumem, zapewne do zwrotu jutro., albo jeszcze raz przesłucham i podejmę wtedy decyzję.

Ale na dzisiejszy wieczór zostawiłem do rozpakowania perełki:D, choć to dwa różne style, W wieczór będzie uczta i do tego z beczułki palonej napój:) 

80.thumb.JPG.e08b07116f751967159cfac754c005b9.JPG

Edytowano przez Karol64208
Napisano (edytowany)

Wychowałem sie miedzy innymi na Fisz-u właśnie, kiedy jego produkcje wypuszczał Asfalt Records. To były czasy. Prawie dwie dekady temu.... tutaj cos z dawnej twórczości czyli... "Czerwona sukienka" :) czasy gdy ten utwor leciał na kasecie w walkmanie...

Warto zauważyć jak duże zmiany zaszły w sposobie przekazu i tresci muzycznych w tych latach.

Edytowano przez Chyba Miro 84
Napisano
Dnia 5.11.2020 o 20:07, Kraft napisał:

Od kilku dni słucham w kółko płyty Waglewski Fisz Emade "Duchy ludzi i zwierzat". Genialne teksty, do tego niebanalnie zaśpiewane, ciekawe kompozycje i bardzo dobra realizacja. Płyta roku?

Zajebista aranżacja 🙂 naprawdę dobrze zrobiona płyta. 

Ten kawałek dla mnie super

B34EA2D9-717A-4884-8AA8-D97E90B3F653.png

Napisano
Dnia 5.11.2020 o 19:07, Kraft napisał:

Waglewski Fisz Emade "Duchy ludzi i zwierzat"

Mnie też się podoba ta płyta, słuchałem już kilka razy. Zapomniałem podziękować Kraft 🙂

Napisano

Ja to wybadałem ,że Fisz to syn Waglewskiego , nie wiedziałem , fiu fiu , a zawsze mi się Fisz kojarzył bardziej hip hopowo ;) 

No wątek fajny bo zawsze można spojrzeć na coś nowego i część z tego Nam przypasuje

Napisano

może i waglewski fisz emade mają zadatki na płytę roku, ale dla mnie na razie odkryciem w 2020 jest bluszcz i jego album kresz,

fantastyczne, że młodzi ludzie czerpią z klimatów ubiegłego wieku, też można popaść w nostalgię, ale taką bardziej rytmiczną...

Napisano
5 godzin temu, MarcKrawczyk napisał:

bluszcz i jego album kresz

Kolejny album do ulubionych. Bardzo fajne rytmiczne granie, gitara basowa, wszystko działa na wyobraźnię. Wszystkie utwory świetne a na końcu niespodzianka - Wyjątkowo Zimny Maj 

Dzięki Marc 👍