Jasniutki Napisano 13 lutego 2022 Udostępnij Napisano 13 lutego 2022 Wielka szkoda, mnie jednak zastanawia jak to będzie wyglądać niedługo. Przy tym jaki rozkwit mediów i wszelkiej maści muzyków oraz osobowości medialnych zanotowaliśmy w ciągu ostatnich kilkudziesięciu lat - to niedługo standardem będą po dwie/trzy śmierci dziennie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 13 lutego 2022 Udostępnij Napisano 13 lutego 2022 6 minut temu, Jasniutki napisał: Wielka szkoda, mnie jednak zastanawia jak to będzie wyglądać niedługo. Przy tym jaki rozkwit mediów i wszelkiej maści muzyków oraz osobowości medialnych zanotowaliśmy w ciągu ostatnich kilkudziesięciu lat - to niedługo standardem będą po dwie/trzy śmierci dziennie Roman Kostrzewski to nie był jakiś tam muzyk "wszelkiej maści" czy "osobowość medialna", tylko człowiek legenda. Celebrytów udających muzyków, którzy tej muzyce dają głównie twarz (albo tyłek), nie brakuje, ale jeśli chodzi o prawdziwe talenty, to IMO żyjemy już w czasach ostatnich - czyli kiedy ostatni z nich jeszcze żyją. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasniutki Napisano 13 lutego 2022 Udostępnij Napisano 13 lutego 2022 Nie chciałem nikogo urazić, ani także nie odnosiłem się do nikogo konkretnego. Chodziło mi o ogólny trend. No i o ile ja się z Tobą zgodzę, to po nas przyjdą młodsi, którzy będą uważaj Young Leosię i Żabsona za prawdziwy trend, tak to wygląda Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasniutki Napisano 13 lutego 2022 Udostępnij Napisano 13 lutego 2022 A żebyś wiedział i to ma solidne podstawy, chociażby próg wejścia, cena taśmy i większa selekcja - na pewno trzeba mieć jakikolwiek talent by na jednej taśmie, bez cięć cały utwór czysto zagrać i odśpiewać, niż gdy obecnie śpiewa za nas komputer i nawet głosu mieć nie trzeba. To jednak chyba nie o tym wątkiem, wybaczcie mi offtop Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 14 lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 Za dużo tych OT - usunąłem kilka ostatnich postów, bo temat dotyczy czego innego. Proszę o tym pamiętać! Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasniutki Napisano 19 lutego 2022 Udostępnij Napisano 19 lutego 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 lutego 2022 Udostępnij Napisano 19 lutego 2022 Wczoraj późnym wieczorem odszedł Witold Paszt miał 68 lat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 19 lutego 2022 Udostępnij Napisano 19 lutego 2022 A dopiero co był w VoS , nigdy nie wiadomo ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 22 lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 Grupa Procol Harum poinformowała, że w wieku 76 lat zmarł jej lider - wokalista i pianista Gary Brooker Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 22 lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 BIelszy już nie będzie [*] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 26 marca 2022 Udostępnij Napisano 26 marca 2022 Nie ma też wśród nas Taylora Hawkinsa, perkusisty Foo Fighters RIP Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 18 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2022 trudno dziś nie zagrać Franka Kimono... "Niestety, otrzymaliśmy bardzo smutną wiadomość, nie żyje legenda polskiej muzyki Andrzej Korzyński... Miał 82 lata" podano na fb polskiego radia 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 18 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2022 Po nagraniu z nim szybko poleciałem kupić wersję winyla którą podobno była nielegalnie wydana Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2022 Klaus Schulze, 1947-2022. R.I.P. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2022 Ooooo. Przez jakiś czas byliśmy sąsiadami w miescie Aarhus, gdzie KS miał jeden ze swoich domów na ulicy Glentevej 7B w dzielnicy Risskov. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 Vangelis 1947-2022. R.I.P. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 (edytowany) Rest in peace, sir. Evangelos "Vangelis" Papathanasiou. Parę dni temu słuchałem Łowcę androidów, więc dziś Rydwany ognia i moze Przyjaciele Pana Cairo Edytowano 19 maja 2022 przez Amarok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 Niestety...i na niego przyszła pora. Pierwsze moje trzy CD z muzyką elektroniczną to był JM Jarre, a czwarta to "Private Collection". A kolejne to już kwestia czasu... Więc może dlatego właśnie tak cenię sobie właśnie tę płytę Vangelisa... (a właściwie to był "Jon & Vangelis" i płyta z 1983) Piękne jest to, że przy obecnych możliwościach sprzętowych i dostępowych możemy sobie posłuchać w każdej chwili naszego ulubionego wykonawcy ... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 Nie........ Andy Fletcher. R.I.P. 🖤🖤🖤 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maliik Napisano 27 maja 2022 Udostępnij Napisano 27 maja 2022 Andy, stanowczo za wcześnie :( Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2022 14.11.1951-05.06.2022 R.I.P Alec John Such współzałożyciel gitarzysta i wokalista grupy Bon Jovi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 10 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2022 Julee Cruise (1956-2002), R.I.P. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 13 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2022 Grał - i już nie gra 😞 Trochę czarny humor, ale ... za oknem leje i ten świeży news pasuje do aktualnej pogody w Wwie Informacja z Akademii Muzycznej im.Ignacego Paderewskiego w Poznaniu:"W dniu 11 czerwca br. w Auli Nova w wyniku nieszczęśliwego zbiegu okoliczności winda zahaczyła o fortepian, wskutek czego instrument uległ uszkodzeniu. Wszystkie okoliczności zdarzenia oraz stan instrumentu są badane. Na szczęście nikt nie ucierpiał w tym wypadku" https://www.rmf.fm/magazyn/news,49151,fortepian-spadl-z-windy-na-scene-wypadek-w-poznanskiej-akademii-muzycznej-wideo.html film trwa 79 sekund Pozdrawiam PS. Mam nadzieję, że jednak fortepian da się naprawić - i to w rozsądnej cenie. Mogło być gorzej - najważniejsze, że pracownikowi nic się nie stało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 25 lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 lipca 2022 David Siau RIP Link Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 8 września 2022 Udostępnij Napisano 8 września 2022 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts