marcinmarcin Napisano 30 października 2021 Udostępnij Napisano 30 października 2021 Dnia 8.10.2021 o 09:01, nowy78 napisał: Też jestem w fazie zapoznawania się z ich twórczością i... jestem pod coraz większym wrażeniem. Zaj..te Wydali cztery albumy. Na ostatnim już delikatniej na wokalu, ale nadal to świetne gitarowe granie. Wpada w ucho, nigdy ich nie słyszałem 🙄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechique Napisano 1 listopada 2021 Udostępnij Napisano 1 listopada 2021 Dnia 30.10.2021 o 19:15, maxredaktor napisał: U mnie w tym utworze bas jest - powiedziałbym - umiarkowany. Ale w sumie mi to nie przeszkadza, Sprawdziłem z ciekawości na Tidalu. Jest tu jakiś remaster (z okazji 30-lecia płyty Turbo) i rzeczywiście brakuje kopa, dociążenia. Czy to jednak nie estetyka tamtych czasów? Brzmi to jak pop, glam-metal, etc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 1 listopada 2021 Udostępnij Napisano 1 listopada 2021 Dla odmiany coś w klimacie doom/stoner: 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g88 Napisano 2 listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 listopada 2021 19 godzin temu, lechique napisał: Sprawdziłem z ciekawości na Tidalu. Jest tu jakiś remaster (z okazji 30-lecia płyty Turbo) i rzeczywiście brakuje kopa, dociążenia. Czy to jednak nie estetyka tamtych czasów? Brzmi to jak pop, glam-metal, etc. No tak trochę płasko brzmi moim zdaniem, aż kolumny trzeba do ściany przysunąć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 2 listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 listopada 2021 8 godzin temu, nowy78 napisał: Dla odmiany coś w klimacie doom/stoner: No, to jest muzyka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 2 listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 listopada 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 2 listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 listopada 2021 Po sporym spowolnieniu powrót do pełnej prędkości Nowy album Archspire już dostepny: 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechique Napisano 3 listopada 2021 Udostępnij Napisano 3 listopada 2021 21 godzin temu, nowy78 napisał: Po sporym spowolnieniu powrót do pełnej prędkości Nowy album Archspire już dostepny: Na 2 pierwsze przesłuchania wychodzi, że to bardzo dobra płyta. 30 kilka minut i akurat w punkt! Świetne są te zwolnienia. W ogóle ostatni tydzień obwitował wiele mocnych i dobry wydawnictw. Nie zdążyłem się jeszcze dobrze osłuchać z Archspire, a tu w kolejce czeka nowy Mastodon, First Fragment czy Whitechapel. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 15 listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 listopada 2021 (edytowany) Dnia 3.11.2021 o 19:57, lechique napisał: Na 2 pierwsze przesłuchania wychodzi, że to bardzo dobra płyta. 30 kilka minut i akurat w punkt! Świetne są te zwolnienia. Tak, z każdym kolejnym przesłuchaniem coraz bardziej dostrzegam jej kunszt. Świetna płyta. Natomiast po dzisiejszym jej przesłuchaniu, przypomniało mi się takie: Dość trudne dla sprzętu Edytowano 15 listopada 2021 przez nowy78 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechique Napisano 16 listopada 2021 Udostępnij Napisano 16 listopada 2021 23 godziny temu, nowy78 napisał: Tak, z każdym kolejnym przesłuchaniem coraz bardziej dostrzegam jej kunszt. Świetna płyta. Natomiast po dzisiejszym jej przesłuchaniu, przypomniało mi się takie: Dość trudne dla sprzętu O Panie Dzieju... co tu sie wyrabia? Metal symfoniczny z deathem? Muszę to na spokojnie przetrawić. A propos Archspire to nie znałem ich wcześniejszych dokonań także cofam się w dyskografii i takie Relentless Mutation to jest dopiero materiał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 21 listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 listopada 2021 (edytowany) Kolejny nowy albumik: Forsaken - YouTube.url Edytowano 21 listopada 2021 przez nowy78 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechique Napisano 22 listopada 2021 Udostępnij Napisano 22 listopada 2021 20 godzin temu, nowy78 napisał: Kolejny nowy albumik: Forsaken - YouTube.url 124 B · 1 download Od pierwszego kawałka słychać inspiracje do At the Gates, In Flames czy innych tuzów melodyjnego death metalu. Niby świetny mix i mastering (Fredrik Nordström) ale mi tu trochę basu brakuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 12 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2021 Może niezbyt nowe, ale za to z naszego podwórka... A na deser Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechique Napisano 28 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2021 A tutaj nowy materiał jednak chłopaki grają jak za czasów największych hiciorów (wake up and smell...). I dobrze bo mają swój niepowtarzalny, jedyny styl i trudno ich pomylić z kimś innym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 8 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 9 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2022 Widzisz @Asia Piotrek żyje , i to JAK ! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 10 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2022 To jeszcze raz (poprzednio samo intro się wkleiło ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechique Napisano 19 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2022 Takie tam plumkanie z momentami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 31 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2022 Dla odmiany coś mniej rozdartego, w klimatach northern spirits. Warto przesłuchać cały kawałek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 31 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2022 Dla odmiany coś mniej rozdartego, w klimatach northern spirits. Warto przesłuchać cały kawałek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 31 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2022 @nowy78 Lubisz Death? Chyba najlepsza metalowa kapela, jaką kiedykolwiek słyszałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 31 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2022 9 minut temu, Adi777 napisał: Lubisz Death? 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 1 lutego 2022 Udostępnij Napisano 1 lutego 2022 (edytowany) @nowy78 Czyli lubisz 😁 Na razie poznałem "Symbolic" i "The Sound of Perseverance". Na tę chwilę metalu mi wystarczy 😉 Edytowano 1 lutego 2022 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper.kaps Napisano 1 lutego 2022 Udostępnij Napisano 1 lutego 2022 Aż dziwne, że nikt jeszcze nie wspomniał tu o jednej z perełek szwedzkiego death metalu, czyli Bloodbath i "Nightmares Made Flesh" albo Entombed 'Wolverine Blues" Z nowszych rzeczy polecam ostatnie wydawnictwo od Knocked Loose: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechique Napisano 6 lutego 2022 Udostępnij Napisano 6 lutego 2022 My tu gadu-gadu, a Meshuggah przygotowuje nowy album (i jest ogień!): 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts