slaw0001 Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 24 minuty temu, tomek4446 napisał: Wreszcie coś innego No co ty Tomek, czyli Ty do tej pory pisłaeś naprawdę tylko o audio? Przecież tu aż się wylewa.... "kolumna", "otwór" bass refleks; "końcówki męskie i żeńskie, "duży" dźwięk, set w "sypialni", "stand", No, ale jak się domyślam, przychodzi kiedys taki czas, że już pisze się tylko o audio 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 54 minuty temu, slaw0001 napisał: No, ale jak się domyślam, przychodzi kiedys taki czas, że już pisze się tylko o audio 😉 To jeszcze nic. Są tacy co nawet nie słuchają, a piszą. Ja jestem na przeciwnym biegunie. Słucham nawet jak nie gra 🤣 @tomek4446pożyczył mi monitorki Proac One do "posłuchania" o relatywnie niskiej efektywności. Chcąc sprawdzić czy ze wzmacniaczem lampowym są "ciche" i nie słychać brumiku przyłożyłem ucho do nich w czasie gdy nie grały. W tym momencie do pokoju weszła moja małżonka i usłyszałem: "A Ty co? Słuchasz ciszy z Łodzi?" 😂 Oczywiście historia poszła w świat. Cisza z Łodzi jest cichsza niż ta kołobrzeska, a ja jestem specem od jej rozróżniania 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 4 minuty temu, MariuszZ napisał: Cisza z Łodzi jest cichsza niż ta kołobrzeska, a ja jestem specem od jej rozróżniania Wypraszam sobie , cisza w sypialni nie jest pożądanym zjawiskiem i stawiam veto stwierdzeniu , że cisza łódzka jest cichsza od kołobrzeskiej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 4 minuty temu, tomek4446 napisał: Wypraszam sobie , cisza w sypialni nie jest pożądanym zjawiskiem No chyba, że jest to cisza przed burzą co rokuje na dobrą dynamikę utworu. Brumik czy inne przeszkadzajki wynikające z ułomności sprzętu są raczej niepożądane. Zatem cisza z Łodzi jest jak najbardziej OK bo otwiera ścieżkę do spektakularnych doznań sonicznych 👍 Oczywiście by wykorzystać cały potencjał tych małych kolumienek to trzeba gałką trochę podkręcić 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 22 minuty temu, MariuszZ napisał: Oczywiście by wykorzystać cały potencjał tych małych kolumienek to trzeba gałką trochę podkręcić Dobre Dynamika , to jak wiadomo to o co walczymy z podłym Loudness War . Dynamika jest pożądana w każdej sytuacji , bez niej jest płasko i bez emocji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 9 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2021 Dnia 26.07.2021 o 21:51, marcinmarcin napisał: Hmmm a przez telefon na infolini mówiłeś że nie ma towaru i cza czekać, sam już nie nie wiem 😝 Jakie wieści. Mi anulowano zamówienie oraz podesłano info, że to błąd sprzedażowy był. Mnóstwo paragrafów i tłumaczeń z przeprosinami 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 9 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2021 Buuu, no przykro mi. Za to przez chwilę było wesoło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 9 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2021 12 minut temu, Asia napisał: Buuu, no przykro mi. Za to przez chwilę było wesoło. Dla mnie z korzyścią ta anulacja, bo nakręciłem się na coś innego, a w międzyczasie poczytałem o tych Fajnach i żalu nie mam 😂 Będę składał kolumny na szerokopasmowym głośniku. Sam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 9 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2021 A czy słuchałeś już kolumn z głosnikami szerokopasmowymi? Ja słyszałem dwa rodzaje. W tym jeden dość drogi. I ..... nie jest to coś czego chciałbym uzywać na codzień. Moim zdaniem brakuje tu wszystkiego. No, ale pewnie się nie znam i porównuję z byle czym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 9 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2021 30 minut temu, Rega napisał: A czy słuchałeś już kolumn z głosnikami szerokopasmowymi? Nie ale ufam mojej technicznej intuicji, że z moim lampowym Setem fajnie się zgrają i w moich jazzowo funkowych klimatach będzie petarda 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 9 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2021 Życzę Ci tego, ale kontrabasu za dobrze nie usłyszysz. A przynajmniej nie tak jak powinien on zabrzmieć. Myslę, że raczej petardy nie będzie. Ze słabszych słuchałem Fostexów, a z lepszych Corali. No, przynajmniej dla mnie to zagrało mdło i bez polotu. Myslę, że to takie kolumny dla minimalistów. Zasilane były lampą McIntosha. Oczywiście, mnie nie było stać na taki sprzęt. Był własnością mojego dobrego znajomego w Danii. Mozliwe, że słuchałem za krótko (zaledwie ok 3 godzin). Jednak to nie to co lubię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 9 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2021 2 godziny temu, MariuszZ napisał: Jakie wieści. Mi anulowano zamówienie oraz podesłano info, że to błąd sprzedażowy był. Mnóstwo paragrafów i tłumaczeń z przeprosinami 😂 Mi też, błąd 2 godziny temu, Asia napisał: Buuu, no przykro mi. Za to przez chwilę było wesoło. To o to właśnie chodzi ☺️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 12 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 Do tych, których sklep oszukał w sprawie fyne, prosze napiszcie do: porady@dlakonsumentow.pl z kopia tego maila z "paragrafami". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 czy kupowaliście coś już na ebayu po 1 lipca? bo przyjrzałem się dziś fakturom i mam wrażenie, że dwa razy mi vat naliczyli, raz naliczył mi ebay i zapłaciłem 11,86 usd, a potem jeszcze 57,00 pln dowalił dhl, co za krwiopijcy! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 Dnia 12.08.2021 o 10:38, Tenfilip napisał: Do tych, których sklep oszukał w sprawie fyne, prosze napiszcie do: porady@dlakonsumentow.pl z kopia tego maila z "paragrafami". 👍 Nie można się powoływać na błąd, jeżeli nie jest oczywisty. Tu jest oczywiste że skoro się chwalą promocją 50 procent, to również powinni zrealizować sprzedaż w takiej cenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 7 godzin temu, marcinmarcin napisał: 👍 Nie można się powoływać na błąd, jeżeli nie jest oczywisty. Tu jest oczywiste że skoro się chwalą promocją 50 procent, to również powinni zrealizować sprzedaż w takiej cenie Chyba jednak można, skoro tak zrobili. Póki nie będziemy takiego zachowania piętnować, póty będą nas traktować w ten sposób. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 14 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2021 (edytowany) 16 godzin temu, MarcKrawczyk napisał: czy kupowaliście coś już na ebayu po 1 lipca? bo przyjrzałem się dziś fakturom i mam wrażenie, że dwa razy mi vat naliczyli, raz naliczył mi ebay i zapłaciłem 11,86 usd, a potem jeszcze 57,00 pln dowalił dhl, co za krwiopijcy! Przyszły mi lampy z USA ale zakupione przed zmianami. I tylko ,,złodzieje z poczty'' pobrali 13,5 za jakieś kwity. Kupowałem za to na Ali i tam doliczają VAT przy zakupie ale przy dostarczeniu przesyłki się zdziwiłem bo mimo że przesyłka była realizowana przez pocztę, to tym razem 13,50 nie chcieli. DHL za to dostarczył mi płytkę daca za prawie 300USD i żadnych opłat nie było. Edytowano 14 sierpnia 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 17 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2021 https://mediamarkt.pl/apple-music 4 miesiące gratis dla nowych użytkowników Apple Music, po namyśle postanowiłam spróbować, właśnie dodałam do systemu Sonosa. Opłata po 4. miesiącu 19.99 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 19 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2021 Dobra cenahttps://www.olx.pl/d/oferta/rel-t9-mocny-subwoofer-czarny-CID99-IDL2avp.html#70045771ad Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 19 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2021 Dnia 9.08.2021 o 19:37, MariuszZ napisał: Będę składał kolumny na szerokopasmowym głośniku. Sam A na jakie przetworniki się zdecydowałeś? Sam gram na FR i chwalę sobie takie rozwiązanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 19 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2021 Pomysł jest żeby nie wtopić za dużo przy tej próbie odmiany i decyzja padła na Dayton PS220-8. Kolega ma maszynę CNC więc poprosiłem o formatki na fronty. Będzie trochę trwało bo ma zrobić z tego co mu zostanie z produkcji wymarzonej łodzi, którą składa. Prawdopodobnie sklejka będzie. Resztę dotnę do formatek frontowych sam. Niestety frezarka jest mi obca 😉 Zwrotkę będę kombinował na słuch ale wyjdę od tej zaprezentowanej na końcu tej stronki diy. Efektywność trochę siądzie ale opisy wrażeń sonicznych zachęcają do próby. Ciągle myślę o gotowej ofercie z drugiej ręki ale te które są jakby trochę za duże gabarytowo do mojej klatki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 19 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2021 Ciekaw jestem tego Daytona. Może to nieźle zagrać. Obudowy chcesz zrobić dużo mniejsze niż te podlinkowane (na przetworniku Audio Nirvana)? Za bardzo nie schodź w dół z gabarytami, bo nie będziesz miał szansy na wydobycie niskich tonów z tego głośnika. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 24 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2021 Bardzo dobra cena za świetne paczki.https://elektro.bazos.cz/inzerat/138460691/infinity-renaissance-90.php Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 24 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2021 Przeznaczone do narożników? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts