Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Wszystko jest kwestią skali:) czy zmiana i zakup danego bajeru zmienia w zestawie dużo, bardzo dużo czy jest to kosmetyka? (przykład - zmieniamy kolumny na inny model i wiemy iż kazdy jeden model zagra innym dźwiękiem i różnice są z reguły grube:). Jeśli ktoś wydaje grubą kapuchę na kosmetykę to ok ale to już chyba bedzie vooodoo.

• Odpowiedzi 611
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano

O tej specjalnej frezarce do pyt CD już kiedyś wspominałem, że takowy "patent" istnieje. Co do flamastra, to podobno musi być zielony kolor, tak czytałem, hehe. 

W innym wątku, pt. " Null test - program Audio DiffMaker" podałem link do wyników null test płyty z flamastrem i bez. Różnica nawet jest słyszalna ale nie mam pojęcia jak naprawdę działą ten program i czy to nie lipa. 

932018063_Screenshot(102)_LI.thumb.jpg.c3181a29f2bade8dc093fddefe724d5e.jpg

Napisano

Kuba, zawsze można spróbować pomalować flamastrem chromecast ;)  Jak mawia Ferdek, są na tym świecie rzeczy które się nawet fizjologom nie śniły. 

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, JohnDoe napisał:

O tej specjalnej frezarce do pyt CD już kiedyś wspominałem, że takowy "patent" istnieje. Co do flamastra, to podobno musi być zielony kolor, tak czytałem, hehe. 

W innym wątku, pt. " Null test - program Audio DiffMaker" podałem link do wyników null test płyty z flamastrem i bez. Różnica nawet jest słyszalna ale nie mam pojęcia jak naprawdę działą ten program i czy to nie lipa. 

932018063_Screenshot(102)_LI.thumb.jpg.c3181a29f2bade8dc093fddefe724d5e.jpg

Mózg chyba robi nas w bambuko.

Pytanie jakiego koloru jest ta sukienka?

Teraz to dopiero bedzie jazda. ( poklocilem sie z żoną o to zdjecie).

Screenshot_20200511-231902_One UI Home.jpg

To zdjecie to dowód jak bardzo latwo nam jest w cos uwierzyć. Tak samo jest z audio-voodoo.

Ja widzę niebieską i brązowa/czarną koronkę.

A wy????

Zona stwierdziła ze jest biała z złota koronką... buhaha

Edytowano przez Chyba Miro 84
Napisano (edytowany)
10 minut temu, Kubakk napisał:

No ja widzę białą ze złotą koronką 

PS: pamiętaj żona ma zawsze rację , dzięki temu doznasz Świętego spokoju :D  

Heh nie nooo, naprawde? To pokaż to teraz żonie i dzieciom jesli są...

Ktoś jeszcze widzi inaczej???

Napisano (edytowany)
44 minuty temu, Kubakk napisał:

Czemu zmieniłeś fotkę ? Początkowo była biała ,a teraz niebieska :P 

Nie zmienilem. Wlasnie na tym to polega. Mózg nie moze sie zdecydowac co tak naprawde widzi i zdarza sie ze w ciagu dnia raz widzimy niebieska z czarnym a raz białą z złotym.  Tak moi drodzy. Ta sukienka ma tylko dwie opcje i obie sa Poprawne!! Skoro mózg potrafi takie omamy wzrokowe nam serwować to co dopiero z dźwiękiem...

Pozdrawiam wszystkich slyszacych bezpieczniki ,podstawki pod kable, i co tam jeszcze dusza zapragnie....

Napisano

Fortepiano,      gąbki, pianki i sprężynki są chyba bezpieczne. Nie podkładaj tylko kółek bo różnie może być ;)

Napisano
1 godzinę temu, Pboczek napisał:

Czytałem o szlifowaniu rantów  płyt i ich flamastrowaniu jakiś czas temu opinie niezadowolonych, którzy zepsuli sobie kolekcje płyt. Byli też zadowoleni ... 🙂

Ci niezadowoleni to chyba za mocno frezowali :)

jak na tokarce heh. 

Napisano

Firma (czy też sklep) LessLoss oferuje High-End kabelki oraz inne magiczne pudełeczka. Między innymi kondycjoner pola otoczenia (?) o nazwie Blackbody!!!   Pudełeczko potrafi niwelować fale magnetyczne, wibracje i w ogóle to..... wszystko potrafi. Nie doczytałem bo to wyższa szkoła jazdy. Domyślam się, że najlepiej kupić kilka żeby uzyskać pożądany efekt.

A ja gupi jakieś marne kuleczki żelowe kupuję, haha!  😆

https://www.lessloss.com/blackbody-p-200.html

852938478_Screenshot(113).thumb.png.f70ed082ce8f7e9b959da8f25d5c1d23.png

Napisano

Kurde JohnDoe , Ty nie wstawiaj takich rzeczy!  Przeczytałem opis i poczułem się jakiś taki ....mały , no normalnie jak bym dopiero wczoraj z drzewa zszedł. To ja tu właśnie skończyłem upychać kawałki gumy pod przedwzmacniacz , a tu popatrz Pan , ludzie już takie rzeczy robią. Normalnie bez psychoanalityka się nie obędzie , a jest kryzys , a to nie tania usługa Panie i jak tu żyć ? :)    

Napisano
Dnia 16.05.2020 o 10:56, JohnDoe napisał:

Firma (czy też sklep) LessLoss oferuje High-End kabelki oraz inne magiczne pudełeczka. Między innymi kondycjoner pola otoczenia (?) o nazwie Blackbody!!!   Pudełeczko potrafi niwelować fale magnetyczne, wibracje i w ogóle to..... wszystko potrafi. Nie doczytałem bo to wyższa szkoła jazdy. Domyślam się, że najlepiej kupić kilka żeby uzyskać pożądany efekt.

A ja gupi jakieś marne kuleczki żelowe kupuję, haha!  😆

https://www.lessloss.com/blackbody-p-200.html

852938478_Screenshot(113).thumb.png.f70ed082ce8f7e9b959da8f25d5c1d23.png

Jak bardzo trzeba być naiwny/zdesperowany by kupić coś takiego. Hmmm zawsze mnie to zastanawiało...

Napisano (edytowany)
48 minut temu, Kubakk napisał:

Jak zaczyna się kupować takie gadżety to czas aby znaleźć inne , dodatkowe hobby ;)

Takie gadżety przy sprzecie za kilka baniek to jeszcze mozna probowac zrozumiec bo gosciu ma wszystko naj.... i nie ma jak poprawić a chec udoskonalen sprzetu naciska na szyszynkę. Żal natomiast gdy rozglada sie za czyms takim przecietny człek z sprzetem niskich albo srednich lotów.

Napisano
31 minut temu, tomek4446 napisał:

Albo lepiej płatną robotę :) 

Zamiast takich gadżetów lepiej wejść w hobby "degustatora" whisky , rumu , koniaku itp. :D do tego cygaro i odbiór muzyki będzie elegancki :P  

Napisano
5 godzin temu, Kubakk napisał:

Zamiast takich gadżetów lepiej wejść w hobby "degustatora" whisky , rumu , koniaku itp. :D do tego cygaro i odbiór muzyki będzie elegancki :P  

Nieeee, no co Ty? Z jednej skrajności w drugą? Ale właściwie to i jedno i drugie sprawia przyjemność użytkownikowi. Może najwłaściwsza byłaby propzycja Tomka i trzeba by się było umówić na jeden seans psychoanalizy. Nie powiem, że na konkretną wizytę u psychiatry☺️

Napisano

Gdy ktoś będzie chciał sobie skroić płyty cd (przed zamalowaniem rantów), nie musi się uciekać do domowych sposobów, bo jest na rynku przyrząd (nie jeden zapewne) - Cd sound improver.

www.rcm.com.pl/?action=oferta&fid=audiodesk&L0=audiodesk&L1=nn&of=0

Jeżeli ktoś z forumowiczów kupi, będzie można samemu sprawdzić czy to gra. Dajcie znać jak by co. 🙂