nowy78 Napisano 20 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2021 30 minut temu, Kraft napisał: Czy ktoś potrafi obliczyć, jak różnica 10-20V w gniazdku wpłynie na poziom głośności podłączonego wzmacniacza? Tak jak już wspomniał Mariusz, teoretycznie nie wpłynie w ogóle (o ile nie będziemy wykorzystywali pełnej mocy wzmacniacza). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 20 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2021 4 minuty temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: chodziło mi bardziej o delikatne brumienie lamp w pre U mnie to jest wina lampki "środkowej" która robi cośtam cośtam - wymiana na inną powoduje zanik brumienia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 20 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2021 3 minuty temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: chciałem podejrzeć co moderator napisał a w między czasie ramka do pisania zrobiła się pusta i zaś pisać jeszcze raz musiałem od nowa. ehh.. Sorki. Gdybyś chciał wypróbować taki AVR to mam jakiś podstawowy model bez wyświetlaczy. Mogę podesłać inpostem. Chciałem to sprawdzić czy to działa ale u mnie nie działa. Różnica jest zbyt mała i nie przyłącza uzwojeń trafa stabilizatora, a przerabiać mi się nie chce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 20 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2021 podmienię banki i będę "obserwował" brumienie. 1 minutę temu, MariuszZ napisał: Sorki. Gdybyś chciał wypróbować taki AVR to mam jakiś podstawowy model bez wyświetlaczy. Mogę podesłać inpostem. Chciałem to sprawdzić czy to działa ale u mnie nie działa. Różnica jest zbyt mała i nie przyłącza uzwojeń trafa stabilizatora, a przerabiać mi się nie chce. Nie wiem co to za magiczne urządzenie, ale chcenie sprawdzę je u siebie, tylko moze już po nowym roku // Dzięki, odezwę się na PW. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 20 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2021 6 minut temu, nowy78 napisał: Tak jak już wspomniał Mariusz, teoretycznie nie wpłynie w ogóle (o ile nie będziemy wykorzystywali pełnej mocy wzmacniacza). Faktycznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 20 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2021 @Bogusław Kożyczkowski badaj tutaj , możesz sobie zcustomizować pod własne preferencje , np. by zawsze pokazywało 240V obojętne ile będzie w sieci http://sinusaudio.pl/?page_id=306 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 20 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2021 (edytowany) Jakoś dziwnie ten skrót AVR kojarzy mi się ze stabilizacja napięcia w generatorach prądu, swego czasu szukałem takiego 2-3kW, ba ... nawet w trakcie remontu puściłem dodatkowy przewód do piwnicy w pomieszczenie, gdzie miał owy generator stanąć, hehe. Edytowano 20 grudnia 2021 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 20 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2021 5 minut temu, Kubakk napisał: @Bogusław Kożyczkowski badaj tutaj , możesz sobie zcustomizować pod własne preferencje , np. by zawsze pokazywało 240V obojętne ile będzie w sieci http://sinusaudio.pl/?page_id=306 o! Wreszcie normalna budowa - ile to kosztuje ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 20 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2021 5 godzin temu, Fafniak napisał: o! Wreszcie normalna budowa - ile to kosztuje ? mniej niż fajne kable , a więcej niż fajne lampy mocy napisz , zapytaj Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 21 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 Dziś profilaktycznie sprawdziłem wymiary MA352 i o zgrozo to duży "kwadraciak" 44.3 X 44.5cm Bliskość ściany z tyłu powoduje problemy z okablowaniem, ale teraz wiem czemu wizualnie ("live") mi coś nie pasowało ... kwadraciak jak nic. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 to odsuniesz szafkę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 38 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Dziś profilaktycznie sprawdziłem wymiary MA352 i o zgrozo to duży "kwadraciak" 44.3 X 44.5cm Bliskość ściany z tyłu powoduje problemy z okablowaniem, ale teraz wiem czemu wizualnie ("live") mi coś nie pasowało ... kwadraciak jak nic. mały wzmak , mój lampowy ma 50cm głębokości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 28 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2021 Gwiazdor (m.in.) przyniósł mi słuchawki Bluetooth pod choinkę = ATH-ANC900BT wczoraj rozpakowałem i użyłem na sobie wraz z tel. Nokia 8 i apce "Poweramp" (pełna wersja). Hmm... pierwsze połączenie falami i .... słabo zagrały, nie zraziłem się wiec połączyłam się kabelkiem …. ehh. niewiele lepiej. Nie kombinując wiele, udałem się do dobrze mi znanego Top HiFi Sopot i podmieniłem je na Bowers & Wilkins PX7 Carbon Edition, pierwsze uruchomienie (przez Bluetooth) cholerka, jest różnica na + cdn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 Słuchasz na słuchawkach? Kiedy? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 29 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 (edytowany) Kiedy?🤔 .............. po 🕙 .. ----------------------- cd. Te 8-em setek różnicy które dałem, robi różnicę i nie tylko w dźwięku. Tu w padach widać duże i wyraźne "R" i "L" a to dobrze, bo z mojego skromnego doświadczenia ze słuchawkami, nie zawsze było to tak widoczne. Gdy włączam słuchawki wita mnie muzyczny akcent, podobnie jest, gdy już wyłączam słuchawki, a to miłe jest. Inny voice powie mi ze łączy się ze źródłem, gdy połączenie zostanie nawiązane, ten sam miły żeński głos oznajmi "connected" ba ... gdy sparowałem je z Node i telefonem, powie, że połączył się z pierwszym lub drugim źródłem. Podoba mi się pewien suwaczek w aplikacji Bowers na fona który powoduje ze wszystkie dźwięki przechodzą do środka, nawet lekko wzmocnione tak jakby słuchawek w ogóle nie było. Inny suwaczek "Wear Sensors" po zdjęciu słuchawek z głowy zatrzymuje muzykę u źródła i słuchawki przechodzą w tryp czuwania, gdy ponownie zakładam je na głowe .. wszystko się uruchamia. Ehh... ta technika, za "moich" czasów rzecz abstrakcyjna. Edytowano 29 grudnia 2021 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 29 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 Nawet nie wiedziałem, że takie bajerki mają słuchawki. Od jakiegoś czasu zacząłem się rozglądać za słuchawkami, może to dobry trop. Jak długi kabel mają te słuchawki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 29 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 obawiam sie ze to bezprzewodowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 29 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 1 minutę temu, Amarok napisał: Nawet nie wiedziałem, że takie bajerki mają słuchawki. Od jakiegoś czasu zacząłem się rozglądać za słuchawkami, może to dobry trop. Jak długi kabel mają te słuchawki? To prawda, oficjalnie to słuchawki Bluetooth, ALE .. jest i kabelek, z którego jeszcze nie korzystałem, ale zapewne to metrowej długości przewodnik zakończony dwoma małymi Jack 'ami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 29 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 A nie kabelek USB do ładowania? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 29 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 2 minuty temu, Fafniak napisał: A nie kabelek USB do ładowania? Jest też. .... tradycyjny USB na USB c Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 29 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 Doczytałem, by posłuchać na kablu to akumulatorki nie mogą być rozładowane. 15 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: ale zapewne to metrowej długości przewodnik zakończony dwoma małymi Jack 'ami. Jak tylko metrowej długości to trochę pożałowali przewodu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 29 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 To fajnie że zostawili taka opcję. Tylko jeżeli potrzebne są naładowane słuchawki to ... trochę słabo. Ciekawe czy analogowy sygnał jest digitalizowany Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 29 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 3 minuty temu, Amarok napisał: Doczytałem, by posłuchać na kablu to akumulatorki nie mogą być rozładowane. Jak tylko metrowej długości to trochę pożałowali przewodu. Bo chodzi o system wyciszania otoczenia, bez bakterii nie zadziała. Kabelek krótki ... jak zazwyczaj, bo teraz to wszystko przecież połączenie z telefonem najważniejsze. Dobrze, że to standardowe wtyki i nie będzie problemu by zamienić na dłuższy czy bardzie audiofilski kto będzie chciał. Ale wrócę do wtyku w słuchawkach od Gwiazdora, czyli Audio-Technica, bo tam był ten mini-mini Jacek od strony słuchawek co ogranicza nam wybór w kablach. Musze chwilowo zostawić słuchawki, bo kolega "kaviter" już jedzie z Gdańska "na kawę" ..... wyłączyłem wiec opcje "wear sensor" i słuchawki grają sobie na połączonym z Nokia kablem, leząc na stole. cdn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melo-man Napisano 29 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 Dnia 21.12.2021 o 12:49, Kubakk napisał: mały wzmak , mój lampowy ma 50cm głębokości Mój ma 55 cm. 😛 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 29 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 4 minuty temu, Melo-man napisał: Mój ma 55 cm. 😛 Faceci! 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts