Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
22 minuty temu, Kraft napisał:

Wyszła nowa seria 700-setek. Model 706 aranżacją przedniej ścianki przypomina teraz 606-tkę. Ma podobnie dosunięty tweeter do górnej krawędzi obudowy (mniejsze odbicia?). Przykład, że niższe serie bywają czasem dawcą rozwiązań dla modeli droższych. Mi się podobają.bowers-wilkins-706-s2-bl.png.c3e64b94f2da26526df6cffa8f64b903.pngB-W-606-S2-Anniversary-Edition-czarny.jpg.85462652829c8ee9f3bb62a1b08f217b.jpgKolumna-B-W-706-S3-czarny-polysk.jpg.23c87a779d582e3446d69882a211c62a.jpg

Mi się bardzo podobają. Po nijakim wzorniczo poprzedniku, duży krok do przodu. 

BW_706S3_Sharper_Detail_Desktop.thumb.jpg.7f83eba1520c3a84c7c4d136fdd239cc.jpg

700 to ta seria, którą skrytykował Audiowit? 

Napisano

Do mnie jakoś designe B&W nie przemawia, no może pojedyncze modele. Chyba kwestia tych kolorowych membran :(. Dźwiękowo nie dla każdego. Tzn chyba celują w każdego, ale nie do końca trafiają :).

Napisano (edytowany)

Dla mnie ten model z całej serii najładniejszy i dokładnie w tym wykończeniu ( 705s3 ). 

IMG_20221101_105437.jpg

3 minuty temu, Adi777 napisał:

Ciekawe, jakby zagrały elektronikę z dużą ilością niskiego basu i muzykę organową

Może kiedyś się sprawdzi (Founder), wszystko co ma bardzo rozdzielczą górę pasma i neutralną średnicę jest u mnie obecnie mile widziane.

Edytowano przez kaczadupa
Napisano
25 minut temu, Adi777 napisał:

69Hz? 

Ja bym się tym nie sugerował. Kefy ls50 też na papierze nie schodzą zbyt nisko, a w rzeczywistości basu mają całkiem sporo.

23 minuty temu, moss napisał:

Do muzyki organowej jak to nazwałeś, to bardziej niż lipa.😃

Wydaje mi się (chociaż nie słucham), że do takiej muzyki monitory w ogóle średnio się nadają. Chyba, że jakieś wielkie krowy pokroju kef r300 albo buchardt s300.

Napisano
42 minuty temu, Wing0 napisał:

Znam które trafiają do mas bo są pod nie robione, ale nie do każdego. 

Oooo, to dla mnie :). Trzeba jednak zauważyć, że audio to takie hobby, gdzie strzyże się barany, masy, a także nie masy do gołej skóry, oczywiście nie wyłączając mnie :) 

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Wing0 napisał:

Znam które trafiają do mas bo są pod nie robione, ale nie do każdego. 

To manufaktury muszą rzeczywiście uważać aby nie sprzedać zbyt wiele i nie paść ofiarą własnego sukcesu. Tylko ile maksymalnie można sprzedać aby jeszcze nie być producentem dla pospólstwa? Ech, te meandry marketingu.😉

Edytowano przez Grzesiek202
Napisano
34 minuty temu, seba3002 napisał:

Ja bym się tym nie sugerował. Kefy ls50 też na papierze nie schodzą zbyt nisko, a w rzeczywistości basu mają całkiem sporo.

Wydaje mi się (chociaż nie słucham), że do takiej muzyki monitory w ogóle średnio się nadają. Chyba, że jakieś wielkie krowy pokroju kef r300 albo buchardt s300.

Ilość mierzymy w dB. ( czyli Twoje określenie sporo)

A zakres czestotliwosci w Hz ( czyli Twoje nisko )

Napisano
20 minut temu, Grzesiek202 napisał:

Tylko ile maksymalnie można sprzedać aby jeszcze nie być producente

Zapytaj w Pylon Audio, oni chyba zaczynali jako mała manufaktura. Powini znać odpowiedź na twoje pytanie.🤔

4 minuty temu, audiowit napisał:

A zakres czestotliwosci w Hz ( czyli Twoje nisko )

Ja bym napisał inaczej

Usłyszeć bas to jedno, a usłyszeć i poczuć to drugie.

Napisano

Nie mam ostatecznie wyrobionego zdania na temat B&W bo w Łodzi na zlocie w THF właściwie nic nie grało - za mała była salka na taki tłum. 

A to co usłyszałam na AVS też nie jest miarodajne, ale jedyna myśl, która mi przyszła do głowy to: o wiele za dużo magicznego pyłu.

Napisano

B&W mogą się podobać, lub nie. Dyskusja na temat wyższości Bożego Narodzenia nad Wielkanocą jest bez sensu. Nie zgadzam się natomiast z przylepianiem im łatki "produkt dla mas". Dlaczego? Bo są popularne ->dlaczego? - bo się sprzedają -> dlaczego? bo są dla mas... Pokrętna ta logika.

@Asia Dla mnie B&W gra w dość podobnym stylu do Focali Aria. To również otwarty dźwięk z bardzo wyraźną górą i lekkością. Sądziłbym, że bardziej Ci "podejdą".

Aha i jeszcze jedno: magicznego pyłku nigdy nie jest za wiele 🤪