KrólKiczu Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 22 minuty temu, Kraft napisał: Wyszła nowa seria 700-setek. Model 706 aranżacją przedniej ścianki przypomina teraz 606-tkę. Ma podobnie dosunięty tweeter do górnej krawędzi obudowy (mniejsze odbicia?). Przykład, że niższe serie bywają czasem dawcą rozwiązań dla modeli droższych. Mi się podobają. Mi się bardzo podobają. Po nijakim wzorniczo poprzedniku, duży krok do przodu. 700 to ta seria, którą skrytykował Audiowit? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 1 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 No tak, masz rację. Poproszę moderację o usunięcie tego tematu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 Do mnie jakoś designe B&W nie przemawia, no może pojedyncze modele. Chyba kwestia tych kolorowych membran :(. Dźwiękowo nie dla każdego. Tzn chyba celują w każdego, ale nie do końca trafiają :). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 1 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 Przetworniki Bowers robi jednak znakomite. Nawet w najtańszych seriach jest detal i namacalność. Dla mnie takie 707 S2 to kolumny w swojej kategorii idealne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 15 minut temu, Wing0 napisał: Dźwiękowo nie dla każdego. Tzn chyba celują w każdego, ale nie do końca trafiają :). A znasz jakiś sprzęt, który trafia w gust każdego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 5 minut temu, seba3002 napisał: A znasz jakiś sprzęt, który trafia w gust każdego? Znam które trafiają do mas bo są pod nie robione, ale nie do każdego. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 Dnia 1.09.2022 o 11:11, kaczadupa napisał: Paradigm Founder 40 B. Ciekawe, jakby zagrały elektronikę z dużą ilością niskiego basu i muzykę organową. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 (edytowany) Dla mnie ten model z całej serii najładniejszy i dokładnie w tym wykończeniu ( 705s3 ). 3 minuty temu, Adi777 napisał: Ciekawe, jakby zagrały elektronikę z dużą ilością niskiego basu i muzykę organową Może kiedyś się sprawdzi (Founder), wszystko co ma bardzo rozdzielczą górę pasma i neutralną średnicę jest u mnie obecnie mile widziane. Edytowano 1 listopada 2022 przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 69Hz? Tak jakby lipa trochę... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 (edytowany) A jednak ”usłyszeć na własne uszy" nie zaszkodzi. Edytowano 1 listopada 2022 przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 Wiadomo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 5 minut temu, Adi777 napisał: 69Hz? Tak jakby lipa trochę... Do muzyki organowej jak to nazwałeś, to bardziej niż lipa.😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 25 minut temu, Adi777 napisał: 69Hz? Ja bym się tym nie sugerował. Kefy ls50 też na papierze nie schodzą zbyt nisko, a w rzeczywistości basu mają całkiem sporo. 23 minuty temu, moss napisał: Do muzyki organowej jak to nazwałeś, to bardziej niż lipa.😃 Wydaje mi się (chociaż nie słucham), że do takiej muzyki monitory w ogóle średnio się nadają. Chyba, że jakieś wielkie krowy pokroju kef r300 albo buchardt s300. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 42 minuty temu, Wing0 napisał: Znam które trafiają do mas bo są pod nie robione, ale nie do każdego. Oooo, to dla mnie . Trzeba jednak zauważyć, że audio to takie hobby, gdzie strzyże się barany, masy, a także nie masy do gołej skóry, oczywiście nie wyłączając mnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, Wing0 napisał: Znam które trafiają do mas bo są pod nie robione, ale nie do każdego. To manufaktury muszą rzeczywiście uważać aby nie sprzedać zbyt wiele i nie paść ofiarą własnego sukcesu. Tylko ile maksymalnie można sprzedać aby jeszcze nie być producentem dla pospólstwa? Ech, te meandry marketingu.😉 Edytowano 1 listopada 2022 przez Grzesiek202 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 3 minuty temu, Grzesiek202 napisał: Tylko ile maksymalnie można sprzedać aby jeszcze nie być producentem dla pospulstwa? Można mnie nazywać pospólstwem, pod warunkiem, że przez "ó" 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 Marek jak zwykle na stanowisku 😀. I dobrze, już poprawione. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 2 minuty temu, Grzesiek202 napisał: Marek jak zwykle na stanowisku 😀. I dobrze, już poprawione. Tak mi się jakoś wymsknęło, przepraszam. Dobrze, ze masz poczucie humoru, za to Cię lubię Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 34 minuty temu, seba3002 napisał: Ja bym się tym nie sugerował. Kefy ls50 też na papierze nie schodzą zbyt nisko, a w rzeczywistości basu mają całkiem sporo. Wydaje mi się (chociaż nie słucham), że do takiej muzyki monitory w ogóle średnio się nadają. Chyba, że jakieś wielkie krowy pokroju kef r300 albo buchardt s300. Ilość mierzymy w dB. ( czyli Twoje określenie sporo) A zakres czestotliwosci w Hz ( czyli Twoje nisko ) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 20 minut temu, Grzesiek202 napisał: Tylko ile maksymalnie można sprzedać aby jeszcze nie być producente Zapytaj w Pylon Audio, oni chyba zaczynali jako mała manufaktura. Powini znać odpowiedź na twoje pytanie.🤔 4 minuty temu, audiowit napisał: A zakres czestotliwosci w Hz ( czyli Twoje nisko ) Ja bym napisał inaczej Usłyszeć bas to jedno, a usłyszeć i poczuć to drugie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 Czasami zrozumieć już jest sztuką. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 Nie mam ostatecznie wyrobionego zdania na temat B&W bo w Łodzi na zlocie w THF właściwie nic nie grało - za mała była salka na taki tłum. A to co usłyszałam na AVS też nie jest miarodajne, ale jedyna myśl, która mi przyszła do głowy to: o wiele za dużo magicznego pyłu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 10 minut temu, Asia napisał: o wiele za dużo magicznego pyłu. Tego z Arakkis?🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 B&W mogą się podobać, lub nie. Dyskusja na temat wyższości Bożego Narodzenia nad Wielkanocą jest bez sensu. Nie zgadzam się natomiast z przylepianiem im łatki "produkt dla mas". Dlaczego? Bo są popularne ->dlaczego? - bo się sprzedają -> dlaczego? bo są dla mas... Pokrętna ta logika. @Asia Dla mnie B&W gra w dość podobnym stylu do Focali Aria. To również otwarty dźwięk z bardzo wyraźną górą i lekkością. Sądziłbym, że bardziej Ci "podejdą". Aha i jeszcze jedno: magicznego pyłku nigdy nie jest za wiele 🤪 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 1 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 Czy ten Bowers taki masowy. Mają i kolumny za 220 000 zł. Większość manufaktur na tym poziomie ekskluzywności nie ma z nimi szans. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts