elektron6 Napisano 7 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 Tak ten model zostawiłem w swojej kolekcji, choć bardziej cieszy oko niż ucho. Brakuje czasu aby dać się wykazać każdemu sprzętowi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 Plinius SB-301 MKII Co prawda już go nie mam ale jak wklejacie tu bebechy maszyn, mam jeszcze zdjęcia bestii. 310W na kanał / 8Ω Nie mam niestety zdjęć transformatorów które znajdują się pod spodem. Nie chciało mi się odkręcać dołu żeby zobaczyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 7 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 @JohnDoe fajnie widać gdzie płynie duży prąd, ścieżki są grubsze ze 4 razy! Super, widać że producent myślał jak robił projekt...no czy tam jego oprogramowanie do projektowania myślało 😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 7 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 Elektron6, ten Technics niestety lepiej wygląda niż gra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 7 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 John, niestety mialem zdjęcie transformatorów ale chyba skasowałem. Są duże. 100W w klA i jakieś 400w AB. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 41 minut temu, audiowit napisał: 100W w klA i jakieś 400w AB. Końcówki Plinius wszystkie chyba kozackie. Basy z nich to osobna opowieść... To jak byś wziął takiego wielkiego potwora i wytargał go o ziemię jedną ręką 😉 Robi co chce ten wzmak z niskimi. O reszcie już nie będę pisać. Przez Pliniusa zawsze miałem banana na japie i to się nie nudziło! 🙂 Może kiedyś do niego wrócę i dokończę zestaw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 7 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 John ale to grasz teraz na czym? Myślałem ze ten Plinius dalej w użytku ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 Teraz gram na wieży Sony + Altusy 😉 Poznaję nowe smaki 😂😂😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 7 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 @JohnDoe ale okablowanie dobre mam nadzieje 🤪 Na Technicsa i Altusy to jeździłem słuchać do kolegi, moich rodziców nie było stać na takie cudeńka 🤷 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 Okablowanie najlepsze oczywiście jak zawsze. Ale to moja sprawa na jakie wydaję pieniądze! haha 😉 3 minuty temu, Inferno napisał: takie cudeńka No właśnie jestem obecnie na etapie takich cudeniek których nie mogłem mieć jak byłem bardzo młody. Sony i Altusy to tylko tak żartobliwie było ale inne ciągle mnie kuszą... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_ndy Napisano 8 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2020 Mój pierwszy chińczyk... miałem obawy przed zakupem, ale teraz już się nie dziwię że lądują na księżycu Ten dac gra tak jak wygląda, czyli zacnie. Jay's Audio (zdjęcie z netu, ja mam dwie lewe ręce i gwarancję) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 16 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2020 (edytowany) Grundig studio 650, niemiecki kombajn. Jak to stary, dobry Grundig dopracowany do perfekcji choć trochę usterek miał. Właściciel ma na nim pogrywać na najbliższym sylwku. Edytowano 16 grudnia 2020 przez elektron6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 16 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2020 Te stare maszyny coś w sobie mają. Obecne prawie puste obudowy działają na mnie przygnębiająco. Zazdroszczę umiejętności przywrócenia tych sprzętów do życia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 17 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2020 Tak Tomku, mnóstwo zakłóceń Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 17 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2020 (edytowany) A teraz coś za wschodniej granicy. Ukraiński Phast model Retro. Znana i ceniona maszyna i fakt to jest kawał dobrej roboty. Preamp, końcówka, moduł zasilacza. Preamp po upgradzie z 2x 6sl7 na ecc83, e88cc Edytowano 17 grudnia 2020 przez elektron6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 17 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2020 (edytowany) Skąd Ty masz takie rarytasy.....? Zazdroszcze Pozdr. Edytowano 17 grudnia 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 17 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2020 21 godzin temu, tomek4446 napisał: Te stare maszyny coś w sobie mają. Obecne prawie puste obudowy działają na mnie przygnębiająco. Zazdroszczę umiejętności przywrócenia tych sprzętów do życia. fakt.... 7 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał: Skąd Ty masz takie rarytasy.....? Zazdroszcze Pozdr. serwis ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 17 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2020 Ano servis. Racja.... co nie zmienia faktu ze i tak zazdroszcze. Co prawda najpierw musisz sobie naprawić żeby posłuchać.... ale mimo wszystko zazdroszcze 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 17 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2020 nawet nie wiesz jak ja zazdroszczę. Zawsze jak coś naprawiam to zostają jakieś częsci. I nie jestem w stanie wejsć w opcję "widocznie były niepotrzebne" ; ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 17 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2020 10 minut temu, Fafniak napisał: widocznie były niepotrzebne Pewien mechanik naprawiajac znajomemu hamulce tez miał za duzo czesci po złożeniu niz przed rozkreceniem .... widocznie byly niepotrzebne🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 17 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2020 A co do hamulców.... lat temu ekhm... kilka.... gdy golf był absolutnym szczytem marzeń.... Żona "prywatnej inicjatywy" poprosiła mojego kolegę o wymienienie szczęk hamulcowych. No trza oszczędzać Kolega zadzwonił do mnie kupiliśmy kilka piw zdjęcie tylnych bębnów poszło gładko wyjeliśmy szczeki ale cholera te nowe jakieś za duze były no to spiłowaliśmy i po jakimś czasie weszły 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 18 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2020 (edytowany) Skąd sprzęt? W większości z moje kolekcji a że każdy nawet ten w idealnym stanie musi przejść przez moją weryfikację to cóż przy słuchaniu musze być pewny, iż wszystko jest na swoim miejscu, szczególnie "bias" :). Oczywiście sporo sprzętu nie gości zbyt długo u mnie - nudzi się, jest ciekawość posłuchania czegoś innego a że miejsce jest ograniczone to musi być ruch w wymianie sprzętu. Serwis? też ale (z tego kiedyś też żyłem i to jest ciężki kawałek chleb) bardziej jako warsztat dla siebie, znajomych, czy tez zaufanych Klientów. Bardziej na zasadzie hobby i odpoczynku od tak te kilka urządzeń na miesiąc. Teraz akurat złapałem bakcyla na na renowację telewizorów lampowych. Zaraz idę ( do końca roku mam urlop wypoczynkowy:)) dalej walczyć z Philipsem Rafael S z przełomu lat 50/60 tych. Jeszcze zostało tylko poprawienie liniowości V i możne oglądać jakieś stare kultowe filmy:) Śrubki? to fakt czasami jakieś zostaną i się człowiek zastanawia czego tam nie skręcił:) Edytowano 18 grudnia 2020 przez elektron6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 18 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2020 No i wszystko wskazuje na to a w zasadzie znaki na bance wskazują ze w święta obejrzy się Samych Swoich :). Niestety zgubiłem pilota:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 19 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2020 Szacun 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goguś Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 Dnia 8.12.2020 o 19:10, A_ndy napisał: Mój pierwszy chińczyk... miałem obawy przed zakupem, ale teraz już się nie dziwię że lądują na księżycu Ten dac gra tak jak wygląda, czyli zacnie. Jay's Audio (zdjęcie z netu, ja mam dwie lewe ręce i gwarancję) hmm sprzęt konkret to fakt ale z tym księżycem bym się tak nie zapuszczał :) Chinole tam byli tak samo jak Amerykańce różnica tylko taka że wtedy kręcił wszystko Stanley kubrick a teraz mamy efekty CGI, grafikę komputerową więc jest łatwiej. Pewne jest jedno na księżycu była nasza wyobraźnia nic ponadto. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts