slaw0001 Napisano 16 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2021 (edytowany) Możesz czuć sie uspokojony, bo wczoraj po tych zmianach przesłuchałemł trzy płyty, które do tej pory mi nie "wchodziły". Także tego... Edytowano 16 grudnia 2021 przez RoRo Odpowiadając na post porzednika nie ma potrzeby cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 16 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2021 Proszę nie cytujcie całej wypowiedzi poprzednika - nie ma takiej potrzeby. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 16 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2021 @J4Z a również z całym szacunkiem - wystarczy jak Ty przed chwilą zacząć od "@" przed nickiem Użytkownika. Poza tym - jak się cytuje posty ze zdjęciami (np. w naszych systemach) to też trochę zaśmieca i obciąża transfer. To, że na obecnej wersji Forum jest tylko początek wypowiedzi dużo nie zmienia. Pozdrawiam PS. I to by było na tyle - by nie zaśmiecać wątku 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 16 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2021 1 godzinę temu, J4Z napisał: Jak na mono ten dźwięk nam ucieka na którąś stronę tzn ze mamy zaburzoną symetrie, czyż nie? Tak, ale nie tylko. Może to też byc kwestia inny wytłumien i odbić, które zaburzają symetrie całego układu kolumn w pomieszczeniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 16 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2021 Towarzyszka Helga na odsłuchach. Odgaduje które kable grają. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 16 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2021 Poznaję! To pupilka o imieniu Helga . Rozpoznaje kable ze skutecznością 99,9%. I lubi słuchać Ptasie Radio, jak widać, w pełnym skupieniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 16 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2021 Ale jakie jaja musi znosić po takich odsłuchach. 😀 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 16 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2021 Po odsłuchu AP na twardo a po Dali na miękko oczywista 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 18 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2021 @lpomis jak wrażenia po kilku dniach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 19 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 Dnia 18.12.2021 o 14:25, slaw0001 napisał: jak wrażenia po kilku dniach? Wrażenia są takie, że Sitary zmotywowały mnie do szybkiego, weekendowego remontu, który dopiero co skończyłem. Przeniosłem całą elektronikę na przeciwległą ścianę w pokoju na której nie ma drzwi. Powstało takie trochę lustrzane odbicie. Kolumny mają teraz większy rozstaw - około 210cm, punkt odsłuchowy jest w takiej samej odległości. Mam więc w końcu trójkącik. Zwiększyła się też przestrzeń dookoła kolumn, mają więcej oddechu dla siebie. Każda zyskała dodatkowe 30cm. Gra to fajnie, szerzej, wszystko jest jakby bardziej poukładane. Co ciekawe - po takim zabiegu ubyło wysokich tonów, tak po prostu ilościowo o jakieś 10%. Jakby się bardziej rozpyliły po pomieszczeniu. Słucham dalej 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 19 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 Dnia 16.12.2021 o 22:57, lpomis napisał: Towarzyszka Helga na odsłuchach. Odgaduje które kable grają. Może jakiś podest dla "domownika"? Tak trzymać w rękach... hmm. Za długo nie nacieszy sie odsłuchem, a podobno kable musza sie wygrzac porzadnie to też wskazania mogą być błędne Ps; fajna foteczka. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 19 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 Proszę bez takich spekulacji. Helga pozdrawia, miewa się świetnie. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 19 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 A Helga może amanta potrzebuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 (edytowany) A ja bym @lpomis z chęcią zobaczył Helgę na tle nowego ustawienia 😊 . Pzdr Edytowano 19 grudnia 2021 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 19 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 (edytowany) No tak to aktualnie wygląda. Na ściany wlecą jeszcze jakieś audio gadżety po Nowym Roku. Najśmieszniejsze jest to, że zawsze chwaliłem się na forum w jakim to ja wspaniałym salonie 13m2 nie pogrywam. Wszystko spoko, ale wziąłem kilka dni temu miarkę, zmierzyłem i wyszło, że ma nieco ponad 11 metrów. Szok. Edytowano 19 grudnia 2021 przez lpomis 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 19 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 Widzę potencjał do instalacji eleganckiej aranżacji akustycznej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 19 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 1 minutę temu, Kraft napisał: Widzę potencjał do instalacji eleganckiej aranżacji akustycznej. A ja widzę potencjał na lepszy wzmacniacz do tak wybornych paczek 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 19 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 5 minut temu, Kraft napisał: Widzę potencjał do instalacji eleganckiej aranżacji akustycznej. Po lewej jest jeszcze szafeczka ze sporą ilością książek i białym futerkiem, które podprowadziłem żonie i postawiłem na nim Dali Menuet Tak czy inaczej na ściany coś się ewidentnie przyda. Rozglądam się. 5 minut temu, seba3002 napisał: A ja widzę potencjał na lepszy wzmacniacz Co proponujesz? Może jakiś Topping? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 19 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 1 minutę temu, lpomis napisał: Po lewej jest jeszcze szafeczka ze sporą ilością książek i białym futerkiem, które podprowadziłem żonie i postawiłem na nim Dali Menuet Tak czy inaczej na ściany coś się ewidentnie przyda. Rozglądam się. Co proponujesz? Może jakiś Topping? Dziś podłączyłem do moich ATC, jakże wybitnych, audiofilskich kolumn, taniutki wzmacniacz w D klasie - aiyima. Dał radę 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 19 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 Żona z pewnością zadowolona, i nie chodzi tylko o audio, ale o przemeblowanie. Kobiety to lubią 😀 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 44 minuty temu, lpomis napisał: O to to 👌 Absorberki w kolorze ścian , mogłyby zawisnąć napewno by nie zaszkodzily. Pzdr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 19 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 Ja też widzę tam panele z wełny za kolumnami, na początek tanio a dużo poprawi. Nie myślał nikt o cieplejszym wzmaku pod takie kolumny, czytając opis dobrze by im chyba pomogło :3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 19 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 7 minut temu, Arko55 napisał: Nie myślał nikt o cieplejszym wzmaku pod takie kolumny, czytając opis dobrze by im chyba pomogło :3 Z tym że nie każdemu pasuje ocieplanie dźwięku. Zresztą hegel gra może i precyzyjnie ale jednak aż taki zimny to nie jest. Ja słuchałem go z pmc, grało "klarownie" - jednemu się spodoba, innemu nie. Wszystko kwestia gustu 🙂. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 20 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2021 12 godzin temu, Dedal75 napisał: O to to 👌 Absorberki w kolorze ścian , mogłyby zawisnąć napewno by nie zaszkodzily. Pzdr W kolorze ścian byłoby zbyt nudno. Może takie, tylko nie wiem jak ze skutecznością? https://acousticsystems.pl/pl/p/-Panel-akustyczny-dzwiekochlonny-w-formie-obrazu-84x60-cm-GA_05/140 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 20 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2021 Audio Physic zapowiedział właśnie nowy model kolumny podstawkowej. SPARK powraca! Zaliczany będzie do linii referencyjnej. Wygląd mają dyskusyjny. Co sądzicie? https://www.audiophysic.com/en/product/spark/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts