Rafał S Napisano 29 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2022 2 godziny temu, Adi777 napisał: Twoje pomiary są nierzetelne. Dziękuję, żegnam Pana. No i wyszła Szydło z worka. Wydało się - należysz do frakcji pomiarowej Krafta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 1 lutego 2022 Udostępnij Napisano 1 lutego 2022 11 godzin temu, Khedron napisał: Against All Odds - neo noir z poczatku lat osiemdziesiatych. Co za klimat! Moja żona przyznała się, że Jeff Bridges w tym filmie był dla niej kiedyś ideałem męskiej urody. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 1 lutego 2022 Udostępnij Napisano 1 lutego 2022 4 minuty temu, Khedron napisał: chyba nie mial szczescia do jakiejs epokowych rol jak Harrison Ford i wielu innych. Ale aktorsko to wyższa półka niż Ford, którego zresztą bardzo lubię. Weź choćby "Crazy heart" czy "True grit" (nie pamiętam polskich tłumaczeń tytułów). Ford nie dałby rady - nigdy nie był aktorem uniwersalnym. A Bridges zagra prawie wszystko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 2 lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 lutego 2022 Jeden z niewielu filmów który zdołał nie zniszczyć "obrazu książkowego" 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 2 lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 lutego 2022 1 godzinę temu, Fafniak napisał: Jeden z niewielu filmów który zdołał nie zniszczyć "obrazu książkowego" Prawda, ja jednak wciąż wolę książkę. Ten język i narracja są nie do oddania w filmie. Przy okazji - można zrobić film lepszy od książki. Jako miłośnik twórczości Grahame'a Greena mogę powiedzieć, że "Koniec romansu" ("The end of the affair") Neila Jordana z 1999 r. przebija literacki pierwowzór. Niemal perfekcyjny scenariusz, zachowujący wszystkie najlepsze kwestie. Aktorzy: Ralph Fiennes i Julianne Moore - świetni, ale największe wrażenie zrobił na mnie Stephen Rea, który wycisnął niesamowicie dużo z bohatera, który w książce wydawał mi się mało barwny. Do tego Jason Isaacs i Ian Hart w rolach drugoplanowych. Ten ostatni zagrał postać przez samego Greene'a uważaną za słabo nakreśloną i papierową. A w filmie ożyła. Zresztą Greene w ogóle nie cenił tej książki (a ja - owszem), nazwał ją nawet swoją pierwszą przymiarką do narracji pierwszoosobowej. Pod względem technicznym zdecydowanie wyżej stawiał swoją drugą "pierwszoosobówkę" - "Spokojnego Amerykanina". Z tym nie sposób dyskutować, bo "Spokojny Amerykanin" należy do jego wielkiej trójki (pozostałe dwie to "Sedno sprawy" i "Moc i chwała"). A dla mnie wręcz stoi na pierwszym miejscu. Ta książka, dla odmiany została beznadziejnie przeniesiona na duży obraz przez Philipa Noyce'a. Zmasakrowany scenariusz, tanie emocje i źle dobrani aktorzy - wielki Michael Caine był o jakieś 20 lat za stary. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 2 lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 lutego 2022 (edytowany) Ależ ty masz pamięć do nazwisk ...😎 muszę znaleźć ten film bo tytułu nie kojarzę a tu coś fajnego Edytowano 2 lutego 2022 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 3 lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 lutego 2022 Dnia 1.02.2022 o 23:05, Khedron napisał: A skoro mamy Bridgesa i Spaceya to mamy i jeden z najlepszych filmow w historii - K-PAX. Film wybitny od poczatku, ktory dzis jeszcze zyskal na tresci. Piękne kino, ze świetnymi rolami Jeffa Bridgesa i Kevina Spacey. Dla mnie zawsze będzie na pierwszym miejscu ulubionych filmów 😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 12 lutego 2022 Udostępnij Napisano 12 lutego 2022 Belfast - polecam. Oszczędne, dobre kino. Van Morrison w tle. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 13 lutego 2022 Udostępnij Napisano 13 lutego 2022 Dnia 3.02.2022 o 12:12, J4Z napisał: Zensor 7 w Dont Look Up 😀 Ktoś kojarzy co to za wzmak? Mozliwe że Onkyo albo Teac. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 13 lutego 2022 Udostępnij Napisano 13 lutego 2022 Podobny do mojego starego ONKYO A-9150, ale phono/mc jest trochę w innym miejscu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 5 marca 2022 Udostępnij Napisano 5 marca 2022 Najnowszy "The Batman", dla mnie rozczarowanie roku. 2/10, a te 2 punkty to za efekty dźwiękowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 5 marca 2022 Udostępnij Napisano 5 marca 2022 😂 Ehh gdzie ten Batmany z tamtych lat . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 5 marca 2022 Udostępnij Napisano 5 marca 2022 Na imdb 8.7 średnia z 69k pewnie z czasem będzie spadać ale drastycznie chyba się nie obniży. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 5 marca 2022 Udostępnij Napisano 5 marca 2022 (edytowany) U mnie ostatnio Men Behind the Sun. Niepojęte, co człowiek może zrobić drugiemu człowiekowi. Najstraszniejsze w tym filmie jest zdecydowanie to, że te wydarzenia naprawdę mały miejsce. Niestety. Edytowano 5 marca 2022 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 6 marca 2022 Udostępnij Napisano 6 marca 2022 Drugi Venom zaliczony, rzeźni trochę było, półtorej godziny szybciutko minęło. 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 6 marca 2022 Udostępnij Napisano 6 marca 2022 Lepszy niż słaba jedynka ? Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 6 marca 2022 Udostępnij Napisano 6 marca 2022 Dla mnie lepszy, 1,5 godz dobrej zabawy, czego chcieć więcej od tego typu filmu, ale kto co lubi. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 6 marca 2022 Udostępnij Napisano 6 marca 2022 (edytowany) Postać jest interesujaca i może za dużo się spodziewałem bo mnie zniecheciła jedynka, choć T.Hardy jest jednym z ulubionych moich aktorów . Ja gustuje w filmach typu Dżentelmen i G.Ritchie zresztą jego wszystkie filmy sa ekstra . Pzdr Edytowano 6 marca 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 6 marca 2022 Udostępnij Napisano 6 marca 2022 Ja tego drugiego Venoma nie dałem rady do końca obejrzeć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 13 marca 2022 Udostępnij Napisano 13 marca 2022 Polecam !!! https://www.filmweb.pl/film/Opiekun-2016-736002 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 19 marca 2022 Udostępnij Napisano 19 marca 2022 Dawno nie obejrzałem z przyjemnością polskiego filmu. Ten konkretny polecam. Zaczynając od zdjęć (ich walor idący w "orwomać" i czasem zepsuty filtrami efektowymi) poprzez dobranie aktorów i "nie rzenujące" teksty (no prawie) +sam scenariusz Historia z przymróżeniem oka Najmro - polecam https://www.filmweb.pl/film/Najmro.+Kocha%2C+kradnie%2C+szanuje-2021-836649 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 19 marca 2022 Udostępnij Napisano 19 marca 2022 A zobaczę.., jak nie ma kurw co kilka sekund .... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 19 marca 2022 Udostępnij Napisano 19 marca 2022 Film mnie rozwalił Cienie pod powiekami hhttps://www.filmweb.pl/film/Cienie+pod+powiekami-2021-847077 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 19 marca 2022 Udostępnij Napisano 19 marca 2022 3 godziny temu, J4Z napisał: Ja to ostatnio gdzieś wyhaczyłem. Też Polski i noże być spoko. https://www.filmweb.pl/film/Cicha+noc-2017-790309 Zły film .. Gorzki Brudny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 19 marca 2022 Udostępnij Napisano 19 marca 2022 Największe zastrzeżenia mam do sposobu opowiadania. Tworzenie jednej całości z grupy pojedynczych zdarzeń, nie jest remedium na dobrą opowieść. To trzeba umieć zrobić Druga sprawa, to kwestia pokazania bohaterów. Tutaj jest to bardzo brudny i naturalistyczny obraz bez grama sympatii. Może tak gdzieś było ... Ja nie za bardzo kupuje taki negatywny obraz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts