Amarok Napisano 9 maja 2021 Udostępnij Napisano 9 maja 2021 30 minut temu, Asia napisał: Utwór ten, inne wykonanie. Prawie jak oryginał 🙂 Co do oryginału jest informacja,że wytwórnia nie zezwala na streaming tego utworu. 🙂 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 9 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 maja 2021 Wątpię czy przy ponad 500 płytach sprawdziłby się pojemny pendrive. Próbowałam kiedyś takiego rozwiązania, ale przy większej pojemności miałam problemy z nawigacją, oraz trochę z prędkością. 31 minut temu, Amarok napisał: Co do oryginału jest informacja,że wytwórnia nie zezwala na streaming tego utworu. 🙂 Jest trochę takich utworów/albumów. I takich zbyt niszowych/starych żeby znalazły się w serwisach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 9 maja 2021 Udostępnij Napisano 9 maja 2021 (edytowany) Jaki pendrive ? A ile albumów wejdzie na dysk 2tb ? Jeśli macie problem z nawigacją w streamerach więc mini pc z HDD/SSD+dac i gotowe. Pzdr Edytowano 9 maja 2021 przez Dedal75 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 9 maja 2021 Udostępnij Napisano 9 maja 2021 3 minuty temu, Dedal75 napisał: Jaki pendrive ? A ile albumów wejdzie na dysk 2tb ? Pzdr Zwykłych FLACów coś około 4000 chyba. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 9 maja 2021 Udostępnij Napisano 9 maja 2021 (edytowany) Ja to wiem😂 Dla mnie to żaden problem gram jak wyżej 👍 napisalem . Pzdr Edytowano 9 maja 2021 przez Dedal75 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walezy Napisano 9 maja 2021 Udostępnij Napisano 9 maja 2021 1 godzinę temu, Asia napisał: Będzie ciężko wyrzeźbić odpowiednią szafkę, chyba na zamówienie, a to kolejne $$$. Trzeba się przyjrzeć właściwym rysunkom i coś da się wymyślić. Tak na dobra sprawę liczy się dystans od najbardziej wysuniętej części panelami tylnego do punktu gdzie zaczyna się (patrząc od przodu) nóżka: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ars_Poland Napisano 9 maja 2021 Udostępnij Napisano 9 maja 2021 (edytowany) 2 godziny temu, Amarok napisał: https://tidal.com/track/109412306 Mam nadzieję, to to ten utwór Ta nuta mi kruszy ściany w domu na MA Silver . Zajebiste wejscie atak dynamika itp. 😁 @Asia masz dobre kolumny czasem nie kombinuj ze zmianą😉 Hybryda ci podeszła to spróbuj Vincenta 237 albo Taga Harmony hta 2500b. Będzie nasycenie plastyczność itd. Sprawdź 😉 Edytowano 9 maja 2021 przez Ars_Poland Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 maja 2021 Udostępnij Napisano 10 maja 2021 Dobry CDek za normalną kase to Yamaha CDS700 jesli jeszcze przyjedzie a jak nie to EMOTIVA ERC-4 Jak Lyngdorf z kalibracją? Mamy zaproponować kolejny wzmak? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 10 maja 2021 Udostępnij Napisano 10 maja 2021 Dnia 9.05.2021 o 08:44, Asia napisał: Gra dobrze, ale to nie moje granie. Doceniam, ale mnie nie porusza. Najwyraźniej wolę cieplejsze tony. Bas za mało plastyczny, wbudowane voicings dodają wprawdzie niskich tonów, ale kolumny zaczynają dudnić w niektórych utworach. Pewnie trzeba je trochę przesunąć i to by trochę pomogło, ale chyba nadal to nie byłoby to brzmienie. Nie wiem czy taki bas da się osiągnąć podpinając odpowiedni wzmacniacz do kolumn, które już masz. Kolumny z miękkim plastycznym basem to np. Monitor Audio Silver 10 z dużych podłogówek, choć już niedostępnych. Ewentualnie ze wzmacniaczy polecam posłuchać: NuPrime IDA-16 Musical Fidelity M6si 22 godziny temu, Asia napisał: Oglądam Denona 1600ne i widzę, że też jest głęboki 434 x 414 x 135 mm. A bestia 2500ne to już w ogóle 434 x 431 x 181 mm. To burzy moją koncepcję regałową, która już mocno siedzi mi w głowie. Wzmacniacz powinien mieć odpowiednie chłodzenie, aby zachował swoje optymalne parametry przez wiele lat i jeszcze dłużej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 10 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 maja 2021 6 minut temu, lysyrafal napisał: Musical Fidelity M6si A Musical Fidelity M5i to będzie duża różnica? 14 minut temu, lysyrafal napisał: Wzmacniacz powinien mieć odpowiednie chłodzenie, aby zachował swoje optymalne parametry przez wiele lat i jeszcze dłużej. Ale problem polega nie na wentylacji tylko ograniczeniem jest głębokość urządzenia. Ok, rozstaw nóżek jest zawsze mniejszy, i front może wystawać, ale braknie miejsca z tyłu, na kable. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rabboni Napisano 10 maja 2021 Udostępnij Napisano 10 maja 2021 (edytowany) 16 minut temu, Asia napisał: Ale problem polega nie na wentylacji tylko ograniczeniem jest głębokość urządzenia. Ok, rozstaw nóżek jest zawsze mniejszy, i front może wystawać, ale braknie miejsca z tyłu, na kable. Kable da się ogarnąć, np. są "banany" kątowe, zasilający pewnie również by się znalazł kątowy, problem raczej głównie z optykiem, jeżeli takowy miałby być podpięty to z tym już chyba niewiele da się zrobić. //edit - optyki okazuje się, że też są kątowe :] Edytowano 10 maja 2021 przez rabboni Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 10 maja 2021 Udostępnij Napisano 10 maja 2021 @Asia Będzie różnica ponieważ jest sporo wydajniejszy, chociaż nie wiem jak głośno słuchasz. Z tyłu też ma być zapewnione odpowiednie chłodzenie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 10 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 maja 2021 (edytowany) Mogę wypożyczyć M5i, nie słucham głośno, niestety. Pytanie tylko czy wrażenia będą zbliżone czy nie. Zmartwiłeś mnie z wentylacją z tyłu - ale mój pomysł to jest taki regał lub temu podobny. Edytowano 10 maja 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekszcz Napisano 10 maja 2021 Udostępnij Napisano 10 maja 2021 Hello wszystkim widzę ze ciagle szukamy a arcama omijamy . Arcam z pylon diamond uważam ze zagra wyśmienicie a basu pylona nie pobije nic . Z wielu kolumn podsłuchiwanych tylko opticon 8 mk2 zbliżył się . Pylon sam w sobie ma mało góry i z marantzem to nie idzie w parze ale z arcamem to może być to . Wiec... daj szanse arcamowi bo jak tak dalej będziesz testować to w końcu zostaniesz z wielka głowa i bez sprzętu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 10 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 maja 2021 Idę dalej, będę wypożyczyć Haiku, tylko jeszcze nie wiem kiedy. Sprawdzę jeszcze parę tropów, miejmy nadzieję, że i Arcama, ale czuję że moim przeznaczeniem jest hybryda. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 10 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 maja 2021 19 godzin temu, Ars_Poland napisał: Ta nuta mi kruszy ściany w domu na MA Silver . Zajebiste wejscie atak dynamika itp. 😁 Wierz mi, że pierwotna wersja wgniata w kanapę. Mam już we FLAC u 🙂 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 10 maja 2021 Udostępnij Napisano 10 maja 2021 11 minut temu, Asia napisał: Wierz mi, że pierwotna wersja wgniata w kanapę. Mam już we FLAC u 🙂 Chętnie bym posłuchał tej oryginalnej wersji, i poczuć kanapę 😀. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 10 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 maja 2021 To jest do zrobienia. W poprzednim samochodzie miałam fajne nagłośnienie (fabryczne) i dawało czadu przy tym utworze. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 10 maja 2021 Udostępnij Napisano 10 maja 2021 (edytowany) 8 godzin temu, S4Home napisał: Dobry CDek za normalną kase to Yamaha CDS700 Piotrek , błagam ! Edytowano 10 maja 2021 przez tomek4446 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 10 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 maja 2021 14 minut temu, tomek4446 napisał: Piotrek , błagam ! Any hints? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 10 maja 2021 Udostępnij Napisano 10 maja 2021 10 minut temu, Asia napisał: Any hints? Przepraszam, ale nie rozumiem mandaryńskiego Chyba , że w nocy coś się zmieniło odnośnie granicy i język polski jest już nie aktualny. Miałem ten CD-ek nówkę i sprzedałem po trzech m-cach za połowę kwoty którą zapłaciłem. Granie techniczne bez wyrazu , ale za to można poćwiczyć cierpliwość i doskonalić zdolności manualne , bo trafienie płytą w trzy wypustki tacki do najłatwiejszych nie należy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 10 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 maja 2021 Wybacz. Z Yamaha nie ma problemu bo i tak jej nie ma. No to w kierunku czego skierować oczy, choćby wstępnie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 10 maja 2021 Udostępnij Napisano 10 maja 2021 3 godziny temu, Asia napisał: Mogę wypożyczyć M5i, nie słucham głośno, niestety. Pytanie tylko czy wrażenia będą zbliżone czy nie. Zmartwiłeś mnie z wentylacją z tyłu - ale mój pomysł to jest taki regał lub temu podobny. Styl grania ten sam, choć przy mocniejszym wzmacniaczu poprawia się kontrola, dynamika, swoboda i czystość dźwięku. Krótko mówiąc, po prostu łatwiej mu jest wysterować kolumny i dlatego mocy nigdy za wiele. Przy głośniejszym graniu później też dochodzi do przesterowania kolumn i przez to pytałem jak słuchasz. Rozumiem, że tj. szkielet i przyjdzie jeszcze tył, boczki i półki oraz z jakiego materiału chcesz to wykonać? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 10 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 maja 2021 Nieee, ja lubię takie proste sprzęty. Żadnych ścianek, boczków ani nic. Uznałam, że idealne na sprzęt (poza zasięgiem małych rączek), a szuflady na cd. Szuflady od dołu, cztery, a powyżej półki. Oczywiście muszę zobaczyć na żywo w sklepie na I. Ale ogólnie coś w ten deseń . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 10 maja 2021 Udostępnij Napisano 10 maja 2021 (edytowany) Jeżeli tam nic nie będzie, to w takim razie pozostaje tylko odsunąć regał od ściany i sprawa załatwiona. Trochę mnie martwi czy ten regał nie będzie rezonować. Edytowano 10 maja 2021 przez lysyrafal Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts