Skocz do zawartości

Absolute beginners stereo w strefie dziennej 32 m2

Recommended Posts

Napisano
30 minut temu, Asia napisał:

Utwór ten, inne wykonanie. Prawie jak oryginał 🙂

Co do oryginału jest informacja,że wytwórnia nie zezwala na streaming tego utworu. 🙂

Napisano

Wątpię czy przy ponad 500 płytach sprawdziłby się pojemny pendrive. Próbowałam kiedyś takiego rozwiązania, ale przy większej pojemności miałam problemy z nawigacją, oraz trochę z prędkością.

31 minut temu, Amarok napisał:

Co do oryginału jest informacja,że wytwórnia nie zezwala na streaming tego utworu. 🙂

Jest trochę takich utworów/albumów. I takich zbyt niszowych/starych żeby znalazły się w serwisach.

Napisano (edytowany)

Jaki pendrive ?

A ile albumów wejdzie na dysk 2tb ? 

Jeśli macie problem z nawigacją w streamerach  więc mini pc z HDD/SSD+dac i gotowe.

Pzdr

Edytowano przez Dedal75
Napisano (edytowany)

Ja to wiem😂 

Dla mnie to żaden problem  gram jak wyżej 👍 napisalem . Pzdr

Edytowano przez Dedal75
Napisano
1 godzinę temu, Asia napisał:

Będzie ciężko wyrzeźbić odpowiednią szafkę, chyba na zamówienie, a to kolejne $$$.

Trzeba się przyjrzeć właściwym rysunkom i coś da się wymyślić. Tak na dobra sprawę liczy się dystans od najbardziej wysuniętej części panelami tylnego do punktu gdzie zaczyna się (patrząc od przodu) nóżka:

E5A78CA3-777E-4B90-AF0F-6A1F41E26DF7.jpeg

Napisano (edytowany)
2 godziny temu, Amarok napisał:

https://tidal.com/track/109412306

Mam nadzieję,  to to ten utwór 

Ta nuta mi kruszy ściany w domu na MA Silver . Zajebiste wejscie atak dynamika  itp. 😁

@Asia masz dobre kolumny czasem nie kombinuj ze zmianą😉 Hybryda ci podeszła to spróbuj Vincenta 237 albo  Taga Harmony hta 2500b. Będzie nasycenie plastyczność itd.  Sprawdź 😉

Edytowano przez Ars_Poland
Napisano

Dobry CDek za normalną kase to Yamaha CDS700 jesli jeszcze przyjedzie a jak nie to EMOTIVA ERC-4

Jak Lyngdorf z kalibracją? Mamy zaproponować kolejny wzmak?

Napisano
Dnia 9.05.2021 o 08:44, Asia napisał:

Gra dobrze, ale to nie moje granie. Doceniam, ale mnie nie porusza. Najwyraźniej wolę cieplejsze tony. Bas za mało plastyczny, wbudowane voicings dodają wprawdzie niskich tonów, ale kolumny zaczynają dudnić w niektórych utworach. Pewnie trzeba je trochę przesunąć i to by trochę pomogło, ale chyba nadal to nie byłoby to brzmienie.

Nie wiem czy taki bas da się osiągnąć podpinając odpowiedni wzmacniacz do kolumn, które już masz. Kolumny z miękkim plastycznym basem to np. Monitor Audio Silver 10 z dużych podłogówek, choć już niedostępnych. Ewentualnie ze wzmacniaczy polecam posłuchać:

NuPrime IDA-16

Musical Fidelity M6si

22 godziny temu, Asia napisał:

Oglądam Denona 1600ne i widzę, że też jest głęboki 434 x 414 x 135 mm.  A bestia 2500ne to już w ogóle 434 x 431 x 181 mm. To burzy moją koncepcję regałową, która już mocno siedzi mi w głowie.

Wzmacniacz powinien mieć odpowiednie chłodzenie, aby zachował swoje optymalne parametry przez wiele lat i jeszcze dłużej.

Napisano
6 minut temu, lysyrafal napisał:

Musical Fidelity M6si

A Musical Fidelity M5i to będzie duża różnica?

14 minut temu, lysyrafal napisał:

Wzmacniacz powinien mieć odpowiednie chłodzenie, aby zachował swoje optymalne parametry przez wiele lat i jeszcze dłużej.

Ale problem polega nie na wentylacji tylko ograniczeniem jest głębokość urządzenia. Ok, rozstaw nóżek jest zawsze mniejszy, i front może wystawać, ale braknie miejsca z tyłu, na kable.

Napisano (edytowany)
16 minut temu, Asia napisał:

Ale problem polega nie na wentylacji tylko ograniczeniem jest głębokość urządzenia. Ok, rozstaw nóżek jest zawsze mniejszy, i front może wystawać, ale braknie miejsca z tyłu, na kable.

Kable da się ogarnąć, np. są "banany" kątowe, zasilający pewnie również by się znalazł kątowy, problem raczej głównie z optykiem, jeżeli takowy miałby być podpięty to z tym już chyba niewiele da się zrobić. //edit - optyki okazuje się, że też są kątowe :]

Edytowano przez rabboni
Napisano

@Asia Będzie różnica ponieważ jest sporo wydajniejszy, chociaż nie wiem jak głośno słuchasz. Z tyłu też ma być zapewnione odpowiednie chłodzenie.

Napisano (edytowany)

Mogę wypożyczyć M5i, nie słucham głośno, niestety. Pytanie tylko czy wrażenia będą zbliżone czy nie.
Zmartwiłeś mnie z wentylacją z tyłu - ale mój pomysł to jest taki regał lub temu podobny.

IMG_20210510_133921.jpg

Edytowano przez Asia
Napisano

Hello wszystkim :) widzę ze ciagle szukamy a arcama omijamy . Arcam z pylon diamond uważam ze zagra wyśmienicie a basu pylona nie pobije nic . Z wielu kolumn podsłuchiwanych tylko opticon 8 mk2 zbliżył się . Pylon sam w sobie ma mało góry i z marantzem to nie idzie w parze ale z arcamem to może być to . Wiec... daj szanse arcamowi bo jak tak dalej będziesz testować to w końcu zostaniesz z wielka głowa i bez sprzętu ;) 

Napisano

Idę dalej, będę wypożyczyć Haiku, tylko jeszcze nie wiem kiedy.

Sprawdzę jeszcze parę tropów, miejmy nadzieję, że i Arcama, ale czuję że moim przeznaczeniem jest hybryda.

Napisano
19 godzin temu, Ars_Poland napisał:

Ta nuta mi kruszy ściany w domu na MA Silver . Zajebiste wejscie atak dynamika  itp. 😁

Wierz mi, że pierwotna wersja wgniata w kanapę. Mam już we FLAC u 🙂

Napisano
11 minut temu, Asia napisał:

Wierz mi, że pierwotna wersja wgniata w kanapę. Mam już we FLAC u 🙂

Chętnie bym posłuchał tej oryginalnej wersji, i poczuć kanapę 😀.

Napisano

To jest do zrobienia.

W poprzednim samochodzie miałam fajne nagłośnienie (fabryczne) i dawało czadu przy tym utworze.

Napisano
10 minut temu, Asia napisał:

Any hints?

Przepraszam, ale nie rozumiem mandaryńskiego :) Chyba , że w nocy coś się zmieniło odnośnie granicy i język polski jest już nie aktualny.

Miałem ten CD-ek nówkę i sprzedałem po trzech m-cach za połowę kwoty którą zapłaciłem. Granie techniczne bez wyrazu , ale za to można poćwiczyć cierpliwość i doskonalić zdolności manualne , bo trafienie płytą w trzy wypustki tacki do najłatwiejszych nie należy :)

Napisano

Wybacz.

Z Yamaha nie ma problemu bo i tak jej nie ma. No to w kierunku czego skierować oczy, choćby wstępnie?

Napisano
3 godziny temu, Asia napisał:

Mogę wypożyczyć M5i, nie słucham głośno, niestety. Pytanie tylko czy wrażenia będą zbliżone czy nie.
Zmartwiłeś mnie z wentylacją z tyłu - ale mój pomysł to jest taki regał lub temu podobny.

IMG_20210510_133921.jpg

Styl grania ten sam, choć przy mocniejszym wzmacniaczu poprawia się kontrola, dynamika, swoboda i czystość dźwięku. Krótko mówiąc, po prostu łatwiej mu jest wysterować kolumny i dlatego mocy nigdy za wiele. Przy głośniejszym graniu później też dochodzi do przesterowania kolumn i przez to pytałem jak słuchasz.

Rozumiem, że tj. szkielet i przyjdzie jeszcze tył, boczki i półki oraz z jakiego materiału chcesz to wykonać?

Napisano

Nieee, ja lubię takie proste sprzęty. Żadnych ścianek, boczków ani nic. Uznałam, że idealne na sprzęt (poza zasięgiem małych rączek), a szuflady na cd. Szuflady od dołu, cztery, a powyżej półki. Oczywiście muszę zobaczyć na żywo w sklepie na I. Ale ogólnie coś w ten deseń .

Napisano (edytowany)

Jeżeli tam nic nie będzie, to w takim razie pozostaje tylko odsunąć regał od ściany i sprawa załatwiona. Trochę mnie martwi czy ten regał nie będzie rezonować.

Edytowano przez lysyrafal
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
  • Utwórz nowe...