MobyDick Napisano 18 października 2021 Udostępnij Napisano 18 października 2021 Dobrze zrobiony zasilacz impulsowy z wydajnym filtrem na wyjściu może mieć właściwości takie jak zasilacz liniowy lub może mieć pewną przewagę w postaci wzrostu napięcia pod większym obciążeniem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 18 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 października 2021 Niestety ten konkretny zasilacz zaburza łączność radiową innych urządzeń. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 19 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 października 2021 W związku z brakiem sukcesu w uruchomieniu dac-a kupiłam niewyszukane lampki do Bright-a. Czekam na krytykę https://sklep.lampyelektronowe.pl/?494,ecc83mg-jj-gold Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 Nie widać. Fajnie jest spróbować czegoś innego. Olej krytykantów 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 Link nie działa. Co to za lampy? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 19 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 października 2021 Kiepski ten sklep, nie zoptymalizowany w wersji mobilnej, trzeba odpalić wersję na komputer. A wtedy można przeczytać: Podwójna trioda małej mocy. Najczęściej stosowana w układach przedwzmacniaczy i stopniach wejściowych. Nowy produkt słowackiej fabryki JJ-Electronic. Zdecydowanie ciekawsze brzmienie od standardowej ECC83S. Dźwięk czystszy, z lepszą kontrolą basu i szczegółowością. Skrót "MG" od "midle gain" można tłumaczyć jako "wzmocniony środek" i faktycznie lampa w zakresie środkowych częstotliwości zachowuje się zdecydowanie lepiej niż standardowa ECC83S która miała środek raczej wycofany. Złocone nóżki zapewniają doskonały kontakt z podstawką przez cały okres użytkowania lampy. Cokół Noval. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 Mnie nie dane było posłuchać "dżej dżeja", bo ECC 81 wykończyła mi prawy kanał. Ale była walnięta. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 19 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 października 2021 Adres sklepu: ul. Oskara Kolberga 11, 25-620 Kielce 🙂. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 2 minuty temu, Asia napisał: Adres sklepu: ul. Oskara Kolberga 11, 25-620 Kielce 🙂. Adres znam 🤔. Ale spokojnie, moja ułomna sztuka nie była nowa i została do mnie wysłana przypadkiem. Grasz już? Jakieś zmiany? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 19 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 października 2021 Nie, kupiłam dwie godziny temu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 Dobrze spróbować wszystkiego. Ale jak stwierdził Fafniak - nie zwracaj uwagi na krytykantów. Na marginesie - firma .....a. No własnie. Ale może u Ciebie się sprawdzą. Nie każdy musi zaraz mieć Mullardy czy inne Amperexy😉. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 22 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2021 (edytowany) Lampki grają od wczoraj JJ ecc83 mg gold pin. Jest spora różnica - zdecydowanie mniej góry, grają zdecydowanie środkiem i szybkim basem. W zasadzie taki był plan, ale zobaczymy co będzie po powiedzmy tygodniu pracy. W każdym razie zmieniłam ustawienie korekcji na krzywą Harmana 🙂. Co do zasilacza do NAD 1050 to nie zdawałam sobie sprawy ile jest wersji zasilaczy impulsowych, zgroza. Ktoś powinien zrobić z tym porządek. Edytowano 22 października 2021 przez Asia 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 22 października 2021 Udostępnij Napisano 22 października 2021 Impulsowe zasilacze? to najtańsze zasilacze w kosztach produkcji i niestety powszechnie używane. Już nie jeden się przekonał ze warto zamienić tego zakłócacza sieci w liniowego, To najlepszy i oficjalne dedykowany zamiennik na rynku pod 1050- https://www.sbooster.com/botw-pp-eco-5v-6v/d1050-usb-dac Niestety zakup jest całkowicie nie opłacalny. ale szukać czegoś z takimi parametrami. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 22 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2021 Dziękuję . Zakup byłby opłacalny gdyby służył do wielu różnych urządzeń, a nie tylko konkretnego. Nie mam pojęcia o elektryce, ale ta mnogość wersji nie służy środowisku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 22 października 2021 Udostępnij Napisano 22 października 2021 Sam rozważam kupno zasilacza liniowego, mój typ to https://www.audiofast.pl/pl/keces-audio/p3 Ta skrzynka potrafi zasilić dwa urządzenia jednocześnie, co już jest plusem, można tez wybrać wersje prądowe "Typ1 & Typ2 dla samego DACa NADa jest to całkowicie nie opłacalne, chyba .... że wykorzystasz go do zasilania 22D który teraz też jest na impulsowym a kto wie moze przyszły DAC też będzie potrzebował 12V np. Mytek Brooklyn Bridge wtedy taki 2in1 ma zalety. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 22 października 2021 Udostępnij Napisano 22 października 2021 To może coś takiego? https://nostromo.audio/pl/zasilacze-do-urzadzen-audio/133-zasilacz-liniowy-nostromo-hades-2-dowolne-napięcia.html Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 22 października 2021 Udostępnij Napisano 22 października 2021 Yhm , jak potrzeba 4A to podeślijmy 3A , może się uda Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 22 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2021 No, muszę się nad tymi propozycjami poważnie zastanowić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 22 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2021 Ano właśnie, napięcie to nie wszystko. Do tego dochodzi coraz bardziej potrzebna listwa zasilająca. A śmiali się, że muszę zrobić porządek z prądem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 października 2021 Udostępnij Napisano 22 października 2021 Ale w jakim sensie masz zrobić porządek z prądem? Coś tu zaczyna dziwnie się dziać Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 22 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2021 Odwrócić fazę, pozbyć się zasilaczy impulsowych, sprawić sobie przyzwoitą listwę zasilającą. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 22 października 2021 Udostępnij Napisano 22 października 2021 Myślę, że zasilacz Tomanka za 4setki jest wystarczający pod NADa, później (po testach 1050) wykorzystasz zasilacz do 22D. Co prawda czytając wnioski z testu Node 2 (nowego) który o ile pracował jako całe urządzenie i zmiana zasilacza robiła robotę o tyle gdy Node pracował tylko jako transport (dziwne określenie) to różnica na dźwięku była w mniejszej skali, co moze nie dać dużej poprawy na 22D bo pracuje wewnętrznie tylko na cyfrach. U mnie tak mam ze zasilające najlepiej testować na DACu, to on jest najbardziej podatny, coś w tym jest, że konwerter D/A lubi dobry prąd. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 22 października 2021 Udostępnij Napisano 22 października 2021 Niestety nie doszukałem się, ile faktycznie prądu pobiera rzeczony NAD. Jeżeli przyjąć, że oryginalny zasilacz nie ma zbytniej nadwyżki mocy (ekonomia), przechodząc na zasilanie ze stabilizacją liniową, użyłbym zasilacza z zapasem - powiedzmy około 6A (30W). Taki w punkt będzie się mocno grzał. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 23 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 października 2021 (edytowany) Czyli ten budżetowy Tomanka niekoniecznie? Głównie z myślą o miniDSP. Edytowano 23 października 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 23 października 2021 Udostępnij Napisano 23 października 2021 59 minut temu, Asia napisał: Czyli ten budżetowy Tomanka niekoniecznie? Głównie z myślą o miniDSP. Zasilam Malinę , 22D , RME Tomankiem i ...... nie narzekam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts