Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Fajne standy, farba by się przydała by spawów nie  było widać .

34 minuty temu, MMarek napisał:

P

To między kolumnami bym z chęcią przytulił 😀 Czy to nowe zabawki Wojtka @lpomis?

A ja nie ,bo by mi  łeb oszalał 😊

Edytowano przez Dedal
Napisano
23 godziny temu, Pitt39 napisał:

Dlatego zdecydowałem się póki co na budżetowy wzmacniacz... i dokupię do tego jakiś tani stremer.

Największą różnice w najbliższym czasie - a tak przynajmniej mi się zdaje, bo to wszystko moje domysły - zrobi dalsza adaptacja akustyczna.

Musze sufit zrobić, miejsce za fotelem, narożniki pokoju. 

Słucham dużo elektroniki i bas dalej  jest nieakceptowalny(na innych gatunkach jest już jakoś przyzwoicie, w zależności od utworu), wiec wolne fundusze na ten cel będę przeznaczał.

To kup uzywany a dobry wzmak

21 godzin temu, Pawel Kloch napisał:

Żródło to: komputer PC z  Qobuz. Komputer podłączony kablem USB do Sabaja. Zestaw pracuje u mnie w biurze ca 15 m2.

ok

10 godzin temu, AudioTube napisał:

Słyszałem o tej marce. Popularna w Polsce. 

W UK nawet bardziej. A pewnie teraz i we francji zyska.

Napisano
17 godzin temu, RLC2 napisał:

@Pitt39 Fajne standy zrobiłeś 😉  

W temacie Q5 jest to bardzo przyzwoity wzmacniacz, sieć można ogarnąć przez Chromecast Audio podłączając kablem optycznym jakość dźwięku bardzo zadowalająca. Są osoby które podpinali pod Smsl'a gramofony i też grało 🙂 Powinieneś być zadowolony z niego Q5 został zaprojektowany do cyfrowych źródeł dźwięku. Przez AUX jakość jednak troszkę słabsza.

Jak już wzmacniacz przyjedzie daj znać jak się sparował z Ls50. 

Pozdrawiam Paweł 

Oby się okazał małym wariatem 😄

IMG_20240126_124607.jpg

Napisano
1 godzinę temu, kn1234 napisał:

Ahh te kabelki😃

Już po, nie dałbym rady nic usłyszeć jakby mi tak leżały.

Pierwsze 15 minut. 

Klispche jakos tak fajniej chyba grały...😅

Ale dziś zrobie długi wieczór z muzyką i to sprawdzę. I tradycyjnie niczego nie żałuje, niczego... nic to nie zmienia. 

IMG_20240126_142612.jpg

Napisano
19 godzin temu, Kraft napisał:

W kwestii tytułowego pytania "hi-end ci to, czy marketingowa wydmuszka?".

IMG_1056.jpeg.633e647399d2206e4484cb88be5b6cb7.jpeg.1d0673db7f884595d66771d2ce5517e0.jpeg

Jeszcze ktoś coś? No!

PS dzięki @lpomis;)

Pewnie właściciel wykosztował się na Naima i na TV, to już nie starczyło na odpowiednie kolumny 😁

Pozdrawiam

Napisano
5 minut temu, Chyba Miro 84 napisał:

Możliwe, chociaz tez kwestia przyzwyczajenia sie do czegoś.

Też tak uważam. Zrobie dziś sesje  i zobaczymy jak wyjdzie. Na plus ich estetyka. Podobają mi się.

IMG_20240126_144953.jpg

Napisano (edytowany)

Sprawdziłem. Bez znaczenia. I tak, szanuje go, dałem mu zarobić, pewnie ma gdzieś po zakupie co z nimi robie jak szekle się zgadzają :D

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio po nim-nie ma sensu cytować go w całości.
Napisano
3 godziny temu, Pitt39 napisał:

Oby się okazał małym wariatem 😄

Ja w ślepym teście nie słyszałem różnicy między Nad c326BEE oraz Marantz pm6007. Ale fakt to jest tylko mały wzmacniacz o małej mocy. Mam go 3 lata gra codziennie pod TV około 10 h,  muzyka rzadziej jak jestem sam w domu. Żadnej awarii nic a nic.

Napisano
1 godzinę temu, terracan1929 napisał:

To są Izraelskie kolumny ?

Nie, ale inżynier mógł być wyznania mojżeszowego, zresztą za wszystkim jak wiadomo stoją Żydzi, wiec śmiało na szekle można przeliczać  ;-).

6 minut temu, RLC2 napisał:

Ja w ślepym teście nie słyszałem różnicy między Nad c326BEE oraz Marantz pm6007. Ale fakt to jest tylko mały wzmacniacz o małej mocy. Mam go 3 lata gra codziennie pod TV około 10 h,  muzyka rzadziej jak jestem sam w domu. Żadnej awarii nic a nic.

Póki co będzie grał.

Nie powiem że z niejednego pieca chleb się jadło, bo nie jadło, wiec nawet jakbym chciał powybrzydzać to nie ma jak ;-).

Napisano
3 godziny temu, MarcKrawczyk napisał:

Coś się pokręciło…

No właśnie. @Kraft, weź no nawiązuj bo nie łapię :(

Nasłuchał się tych swoich Bowersów i głupoty jakieś wypisuje ;)

5 godzin temu, Pitt39 napisał:

Pierwsze 15 minut. 

Klispche jakos tak fajniej chyba grały...😅

Bo te kefy to moim zdaniem nic specjalnego. Przereklamowany, przehajpowany produkt po całości. I szczerze mówiąc mam wątpliwości czy do takiego metrażu. Gdyby jeszcze nie miały tego podbicia w przedziale 100-200Hz...

Napisano (edytowany)
13 godzin temu, lpomis napisał:

Bo te kefy to moim zdaniem nic specjalnego. Przereklamowany, przehajpowany produkt po całości. I szczerze mówiąc mam wątpliwości czy do takiego metrażu. Gdyby jeszcze nie miały tego podbicia w przedziale 100-200Hz...

Na moje nieprawne ucho w zupełności wystarczają... problemu jeśli już, to doszukuje się w akustyce pokoju.

I jak średnie i wysokie grają akceptowalnie, tak niskie już nie... zresztą pisałem do Bartka(akustyka z forum) i rozwiał moje wątpliwości... że z tej maki chleba nie bedzie i nigdy nie uleczę tego co mi przeszkadza, może lekko poprawie(za mały i w sześcianie, napisał że jest fatalnie... niby człowiek wiedział, ale się łudził, zabił marzenia 😅). 

Póki co w planach pułapki w rogi, te największe. 

Edytowano przez Pitt39