Asia Napisano 17 września 2021 Udostępnij Napisano 17 września 2021 Dopisałam powyżej, że Gold Lion ( zmieściłam się w 10 minutach). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 17 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 września 2021 1 minutę temu, Asia napisał: Dopisałam powyżej, że Gold Lion ( zmieściłam się w 10 minutach). A był taki jeszcze parę dni temu na OLX.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 17 września 2021 Udostępnij Napisano 17 września 2021 Nie ma wielkiego wyboru tych lamp, ale jakieś są : Mullard, Electro harmonix, Psvane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 17 września 2021 Udostępnij Napisano 17 września 2021 @Asia Mullard (o ile oryginalny a NIE ROSYJSKI, bo takie też są) w porównaniu z Gold Lion to jak Aston Martin w porównaniu z Ładą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 17 września 2021 Udostępnij Napisano 17 września 2021 Telefunken, Amperex 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 17 września 2021 Udostępnij Napisano 17 września 2021 4 minuty temu, Dedal75 napisał: Telefunken, Amperex 😉 No, tak. Ale nie wiem jak by pasowały ceny za NOS kształtujące sie na poziomie ok 800-1000 zł za szt lub podobna cena za parę używanych. I to trzeba wiedzieć gdzie kupić aby nie trafić na podróbkę. Ostatnio na e-bay ich duzo. Szczególnie z USA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 17 września 2021 Udostępnij Napisano 17 września 2021 Dobrze wiedzieć Romku, a jak odróżnić rosyjski? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 17 września 2021 Udostępnij Napisano 17 września 2021 (edytowany) Jest na nich napisane. Na oryginalnych Mullardach jest napis Made in Great Britain lub British Made. Jednakże, są to lampy dla lubiących bardzo ciepły przekaz. Osobiście nie bardzo lubie takie granie z lampy i dlatego wyżej stawiam Telefunkeny lub Amperexy BB. Prawdopodobnie najbardziej krystaliczny dźwięk ofrują Siemensy. Nie miałem, niestety okazji posłuchać. Jak dla mnie za drogie. Prawdopodobnie bardzo dobry przekaz ofrują lampy Marconi ( też nie słuchałem). Może coś na ich temat powiedzieć Audiowit lub może Kubakk. Na fotce oryginalne Mullardy Edytowano 17 września 2021 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 17 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 września 2021 (edytowany) Takie pytanko laika: takie lampy to jaką mają żywotność? I jak to jest z żywotnością używanych, bo jak mniemam, jest pewne ryzyko kupienia prawie padniętych? Edytowano 17 września 2021 przez Grzesiek202 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 18 września 2021 Udostępnij Napisano 18 września 2021 Lampy mają najcześćiej dość długą żywotność. W zależności o rodzaju lamp potrafią pograć nawet ponad 10 tys godzin. Najczęściej jest to ok 3-6 tys godzin. Oczywiście zdarzyły mi się lampy (nowe) które pograły zaledwie kilkanascie godzin, jak również głucha od początku swej bytności u mnie. No, ale przy obecnej jakości podzespołów uzywanych w budżetowym sprzęcie marketowym to i półprzewodniki potrafia się wykazać mniejszą żywotnością Odnośnie lamp uzywanych ryzyko jest trochę większe dlatego warto kupować lampy pomierzone. Na podstawie pomiarów mozna stwierdzić w jakim stanie jest lampa i jak długo może jeszcze posłuzyć. Używając po 4-5 godzin dziennie powinny wystarczyć na kilka lat. Nie ma wiec podstaw, aby bać się lampy w tym kontekście. Poza tym większość ,,lampiarzy,, odczuwa nieprzepartą chęć wypróbowania lamp innych producentów co znowu w znaczący sposób wydłuża czas eksploatacji. A jeśli tych zestawów jest kilka to ......🤣. Więcej na ten temat może powiedzieć @elektron6. To fachowiec, który mierzył i moje lampy. Ja jestem tylko uzytkownikiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 18 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 września 2021 (edytowany) Bright zyskuje z każdym przesłuchanym utworem. Edytowano 18 września 2021 przez Grzesiek202 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 18 września 2021 Udostępnij Napisano 18 września 2021 (edytowany) Źródłem jest Node ? DACa planujesz ? Czy porównywałeś jak to gra z zewnętrznym i nie ma sensu . Pzdr Edytowano 18 września 2021 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 18 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 września 2021 (edytowany) Tak. Mam Bluesounda i na razie nie planuję zmian. Ostatnio słuchałem z przetwornika w Rotelu 1572 kiedy go sprawdzałem (przez kabel optyczny z Bluesounda tylko jako streamer) i dźwięk był nieco inny. Na moje ucho, Bluesound i/lub kabel RCA dodaje nieco ciepła i zabiera trochę rozdzielczości. Ale jak na razie to dla mnie gra niewarta świeczki. @Dedal75 A Ty z czego słuchasz? Edytowano 18 września 2021 przez Grzesiek202 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 18 września 2021 Udostępnij Napisano 18 września 2021 Od el84 specem jest @audiowit , ale w hybrydzie to chyba bardziej sterujące lampy , w haiku bright ecc81. Niedługo ceny prądu będą wysokie więc trzeba będzie dawkować słuchanie ,ew. wzmacniacze słuchawkowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 18 września 2021 Udostępnij Napisano 18 września 2021 4 minuty temu, Kubakk napisał: w haiku bright ecc81 Ecc83 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 18 września 2021 Udostępnij Napisano 18 września 2021 2 minuty temu, Asia napisał: Ecc83 https://www.q21.pl/haiku-audio-bright-signature-edition.html ten ma ecc81 na tych lampach chyba zna się Bogusław bo ma bodajże obie opcje we wzmaku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 18 września 2021 Udostępnij Napisano 18 września 2021 (edytowany) Fabryczne ecc81 a jak wybecalujesz to możesz Ecc83 😏 Ja mini pc Beelink bt3+ Nuprime dac9 Wzmacniacz pożyczony Abrahamsen V2 Up w oczekiwaniu na Bright 5 . Ostatnie w systemie Atoll am200se+Atoll st200. Pzdr Edytowano 18 września 2021 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 18 września 2021 Udostępnij Napisano 18 września 2021 @Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 18 września 2021 Udostępnij Napisano 18 września 2021 My nie mierzymy w wyższą półkę 😉, a tamten to poprzednia wersja mk4 - tak przynajmniej jest dalej w opisie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 18 września 2021 Udostępnij Napisano 18 września 2021 http://sinusaudio.pl/?page_id=297 jak ktoś lubi hybrydy warto zapytać czy jest na wypożyczenie w nowszej wersji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 18 września 2021 Udostępnij Napisano 18 września 2021 2 godziny temu, Grzesiek202 napisał: Bright zyskuje z każdym przesłuchanym utworem. Świetna płyta, bardzo dobrze zrealizowana i nagrana. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 18 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 września 2021 (edytowany) @Marek Muszyński Tak. Ta pani nie ma źle nagranych płyt. A jeśli mogę Ci coś polecić, to posłuchaj sobie Kerstin Blodig i "Nordisk Sjel". Jak to jest nagrane.... Edytowano 18 września 2021 przez Grzesiek202 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 18 września 2021 Udostępnij Napisano 18 września 2021 23 minuty temu, Grzesiek202 napisał: @Marek Muszyński Tak. Ta pani nie ma źle nagranych płyt. A jeśli mogę Ci coś polecić, to posłuchaj sobie Kerstin Blodig i "Nordisk Sjel". Jak to jest nagrane.... 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 18 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 września 2021 (edytowany) 11 minut temu, marcinmarcin napisał: 👍 Kari Bremnes, Kerstin Blodig, Jan Grabarek, Nils Peter Molvaer, Elizabeth Karsten. Kocham tych Norwegów za muzykę. Edytowano 18 września 2021 przez Grzesiek202 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 28 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2021 Właśnie przyszła paczka, a raczej paka. Ciekawe jak to gra? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts