Sqter83 Napisano 17 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 Śmieszne, ale nie do końca .. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 17 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 17 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 15 minut temu, Asia napisał: Padłem 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 17 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 Mi się podoba. Dekonstruktywistyczne i... ekologiczne. Daję łapkę w górę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 17 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 A gdzie buraki?☹️ 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 17 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 Jest choinka to czas na prezenty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karaluch Napisano 17 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 (edytowany) Edytowano 17 grudnia 2021 przez Karaluch 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 19 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 20 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2021 (edytowany) W kwestii hutnictwa metali Edytowano 20 grudnia 2021 przez gienas 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karaluch Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 Jam to, nie chwaląc się, sprawił. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 (edytowany) Zdolniacha Edytowano 22 grudnia 2021 przez Sqter83 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 Pamiętajcie, żeby przed świętami wyczyścić również swoje klocki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 7 minut temu, Sqter83 napisał: Zdolniacha U mnie się zmienia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 Ja to bym powiedział bardziej z się rozwija , ewoluuje 🧐 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 Nie do końca. Od paru lat bardzo bardzo często słucham bluesa (i OK, to jest ewolucja w moim przypadku), a nawet country (!). Dwadzieścia lat temu byłaby to dla mnie męczarnia i nigdy bym nie pomyślał, że spędzę wieczór w towarzystwie Willie Nelsona czy Merle Haggarda 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 13 minut temu, maxredaktor napisał: Nie do końca. Od paru lat bardzo bardzo często słucham bluesa (i OK, to jest ewolucja w moim przypadku), a nawet country (!). Dwadzieścia lat temu byłaby to dla mnie męczarnia i nigdy bym nie pomyślał, że spędzę wieczór w towarzystwie Willie Nelsona czy Merle Haggarda A nigdy nie wracasz do kawałków z przed 20 lat ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 Pewnie, że wracam. Chyba każdy tak robi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 Ja zawsze będę powtarzał, żeby nie stać w miejscu, tylko rozwijać swój muzyczny gust, a równie istotne, a być może nawet istotniejsze jest, by spróbować wyjść ze swojej strefy komfortu. Naprawdę, dzięki temu można i rozwinąć swój gust, i zarazem poznać masę dobrej i wartościowej muzyki. Jasne, można słuchać w kółko na przykład klasycznego rocka, hard-rocka, czy blues-rocka, ale nie oszukujmy się, takich naprawdę dobrych płyt nie ma nie wiadomo ile. To nie jest studnia bez dna. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 13 minut temu, misiek x napisał: A co to znaczy lepsza gorsza ? To znaczy tyle samo co lepszy i gorszy dźwięk czy lepszy i gorszy system 😝. Jeden lubi golonkę ktoś inny owoce morza. Co jest lepsze 😉? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 3 godziny temu, maxredaktor napisał: Nie do końca. Od paru lat bardzo bardzo często słucham bluesa (i OK, to jest ewolucja w moim przypadku), a nawet country (!). Dwadzieścia lat temu byłaby to dla mnie męczarnia i nigdy bym nie pomyślał, że spędzę wieczór w towarzystwie Willie Nelsona czy Merle Haggarda Podobnie ze mną. Bluesa słucham od dawna, ale w country wciągnąłem się raptem parę lat temu. Najpierw odstraszało mnie Mrągowo i specyficzny inage, potem pop-countrowa lura wylewająca się z Nashville przez ostatnie dekady. Ale odkryłem, że oprócz tego jest masa szlachetnej, organicznie nagrywanej muzyki z niezłymi tekstami i prostą, ale wirtuozerską stroną instrumentalną. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, misiek x napisał: O tym właśnie napisałem ,przeczytaj może jeszcze raz . W kontekście , w rocku,hard rocku, blusie nie ma tak dużo DOBRYCH płyt. A gdzie jest więcej i co znaczy dobra albo gorsza i dla kogo Ale jednak coś w tym jest. Na każdą rasową płytę z hard rockiem / blues rockiem w starym stylu przypada pewnie ze 100 udanych albumów jazzowych. I to tylko w ramach stylistyki, którą lubię. To wynika z łatwości nagrywania jazzu. Możliwość sięgania po standardy, produkcja ograniczona do minimum. Ustalają repertuar, wchodzą do studia i nagrywają album w maks. kilka dni. A rockmani muszą skądś wziąć nowe numery, dopracować je, spędzić trochę czasu w studiu. To trwa i wtedy nie koncertują czyli nie zarabiają. Dlatego nowy album jest co kilka lat. No i ile jest dziś oldschoolowych zespołów rockowych, na których płyty czekamy? Ja mógłbym policzyć swoich wciąż aktywnych ulubieńców na palcach (ok, pomagałbym sobie stopami, ale jednak). Jeśli Ty masz więcej, to się podziel nazwami. Rzuciłeś AC/DC. Dobry przykład, potwierdzający to, co piszę wyżej. Chciałbym więcej płyt. Są pokrewne kapele czy epigoni i nawet kupuję ich albumy, ale tych też nie ma aż tak wiele. Podobały mi się: Krokus — Dirty Dynamite czy Rose Tatoo - Blood Brothers. Ale np. Airbourne to już nie to, choć też kupowałem i słuchałem. Wiele płyt hard rockowych jest słabo nagranych czy zmasterowanych. Mniej znane zespoły mają często za za mały budżet, bardziej znane cierpią przez kompresję dynamiki. Gov't Mule, Black Crowes i zespoły obu braci Robinsonów, jam bandy, muzyka wywodząca się z amerykańskiego południa, trochę brytyjskich weteranów - tym się dziś głównie żywię, jeśli chodzi o rocka. Pewnie, jest masa mniej znanych kapel w tej stylistyce, ale na ogół jednak są wyraźnie słabsze od tych największych. A w jazzie (nawet ograniczonym, do tego, co mi pasuje) jest niemal nieskończenie wielu bardzo dobrych muzyków, którzy wciąż coś nagrywają w różnych konfiguracjach. Przepraszam, że brak humoru w tym, co napisałem. Edytowano 22 grudnia 2021 przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 13 minut temu, Rafał S napisał: No i ile jest dziś oldschoolowych zespołów rockowych, na których płyty czekamy? U mnie chyba zero. Jeden lubi disco-polo lub popowo-dance'owy mainstream, a drugi jazz. Co jest lepsze? Nawet nie powinienem tak porównywać, a to, że ktoś powie, że woli disco-polo czy innego Pitbulla? O czym to świadczy? Ano, tylko o tym, że to są jego/jej subiektywne odczucia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts