Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
32 minuty temu, soberowy napisał:

Wyobraziłem sobie Was czekających... długo wyczekujących na motyw, który wyrwie z kapci :)

Przyznam, że też byłem zdziwiony tym kawałkiem, no ale jak tak wybrano? .........

Edytowano przez Bogusław Kożyczkowski
Napisano

Wiecie co, słucham sobie tej naszej forumowej playlisty i stwierdzam, że Tidal to jednak jedno wielkie badziewie jest. Hajfaje, MQA, ściema i tyle. Kombinowany ten dźwięk jest jak nie wiem co. Stosowane przez serwis „ulepszacze” potrafią zmienić odbiór utworu. Przełączam się 1 do 1 między Tidalem HiFi, a zwykłym, skompresowanym Spotify Premium i na tym drugim po prostu jest… przyjemniej.

Druga sprawa, skończyła mi się Tidalowa subskrypcja. I z tej okazji powitany zostałem nową, wyższą ceną. Ja im już podziękuję. 

03A41604-2E9E-426C-A5FC-771C96A3B513.jpeg

15 godzin temu, soberowy napisał:

kto wrzucił ten numer na orgietkę

Odpowiedź na 74 stronie wątku ;)

Napisano (edytowany)

@soberowy @Bogusław Kożyczkowski @tomek4446 Myślę że w 21 wieku jest możliwość zabawy suwakiem i odpalenia aby wybranych momentów utworu :/ ja na foobarze tak robię aby nie czekać gdy utwór mi się podoba w dalszej części 

W Sumie można i zapodac proste plumkanie fortepianu gdzie nic wielkiego się nie dzieje a tym się dużo audiofilów jara 😅

Edytowano przez Arko55
Napisano
2 godziny temu, lpomis napisał:

Druga sprawa, skończyła mi się Tidalowa subskrypcja. I z tej okazji powitany zostałem nową, wyższą ceną. Ja im już podziękuję. 

to ja Qobuz płace 17zeta miesięcznie.

49 minut temu, Arko55 napisał:

Myślę że w 21 wieku jest możliwość zabawy suwakiem i odpalenia aby wybranych momentów utworu :/ ja na foobarze tak robię aby nie czekać gdy utwór mi się podoba w dalszej części 

Już prędzej pisałem, że sam słucham testowo pewne fragmenty w nagraniu, niekoniecznie całość.

Jesli trzeba, to się przesunie, a jak trzeba?  pójdzie w całości, czasu jest dosyć.

Napisano

@Bogusław Kożyczkowski Nie było by żadnego problemu, ja byłem nawet za tym abym nie zaśmiecał listy aby każdy znalazł czas aby posłuchać swoich kawałków, obawiam się że mnie i mojej ekipy nie będzie, gadałem już o tym z Sebastianem jak byłem u niego i to tak na zaś informacja.

Czekam na odzew Dawida bo mu napisałem wiadomość

• 2 weeks later...
Napisano
Dnia 3.06.2022 o 15:52, Arko55 napisał:

Myślę że w 21 wieku jest możliwość zabawy suwakiem i odpalenia aby wybranych momentów utworu

Ja mam nawyk wyniesiony ze słuchania czarnego krążka i słucham " od dechy do dechy " albo wcale :) 

Kurde skłamałbym , jest wyjątek. Spotify przesyła co tydzień listę nowych wydań płyt , i tam jestem w stanie po 3 sekundach określić z czym mam do czynienia :) 

A'propos listy , rozumiem , że mamy już komplet utworów do odsłuchu ?

Napisano

Okej. Po dodaniu Waszych najnowszych propozycji do odsłuchu i bezczelnym usunięciu utworów Forumowiczów, którzy nie zjawią się jednak na zlocie, zostało nam 12 kawałków. Są to:

Sevdaliza - Joanna

Chris Jones - No Sanctuary Here

Tori Amos - Reindeer King

Stavroz - In Mindibu

Baxter Dury - I’m not Your Dog

Marek Dyjak - Wielka

Antonio Forcione - Landmark

Ross Webb - I Was Only 19

Ludwig van Beethoven - Symphony No. 9 in D Minor, Op. 125

Seal - Still Love Remains

Keluar - Threads

Enya - The Humming

Link do Playlisty Spotify (Tidal będzie jak skompletujemy wszystko)https://open.spotify.com/playlist/5inkUW2VUdft1K3vwJVWda?si=q8smsD62QNeiBG5o45nRUg

Napisano (edytowany)

Kilka aktualności w sprawie zlotu:

25 czerwca oczywiście aktualny, startujemy o 10:00, koniec w okolicach 16:00-17:00.

Dla zmotoryzowanych: pod salonem jest mały parking, ale zaraz przy bramie jest naprawdę sporo miejsc na zostawienie auta. Nie będzie z tym najmniejszego problemu. Kierujcie się więc bezpośrednio na ul. Wiśniową 59.

Miejsc siedzących nie zabraknie, udało się wynająć dodatkowe składane krzesełka.

Prośba do wszystkich o punktualne przybycie, nawet kilka minut przed czasem, żeby nie "rozbijać" atmosfery.

Odnośnie zrzutki: tym razem będzie to 30zł na głowę (koszty wynajmu krzeseł od firmy cateringowej z ich odbiorem i zwrotem, drobny upominek dla salonu).

Edytowano przez lpomis
Napisano
Dnia 16.06.2022 o 00:00, lpomis napisał:

Kilka aktualności w sprawie zlotu:

25 czerwca oczywiście aktualny, startujemy o 10:00, koniec w okolicach 16:00-17:00.

Dla zmotoryzowanych: pod salonem jest mały parking, ale zaraz przy bramie jest naprawdę sporo miejsc na zostawienie auta. Nie będzie z tym najmniejszego problemu. Kierujcie się więc bezpośrednio na ul. Wiśniową 59.

Miejsc siedzących nie zabraknie, udało się wynająć dodatkowe składane krzesełka.

Prośba do wszystkich o punktualne przybycie, nawet kilka minut przed czasem, żeby nie "rozbijać" atmosfery.

Odnośnie zrzutki: tym razem będzie to 30zł na głowę (koszty wynajmu krzeseł od firmy cateringowej z ich odbiorem i zwrotem, drobny upominek dla salonu).

Rozumiem, że planów na after nie ma. Pytam ze względu na organizację ewentualnego noclegu 😉

Napisano (edytowany)

Robiłem rozeznanie w knajpach na posiadówkę po zlocie na godzinę 17:30-18:00. Z miejscami standardowo ciężko, ale mamy dwie opcje:

1. Restauracja Karramba - https://www.restauracjakarramba.pl/menu/

2. Karczma Młyńska - https://karczmamlynska.com.pl/menu/

Dajcie znać czy jesteście chętni. Na razie zrobiłem rezerwację dla 10-12 osób. Jeśli nie będzie zainteresowania, anuluję ją.

Edytowano przez lpomis
Napisano

To może ja parę słów ...

Primo .... nie mogę na %100 potwierdzić mojej obecności.  Jako udarowiec, niestabilność pogody ostatnio daje mi się we znaki.

Secundo ... na wszelki wypadek prosił bym o jedno miejsce parkingowe pod salonem (mam stosowną kartę).

^^^^^^^^

Bym zapomniał ..... jest cicho, wiec chyba  żaden dodatkowy (prywatny) sprzęt nie będzie potrzebny by robić niepotrzebne sprzetowe zamieszanie .... czy się mylę? 

Napisano
13 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał:

wiec chyba  żaden dodatkowy (prywatny) sprzęt nie będzie potrzebny by robić niepotrzebne sprzetowe zamieszanie

Wydaje mi się, że nie będzie takiej potrzeby. Jeśli jednak ktoś z forumowiczów ma ochotę zabrać coś swojego to bardzo proszę. Z podpięciem nie będzie problemu :)

@tomek4446 bez torby z kablami z domu się nie rusza. 

13 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał:

nie mogę na %100 potwierdzić mojej obecności.

Jasna sprawa, rozumiem 👍

30 minut temu, MMarek napisał:

Jeśli zdecyduję się na nocleg po zlocie w Bydgoszczy, wtedy z przyjemnością byłbym chętny na spotkanie w lokalu. Dam znać na początku tygodnia.

Super, dzięki za wiadomość :)