pairtick Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 7 godzin temu, Nowy75 napisał: @pairtick Uni-T często się pojawia. Regularnie kalibrowany?😁 Oczywiście. Wystarczy że ustawię na minimum i mam poziom tła, i jak jest 35 dB to znaczy że się nie rozkalibrował. 11 godzin temu, lpomis napisał: Wg apki ~22dB nocą, przy bezwietrznej pogodzie. Nie wszyscy mieszkają w mieście. Ja mieszkam na przedmieściach, za sąsiadem po drugiej stronie uliczki jest las a za lasem jezioro. W poziom tła poniżej 30 dB trudno uwierzyć. @Bartek Chojnacki Odpisz, cytując
lpomis Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu (edytowany) 29 minut temu, pairtick napisał: W poziom tła poniżej 30 dB trudno uwierzyć. No tak mi pokazuje w cichą, spokojną noc. Nie wiem ile w tym prawdy i nie będę się upierał. Miernik poziomu dźwięku mam mimo wszystko w planach kupić. Tylko czy one nadają się do pomiaru tła? Twój UNI-T wg danych producenta ma zakres mierzonej wartości od 30 do 130dB. Może nie jest w stanie pokazać nic niżej bo wtedy dominuje już szum własny mikrofonu? Edytowano 16 godzin temu przez lpomis 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 50 minut temu, lpomis napisał: Twój UNI-T wg danych producenta ma zakres mierzonej wartości od 30 do 130dB Spojrzałem na mierniki , nawet takie po parę tysi , i wszystkie zaczynają się od 30 dB. 1 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Na potrzeby tej dyskusji pobrałem apke Decibel Meter. W pokoju odsłuchowym i w salonie pomiar skakał między 33 a 35dB. Pomyślałem, że wyłączę rekuperację, wynik bez zmiany. Poszedłem do toalety i pralni, która znajduję się pod schodami, tam jest najciszej, udało mi się uzyskać 28dB. Mieszkam na tak zwanym zadupiu pod lasem, a i dom w miarę nowy, ocieplony. Pomiar robiony Samsungiem S25. 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 1 minutę temu, soberowy napisał: Mieszkam na tak zwanym zadupiu pod lasem A ja mieszkam przy jednej z większych ulic w Lublinie, pokój, w którym mam sprzęt stereo jest z tej właśnie strony. Poziomu szumu nie mierzę, bo mogłoby mi się zrobić smutno. 2 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 7 minut temu, KrólKiczu napisał: Poziomu szumu nie mierzę, bo mogłoby mi się zrobić smutno. Nic nie mówcie. Pierwsze piętro, balkon nad parkingiem przy bloku. Latem, przy szeroko otwartych drzwiach balonowych słyszę nie tylko samochody, ale nawet rozmawiających w środku kierowców i pasażerów. 1 Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 6 godzin temu, pairtick napisał: Ja mieszkam na przedmieściach, za sąsiadem po drugiej stronie uliczki jest las a za lasem jezioro. Dobra meta dla seryjnego zabójcy 2 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 12 minut temu, terracan1929 napisał: Dobra meta dla seryjnego zabójcy Ostatni dom po lewej 😉 3 Odpisz, cytując
Recommended Posts