tomek4446 Napisano 10 września 2022 Udostępnij Napisano 10 września 2022 1 godzinę temu, dorsz napisał: A kto go oskarżył, Macierewicz? A kto to ? Czy to ten gość co doi od lat państwo pod przykrywką komisji smoleńskiej ? Czy to ten co to rozłożył armię na łopatki ? Czy to ten który do dnia dzisiejszego nie odpowiedział karnie za wszystkie wygłaszane jako członek RM kłamstwa w sprawie kolejnych zakupów dla armii ? Czy to ten który wydał naszą kasę bez żadnych przetargów ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 https://wyborcza.pl/magazyn/7,124059,28885495,najwiekszym-sukcesem-rosji-w-polsce-jest-pis.html 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 @desmodronik Staram się być obiektywny , ale być może czasem ponoszą mnie emocję. Mógłbyś mi przedstawić sukcesy jakie odniósł rząd pis-u w ciągu dwóch kadencji. Tak ogólnie , w polityce gospodarczej , zagranicznej , ekologii , rozwoju kraju . Jakie problemy wg. obietnic wyeliminował ? Służba zdrowia , szkolnictwo , górnictwo , energetyka , gospodarka. Jednym słowem za co im płacimy ? Tylko błagam odniesień w stylu Morawieckiego , że gdyby inni rządzili to było by gorzej. Nie bwimy się w retrospekcje i wróżbiarstwo , czyste konkrety. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 13 minut temu, dorsz napisał: Sondaż poparcia dla partii politycznych w grupie 18-49 lat. I cóż z tego, skoro część tej grupy wiekowej w ogóle nie pójdzie do urn, a "starszacy" z elektoratu PiS są zdeterminowani, żeby utrzymać swoich przy władzy. Myślenie życzeniowe PO. Jakoś nie tryskam optymizmem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 3 minuty temu, Rafał S napisał: "starszacy" z elektoratu PiS są zdeterminowani, żeby utrzymać swoich przy władzy. O ile jeszcze żyją 😁 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 6 minut temu, dorsz napisał: O ile jeszcze żyją 😁 Lub wymarzną zimą 😉. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 Największym sukcesem wszystkich polityków (także tych zagranicznych)jest doprowadzenie do tego że są dwa obozy które z rozkoszą napierdalają w siebie nawzajem. A głupi ludzie w to wchodzą. Wchodzą w tą głupotę będąc przeświadczonymi że ci drudzy są debilami 🤣 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 Dlatego mam wyjebane na politykę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 10 minut temu, Fafniak napisał: Największym sukcesem wszystkich polityków (także tych zagranicznych)jest doprowadzenie do tego że są dwa obozy które z rozkoszą napierdalają w siebie nawzajem. A głupi ludzie w to wchodzą. Wchodzą w tą głupotę będąc przeświadczonymi że ci drudzy są debilami 🤣 Marcin, ale to szczucie ludzi odbywa się głównie z jednej strony. Włączam czasem TVP (mają niezła prognozę pogody). Takiej propagandy nie było przecież od czasu stonki ziemniaczanej rozpylanej w PRL przez imperialistów zazdrosnych o sukcesy ludowej gospodarki. Jeśli ktoś jest przekonany o debilizmie elektoratu PiS to nie my (głosujący na opozycję) tylko sam PiS, cynicznie serwujący takie kawałki w mediach. Przecież to jest czysty "Folwark zwierzęcy" Orwella z Tuskiem w roli Snowballa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 Cóż. Inni mają znacznie bardziej finezyjny poziom manipulacji 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 1 godzinę temu, Rafał S napisał: Takiej propagandy nie było przecież od czasu stonki ziemniaczanej rozpylanej w PRL przez imperialistów zazdrosnych o sukcesy ludowej gospodarki. Też się zawsze zastanawiam słuchając tych tuzów inteligencji o co to tu chodzi. Mówią do własnych wyborców jak do debili a oni to łykają i jeszcze się się cieszą , że podwyżka będzie 40% a mogła być 200%. Coś jak za Stalina , dał tylko w mordę , zesłał do gułagu a przecież mógł zabić ? Czyli ludzkie panisko. Jakoś nie dociera do mnie , że część narodu może być tak prymitywna stawiam raczej na 1 godzinę temu, Adi777 napisał: Dlatego mam wyjebane na politykę. lub zwyczajną kalkulację. Czyli olewam wszystko dopóki dają forsę za nic. ale nie zmienia to faktu , że forma przekazu do własnego elektoratu jest żenująca . 29 minut temu, Fafniak napisał: Inni mają znacznie bardziej finezyjny poziom manipulacji inni nie rządzą za moją kasę i nie mają propagandy / tvpis / za moją kasę . Ot , taka subtelna różnica. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 5 minut temu, tomek4446 napisał: Czyli olewam wszystko dopóki dają forsę za nic. ale nie zmienia to faktu , że forma przekazu do własnego elektoratu jest żenująca . Mi nikt forsy nie daje, ale nie mieszkam w Polsce 😁 PS Ja lubię, jak ktoś stara się być w miarę obiektywny, czyli widzi wady u jednych, ale też drugich. Na przykład tutaj, kolega mahavishnuu. Właśnie takie podejście mi się podoba. https://pablosreviews.blogspot.com/2022/08/ashenspire-hostile-architecture-2022.html 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: inni nie rządzą za moją kasę i nie mają propagandy / tvpis / za moją kasę . Ot , taka subtelna różnica. Czyli za prywatne pieniądze to mogą manipulować ? Łał level hard Edytowano 11 września 2022 przez Fafniak Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 21 minut temu, Fafniak napisał: Czyli za prywatne pieniądze to mogą manipulować ? Łał level hard Ich manipulacja względem telewizji partyjnej TVP( bo to jest partyjna pełna gębą) to niewinne sugestyjki. Raz na jakiś czas włączę TVPis to co się w tych pseudo wiadomościach odbywa to totalna padaka, aż zęby trzeszczą, totalna propaganda, Putin by się nie powstydził... I to za moje pieniądze między innymi.... To wkurza o wiele bardziej niż prywatna telewizja która sugeruje na swoją modłe... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 2 godziny temu, Adi777 napisał: Na przykład tutaj, kolega mahavishnuu. Właśnie takie podejście mi się podoba. Tak właściwie to mówi to co ja myślę, tylko nieco delikatniej. 😂 A jak mówimy o tym nieszczęsnym podręczniku to pytam dlaczego skoro tak się kocha suwerena nie skonsultowano go ze środowiskiem nauczycielskim , traktując nauczyli przedmiotowo. A zapomniałem , nauczyciel to nie " suweren" pisu , bo niestety myśli i analizuje , co nie jest na rękę władzy. 1 godzinę temu, Fafniak napisał: Czyli za prywatne pieniądze to mogą manipulować ? A mogą. Jak walnę jutro sobie stację telewizyjną, gdzie 24 godziny na dobę będę nadawał , że kosmici w porozumieniu z Tuskiem i brukselskimi elitami w nocy nam rąbnęli węgiel ,co to miał być na 200 lat ,to ja to finansuje. I jak oglądalność będzie po dwóch dniach wynosić '0 %" , przychodów z reklam będzie '0 " , to albo to ciągnę bo MNIE stać, albo zamykam sklepik. Natomiast w przypadku tvpis sprawa wygląda zgoła inaczej finansowo , ile tam się dokładamy ? Pamiętasz ? Już sam fakt , że ten twór nie jest w stanie sam się finansować / co chyba troszkę przeczy napisom na paskach o rekordowej oglądalności oraz uwielbieniu ludu ??? / świadczy , że jest to chore. Taka subtelna różnica między mediami prywatnymi a finansowanymi z nasze kasy. A jak już o tym rozmawiamy. Najbardziej nienormalne jest to , że państwowa telewizja , czyli dziennikarze w niej pracujący przestali być dziennikarzami, a stali się politrukami. Dziennikarze to czwarta władza , ludzie którzy mają pilnować i informować mnie ,co robi władza której płacę. Ma jak to się mówi patrzeć władzy na ręce na co idzie każda złotówka z podatków obywatela i rozliczać z efektów. To co się dzieje w tvpis woła o pomstę do nieba. A tak swoją drogą to nie tvpis , to konkretni ludzie z imienia i nazwiska, których historia rozliczy. Przez lata oglądałem TVP 3 , wiem , że nie była w 100% obiektywna , ale kurna piętnowała i informowała o każdej wpadce rządu. Co mamy teraz , szkoda gadać , idę lutować transformator ..... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 33 minuty temu, tomek4446 napisał: A mogą Aaa no to ok. Dziwne, mam nadzieję że któregoś dnia zmienisz zdanie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 4 minuty temu, Fafniak napisał: Dziwne, mam nadzieję że któregoś dnia zmienisz zdanie Mam nadzieję , ze już w przyszłym roku. Naprawdę chcę wrócić do TVP 3 , którą przez lata lubiłem. A na koniec , słuchaj jak bym włączył TVN i tam się dowiadywał , ze na nie mam co płakać , bo paliwo nie jest wcale drogie , problem ze służbą zdrowia nie istnieje bo rząd go rozwiązał , sądownictwo jest uzdrowione i na rozprawę czeka się miesiąc . Energia nie zdrożeje , inflacji nie ma i nie będzie , emeryci pieją z zachwytu , nauczyciele są zadowoleni z programu nauczania , gospodarczo stoimy jak przysłowiowi górnicy . Przedsiębiorcy dzięki 20-tej tarczy opływają w luksusy , system podatkowy jest czytelny , każdy wie na czym stoi. Odra to naturalna klęska i "rząd dał " po 3 tysie rekompensaty firmą nad Odrą, za które to pieniądze będą żyć przez rok . Obejrzał relacje z przypłynięcia statku z węglem / chciałbym poznać nazwisko pomysłodawcy i reżysera tego wiekopomnego dzieła / . Jak myślisz , jak bym tak " spojrzał przez okno " i skonfrontował to z rzeczywistością , z realiami dnia codziennego to bym to oglądał ? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 (edytowany) Mnie jedno bawi w tych telewizjach : w każdej te same wiadomości, ale w każdej prognozy pogody różne są edit: 2 minuty temu, tomek4446 napisał: Jak myślisz , jak bym tak " spojrzał przez okno " i skonfrontował to z rzeczywistością , z realiami dnia codziennego to bym to oglądał ? Patrz póki możesz bo za chwilę ciemno będzie od dymu Edytowano 11 września 2022 przez gienas Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 19 minut temu, gienas napisał: Patrz póki możesz bo za chwilę ciemno będzie od dymu Ciemno , ale kurna NARODOWO CIEMNO !!! https://www.gramwzielone.pl/energia-wiatrowa/9710/j-kaczynski-elektrownie-wiatrowe-to-przeklenstwo-polskiej-wsi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 września 2022 Udostępnij Napisano 12 września 2022 13 godzin temu, tomek4446 napisał: Mam nadzieję , ze już w przyszłym roku. Manipulujesz cytując wyrwanym fragmentem. Mój pełny wpis : 14 godzin temu, Fafniak napisał: Aaa no to ok. Dziwne, mam nadzieję że któregoś dnia zmienisz zdanie i odnosił się do wymiany zdań : 16 godzin temu, Fafniak napisał: Czyli za prywatne pieniądze to mogą manipulować ? Na co ty odpowiedziałeś : 14 godzin temu, tomek4446 napisał: A mogą. I proponuję przemyśleć co oznacza ta akceptacja. Możesz skorzystać z aferki w CNN, którą główne stacje jakoś dziwnie przemilczają, a doskonale obrazuje ona dzisiejszy poziom dziennikarstwa Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 12 września 2022 Udostępnij Napisano 12 września 2022 3 godziny temu, Fafniak napisał: Manipulujesz cytując wyrwanym fragmentem. Nie manipuluję, odpowiadam wprost. Nie zmienię zdania o poziomie propagandy w telewizji tzw. publicznej /dawniej TVP./ Jesteś inteligentnym człowiekiem , podoba Ci się obecny przekaz. Podoba Ci się codzienne wmawianie ludziom , że jest dobrze jak nie jest , że wina leży po stronie osób trzecich. Podobają Ci się ordynarne kłamstwa i manipulacje . Kurde , chciałbyś by był taki i wyłącznie taki przekaz , by młodzi wychowywali się w tym duchu. Akceptujesz to ? 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 września 2022 Udostępnij Napisano 12 września 2022 (edytowany) Czy ty czytasz to co inni piszą? 16 minut temu, tomek4446 napisał: podoba Ci się obecny przekaz. Podoba Ci się codzienne wmawianie Itd itp Jesteś kolejną osobą która własne projekcje przypisuje rozmówcom/ich poglądom Edytowano 12 września 2022 przez Fafniak Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 12 września 2022 Udostępnij Napisano 12 września 2022 4 godziny temu, Fafniak napisał: Możesz skorzystać z aferki w CNN, którą główne stacje jakoś dziwnie przemilczają, a doskonale obrazuje ona dzisiejszy poziom dziennikarstwa O którą chodzi? Jakiś link? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 12 września 2022 Udostępnij Napisano 12 września 2022 39 minut temu, Fafniak napisał: Jesteś kolejną osobą która własne projekcje przypisuje rozmówcom/ich poglądom No dobra. To się w końcu określ. Na razie tonujesz moje wpisy stwierdzeniami , że przejaskrawiam. Ja to odbieram właśnie w ten sposób " nie jest źle w tvpis , bo inni to .... , a CNN , a za Tuska , a w Afganistanie czy Rosji mają jeszcze gorzej. Słyszę tą narrację jak tylko przypadkiem przełączę kanał na propagandę publiczną. Jak tylko coś się źle dzieje , to albo " nie nasza wina bo ... " , albo " inni mają gorzej " . @Fafniak mnie właśnie o te poglądy chodzi ? Bez lawirowania i rozwadniania retrospekcjami. Tu i teraz . 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts