gienas Napisano 3 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2022 @Wing0 Ty nie stój tak, ino leć po ten garnek złota Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 4 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2022 13 godzin temu, Wing0 napisał: Ja z rowerka przerzuciłem się na piesze trasy 8-12 km kilka razy w tygodniu. Nie zwiedzi się tyle, ale śmiganie po polach, lasach, zaroślach ma swój urok ;). Ja podobnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 1 lipca 2022 Udostępnij Napisano 1 lipca 2022 jest ok we wtorek byłem nad wodą i pod wodą autko zaparkowałem w zacienionym miejscu. Około 18 odjeżdając do domu - auto pokazywało temperaturę na zewnątrz 40°C Klima i w aucie i domu jęczała ostakiem sił Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 1 lipca 2022 Udostępnij Napisano 1 lipca 2022 A u mnie właśnie jest tyle 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 1 lipca 2022 Udostępnij Napisano 1 lipca 2022 (edytowany) Panie i Panowie. Pytanko mam, ile może kosztować transport kolumn z USA do Polski? Edytowano 1 lipca 2022 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 1 lipca 2022 Udostępnij Napisano 1 lipca 2022 Maksymalna waga standardowej paczki morskiej oraz paczki lotniczej to 67 lbs Powyżej wagi 67 lbs obowiązuja dodatkowe opłaty. Paczki o wadze powyżej 67 lbs (liczone wg wagi rzeczywistej lub gabarytowej) są traktowane jako przesyłki typu cargo. Hmm. Ja bym miał jakieś 130 kg. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 1 lipca 2022 Udostępnij Napisano 1 lipca 2022 Według tego kalkulatora wyszło około $733. Napisałem e-maila, ciekawe, co odpiszą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 1 lipca 2022 Udostępnij Napisano 1 lipca 2022 6 godzin temu, Adi777 napisał: Hmm. Ja bym miał jakieś 130 kg. Twój zakup jakichś fikuśnych kolumn, teraz widzę, że jeszcze ze Stanów, jest dla mnie tak absurdalny, że aż musiałem to z siebie wyrzucić. Przeskok Edifiery -> niszowy Hajend o którym słyszało 0,000001% audiofili zapisze się w historii tego forum (jeśli dojdzie do skutku, czego Ci oczywiście życzę) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 2 lipca 2022 Udostępnij Napisano 2 lipca 2022 5 godzin temu, J4Z napisał: Wolałbym chyba DHL, bo powyższej firmy nie znam. DHL też chyba ma te opcje ale podałem tamten link bo w kalkulatorze DHL nie było z US do PL tylko na odwrót. Tylko, że DHL ma jeszcze jakieś swoje chore taxy celne, dolicza jeszcze swoje cło i pozamiatane. Ale co tam, na biednego nie trafiło 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 2 lipca 2022 Udostępnij Napisano 2 lipca 2022 (edytowany) 4 godziny temu, lpomis napisał: Twój zakup jakichś fikuśnych kolumn, teraz widzę, że jeszcze ze Stanów, jest dla mnie tak absurdalny, że aż musiałem to z siebie wyrzucić. Przeskok Edifiery -> niszowy Hajend o którym słyszało 0,000001% audiofili zapisze się w historii tego forum (jeśli dojdzie do skutku, czego Ci oczywiście życzę) To by były kolumny do kina domowego. 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: Tylko, że DHL ma jeszcze jakieś swoje chore taxy celne, dolicza jeszcze swoje cło i pozamiatane. No właśnie, pytanie, ile by to mogło wyjść. 6900 dolarów USA za parę to teoretycznie świetna cena. Kolumny kupione w kwietniu 2021, były po jakichś drobnych poprawkach wizualnych i specyficznym malowaniu, ale akurat to by nawet nie było potrzebne, bo i tak bym ich nie widział podczas słuchania czy oglądania. Ostatnia cena w Polsce biorąc pod uwagę ceneo, to około 28 500 - 30 000 zł za sztukę. Teraz być może byłoby drożej, ale z tego, co widzę, ich zakup w Polsce mało realny niestety. JBL M2 Edytowano 2 lipca 2022 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 2 lipca 2022 Udostępnij Napisano 2 lipca 2022 Nic fikuśnego @lpomis 😉 Tyle tylko, że jeśli brałbym je, to muszę mieć 3 sztuki, nie dwie, ponieważ byłyby jako LCR. Czyli muszę się dowiedzieć, czy ktoś w Polsce jest w stanie sprzedać mi jedną sztukę, a to chyba nie jest takie oczywiste. Zakup w ciemno praktycznie, trochę ryzykowny, ale sądzę, że powinny się sprawdzić rewelacyjnie. "Pomiary nie kłamiom" 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 2 lipca 2022 Udostępnij Napisano 2 lipca 2022 Nie było tematu, właściciel raczej i tak by nie wysłał (ryzyko uszkodzenia, trudne do ubezpieczenia, koszty itp.), woli odbiór osobisty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 2 lipca 2022 Udostępnij Napisano 2 lipca 2022 2 godziny temu, Adi777 napisał: No właśnie, pytanie, ile by to mogło wyjść. Znalazłem coś takiego, może się przyda. Jak nie tym razem, to może następnym. 😉 https://dhlexpress.pl/nasze-uslugi/#celne 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 2 lipca 2022 Udostępnij Napisano 2 lipca 2022 (edytowany) Każda droga i większa przesyłka spoza jewrosojuza będzie oclona i ovatowana(trzeba by mieć nieprawdopodobnego farta żeby nie trafiłe) Niezależnie od firmy przewozowej. Kolumny które są sporo warte i tak musza być ubezpieczone więc wartość trafi do urzędu celnego. Edytowano 2 lipca 2022 przez Fafniak 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 2 lipca 2022 Udostępnij Napisano 2 lipca 2022 Dam sobie spokój, nawet, jeśli mógłbym je kupić. Mam tylko nadzieję, że dostanę nowe w Polsce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 Filmik jakich wiele, ale za to akcja dzieje się przed moim domem. Co w głowie mają niektórzy to mnie przerasta. Szyba zbita, w końcu dali radę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 Myślę że przesłać na policję, zidentyfikować i niech zapieprzają społecznie by spłacić wymianę szyby 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 Policja była, nagranie monitoringu już zabezpieczyli. A szyba już po kilku godzinach wstawiona nowa przez służby miejskie. Kiedyś jakieś psychole wrzucili betonowy śmietnik do ogródka sąsiada. Ja go ledwo przesunę, jak oni to zrobili nie wiem. Inna sprawa że już kolejny raz ta kamerka służy za dowód w sprawie. Na końcu kadru widać przejście dla pieszych. 3 tygodnie temu doszło do potrącenia tam nieletniej, doznała ona poważnego złamania nogi. Babka która prowadziła auto wysiadła, tylko zerknęła, wsiadła z powrotem i uciekła. Dzięki nagraniu nie uniknie odpowiedzalności i poszkodowana będzie mogła ubiegać się o odszkodowanie w pozwie sądowym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 Masz kamerkę w obudowie? Bo może się okazać że będzie potrzebna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 (edytowany) Tu to potrącenie co wspomniałem. YT sporo kompresuje, oryginał lepiej wygląda. Widać tablice. 34 minuty temu, Fafniak napisał: Masz kamerkę w obudowie? Bo może się okazać że będzie potrzebna Tak, jest zabezpieczona przed zewnętrzną ingerencją. Ponadto jest gdzieś na 3 metrach wysokości. Edytowano 4 lipca 2022 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturro007 Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 Jest gdzieś na forum wątek gdzie mogę zadać krótkie pytanie odnośnie audio? Jakaś szybka pomoc np: przed zakupem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 10 minut temu, Arturro007 napisał: Jest gdzieś na forum wątek gdzie mogę zadać krótkie pytanie odnośnie audio? Jakaś szybka pomoc np: przed zakupem. Stwórz temat np. Szybka pomoc "na już" I wrzuć do chodliwej kategori audiofile dyskutują (pomagają) Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 Jeśli nie chcesz "wojenki" nic nie wspominaj o kablach 😀. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 1 godzinę temu, Arturro007 napisał: Jest gdzieś na forum wątek gdzie mogę zadać krótkie pytanie odnośnie audio? Jakaś szybka pomoc np: przed zakupem. Możesz też w salonie zapytać, opiszesz swoje oczekiwania i pomogą. Wtedy za kaucją lub nie pożyczasz do domu ustawiasz i słuchasz, jak się spodoba zostaję, jak nie to oddajesz. Nie opieraj się tylko na opiniach z forum, u każdego ten sam zestaw może zagrać inaczej, podobnie jak w salonie audio. Najlepiej to u siebie posłuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturro007 Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 5 godzin temu, J4Z napisał: Nazwa tematu powinna zawsze dotyczyć zawartości, w miarę możliwości opisywać problem. Arturro masz przyklejone wątki w działach, ale szybciej uzyskasz pomoc jak założysz temat. Temat już jest ale tyle dodatkowych pytań... Nie chcę go zaśmiecać a nie potrafię się zdecydować co do wzmacniacza. @DiBatonio wiem wiem i właśnie tego się obawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts