Skocz do zawartości

Audio Video Show 28-30.10 2022 - zapowiedzi, relacje... widzimy się?

Recommended Posts

Napisano
1 minutę temu, audiowit napisał:

Przypominam, że Wy też kręcicie. W zaistniałej sytuacji cel uświęca środki.

Nieznana mi manufaktura gramofonowa. Robią gramiaki i przedwzmacniacze. Połączone z aktywnymi kolumnami Philipsa grali klasykę. Rzucili się na głęboka wodę. Dźwięk absolutnie bez zarzutu i dźwięk pierwszego dnia. Dźwięczny, czysty, magnetyzujący, pełen energii. Nawet nie wiem jak to się nazywa, bo gramofony mnie nie interesują, ale dźwięk już tak.

20221029_130203.jpg

Jak ja lubię takie garażowe firmy...

Pierwszy i ostatni raz do uchwycenia na wystawie.

Napisano (edytowany)

Spokojnie, dźwięk Magico był nijaki i to było jego zaletą. Kolumny nie miały swojego charakteru. Może troszkę były ciemnawe ale zapewniam, że gdyby mi je dali, to bym je wyciągnął.

Przed chwilą, audiowit napisał:

Edytowano przez audiowit
Napisano
Przed chwilą, audiowit napisał:

Spokojnie, dźwięk Magico był nijaki i to było jego zaletą. Kolumny nie miały swojego charakteru. Może troszkę były ciemnawe ale zapewniam, że gdyby mi je dali, to bym je wyciągnęła.

Nijaki dźwięk to można oczekiwać z głośników za 2000 zł a nie za 200 czy 500 tysięcy...OMG!

Napisano

Dodam jeszcze, że konstruktor tego boskiego systemu stwierdził, że płyty Marcusa Millera mają, cytuję "przewalony bas", a kolejny utwór, o który poprosiliśmy, wg tego samego dżentelmena był źle zrealizowany. Dodam tylko, ze wg mnie i kilku innych kolegów, na innych zestawach ten sam utwór wypadał naprawdę fajnie. Wychodzi na to, że na tym cud zestawie, można słuchać co najwyżej szumu morza. 

20221029_174236.jpg

Napisano

Lampi ze Sveda, hmmm... głosno. Otwarta srednica, ciepły dźwięk, poradzili sobie z basem. Nie przepadam za tą firma, nie ukrywam. Nie przemawia do mnie legenda od pucybuta do milionera. Szkoda, że uprzykrzali życie innym wystawcą głośnym graniem.

Ale żeby być obiektywnym, robili wrażenie i może to i dobrze. Są bogami ludzi z grubszym portfelem i cokolwiek słyszącymi lubiacymi wspomnieć o tym, ze grają na Lampim. Ale czy w muzyce chodzi o efektowność?

Gratulacje i jednocześnie prośbą o uszanowanie innych wystawców.

20221029_172711.jpg

Napisano
2 godziny temu, mateolo2 napisał:

Ja wczoraj poznałem się na jednym odsłuchu dwóch fajnych gości i pomyślałem, ze może od nas i zapytałem, a oni „nie w życiu! Tam się tylko kłócą” 🤣

Mimo wszystko anonimowo....  ale jednak czytają 👍 skoro wiedzą. A że według Nich, "tylko kłócą". No cóż...  skoro tak to postrzegają.

Mogłeś mimo wszystko nakłonić Ich, by dołączyli na forum.

Napisano
7 minut temu, kaczadupa napisał:

A coś o brzmieniu Dynek, można prosić ?

Kaczadupa, to przykład efektu aureoli. Zapytałeś o Dynki? Lepiej wystawić się z Dynaudio niż z firmą X. Dlaczego? Bo znana w PL.

Dźwięk dynek w tym wypadku jest nieważny.

Było nieźle. Wybronili się.

Napisano

Kojazycie ta sytuację. Napewno byliście i sluchaliscie. Ale nie pierwszy ani drugi plan jest bohaterem tego zdjęcia. Jest nim pewien szczegół. Accuton, przetwornik chimeryczny, trudny i w odpowiednich rękach doskonały. Wszystkie konstrukcje na tym przetworniku grały doskonale.

20221029_184047.jpg

Napisano
27 minut temu, seba3002 napisał:

Dodam jeszcze, że konstruktor tego boskiego systemu stwierdził, że płyty Marcusa Millera mają, cytuję "przewalony bas", a kolejny utwór, o który poprosiliśmy, wg tego samego dżentelmena był źle zrealizowany. Dodam tylko, ze wg mnie i kilku innych kolegów, na innych zestawach ten sam utwór wypadał naprawdę fajnie. Wychodzi na to, że na tym cud zestawie, można słuchać co najwyżej szumu morza. 

20221029_174236.jpg

Dziadek był nieziemski. Czy on czasem nie powiedział że utwór grał kiepsko bo w studio był nagrywany 😁 

I tu odpaliliśmy utwór który genialnie zagrał z monitorami z Litvy i była kicha w następnym pokoju ok, więc 2:1 .

No jak ustawiłem pokrętła gość był lekko zdziwiony 

Napisano

Ciekawe czy ktoś pamięta 

W tym pokoju stały w sumie najciekawsze monitory jak dla mnie, mimo kijowego ustawienia to grały dużo lepiej niż wiele podłogowych na avs

Czarne duże ciężkie paczki najweziej rozstawione 

IMG_20221029_162846.jpg

Napisano (edytowany)

Ja. Xavian w pożadku. Gruntuje dobra pozycje w klasie średniej.

Esa gorzej. Za każdym razem brakuje dopracowania tła w dźwięku Esy. Tzn jest go za dużo i jest chaosem. Sytuacja zmieniłaby sie diametralnie gdyby nad nim zapanować. Ale to długa droga, a pewnie pokory u Twórcy brak.

1 godzinę temu, Miras23 napisał:

Wcale się nie dziwię wystawcą, jak 99,999% pojawiających się tam zawraca tylek a i tak niczego nie kupi. Taka jest prawda, a to że większość systemów jest bardzo droga, to nie rozumiem czego się tam czepiać? Zasada jest prosta. Jak Cię stać, idziesz indywidualnie i robisz odsłuchu w domu a nie kupujesz bilet za 30 zł o oczekujesz cudów na Stadionie narodowym, który na codzień jest biurowcem.

Bo to jest ich praca.

Mbl robi cuda w tym biurowcu.

To się nazywa profesjonalizm i tak samo się traktuje oglądacza w Monachium jak i w kraju Europy wschodniej

Edytowano przez audiowit
Napisano
12 minut temu, audiowit napisał:

Ja. Xavian w pożadku. Gruntuje dobra pozycje w klasie średniej.

Esa gorzej. Za każdym razem brakuje dopracowania tła w dźwięku Esy. Tzn jest go za dużo i jest chaosem. Sytuacja zmieniłaby sie diametralnie gdyby nad nim zapanować. Ale to długa droga, a pewnie pokory u Twórcy brak.

Bo to jest ich praca.

Mbl robi cuda w tym biurowcu.

To się nazywa profesjonalizm i tak samo się traktuje oglądacza w Monachium jak i w kraju Europy wschodniej

Wystawy nie było dwa lata i ciekawy jestem czy dystybuotrzy na tym cos stracili... Moim zdaniem ich niechęć i nastawienie jest spowodowane ciągłym niezadowoleniem zwiedzających. Szkoda, że mało kto rozumie, że na AVS przychodzi się oglądać, a nie słuchać:/

Napisano
2 godziny temu, audiowit napisał:

No cóż, dla mnie zwycięzcą w tym roku jest najnowszy telewizor SONY wykorzystujący nową matrycę Samsunga. Dotąd robili na matrycach LG. Trzeba było porozmawiać z obsługą i poprosić o puszczenie tv w trybie naturalnym. Trochę się na tym znam i ten tv może być równie kultowy co plazmy Panasonic.

Miód na moje uszy, czy raczej oczy 😀.  Odkąd zawisł na ścianie, audio czasowo spadło na drugą pozycję 😊.