audiowit Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 Sub dedykowany do ls50 nie musi być złym rozwiązaniem jeśli ktoś ma takie problemy z basem jak Kraft. Do ls50 jest widzę kef kc62. Jest szansa, że takie rozwiązanie będzie w miarę spójne. Choć oczywiście nie zastąpi dobrze zestrojonych kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 23 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 (edytowany) Na LS-ach z subem też się znasz lepiej ode mnie? Ja już nie wiem na czym Ty właściwie słuchasz;) Edytowano 23 stycznia 2023 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 (edytowany) Już Ci pisałem na czym polegało moje zainteresowanie lsami. Podejrzewam, że słyszałem je w większej ilości konfiguracji i otoczeniu. Więc coś tam wiem. Na czym slucham też wiesz. Znasz przynajmniej kilka moich systemów. Zupełnie niepotrzebnie próbujesz mnie podejść. Skoro zdecydowałeś się na kefy w pełnym zestawie z subem dedykowanym, to gratuluję bo w Twoim wypadku może to być dobre rozwiązanie. Możliwość postawienia go w dowolnym miejscu i zgranie po dsp czy co tam masz. Edytowano 23 stycznia 2023 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 3 minuty temu, audiowit napisał: Na czym slucham też wiesz. Znasz przynajmniej kilka moich systemów. Przynajmniej kilka? To ile ich masz, jeśli to nie tajemnica? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 U mnie cały czas coś się zmienia. Mam kilka par kolumn I wzmacniaczy. Na stałe 3. Ale to wszystko rotuje. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 23 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 (edytowany) Witek, nazwę suba kef kc62 właśnie wyczytałeś w internecie. A mimo to już wiesz jak zagra (u mnie!) i że "oczywiście...". Jak masz ambicję zostać Krzysztofem Jackowskim audio, to jesteś na najlepszej drodze:). Edytowano 23 stycznia 2023 przez Kraft 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 2 godziny temu, Rafał S napisał: Ostatnie pytanie Wysoki Sądzie, nie mam więcej pytań. 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 23 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 2 minuty temu, Asia napisał: Wysoki Sądzie, nie mam więcej pytań. 😜 Sprzedane! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 13 minut temu, audiowit napisał: Na stałe 3. Ale nie w jednym pomieszczeniu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 21 minut temu, Kraft napisał: Sprzedane! Raczej - oddaję głos obronie 😁. Ale czuję, że bym się polubiła z tymi kolumnami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 28 minut temu, Kraft napisał: Witek, nazwę suba kef kc62 właśnie wyczytałeś w internecie. A mimo to już wiesz jak zagra (u mnie!) i że "oczywiście...". Jak masz ambicję zostać Krzysztofem Jackowskim audio, to jesteś na najlepszej drodze:). Jaka agresja. Weź wyluzuj. Tak, przeczytałem jego oznaczenie w necie. Nie pamiętam wszystkich oznaczeń sprzętu, który mnie nie interesuje. Natomiast nie jestem wróżka, tylko w pomieszczeniach ze słaba akustyka takie rozwiązanie może być dobre. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 23 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 Jeszcze coś mi się przypomniało. Uwaga estetyczno-wykonawcza. Nie bardzo podoba mi się sposób wykończenia cokołu. Mieszanie dwóch kolorów i struktur forniru nie jest moim zdaniem dobrym pomysłem. Czy nie lepiej by było, gdyby podstawę po prostu pomalować na czarno? Może nawet jakąś farbą nawiązującą strukturą do welurowego wykończenia przedniej ścianki. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 1 godzinę temu, Asia napisał: Wysoki Sądzie, nie mam więcej pytań. 😜 Podkreśliłem, że ostatnie, bo wcześniej @Kraft napisał, że już kolumny są już w drodze do kogo innego i niczego więcej nie sprawdzi. Absolutnie nie próbowałem Jarka przesłuchiwać i mam nadzieję, że nie odniósł takiego wrażenia. Ale przyznaję, że tak, jestem ciekawski, szczególnie jeśli chodzi o pewne odczucia, które trudno oddać w punktach czy ocenach opisowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 3 godziny temu, audiowit napisał: Choć oczywiście nie zastąpi dobrze zestrojonych kolumn. Dobrze wiedzieć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 Nie wiem co mnie ominęło , ale horn rządzi ! @Kraft znasz moje kolumny , dźwięk mam " lekko " za linią kolumn mimo , że nie są tak bardzo oddalone od tylnej ściany jak bym chciał. Te Jazzy , mają zbliżoną budowę i dziwi mnie wypchnięcie sceny do przodu. Moje Valencie mają odcięcie na 800 Hz , nigdy się nie zastanawiałem jak to wpływa na realizm brzmienia instrumentów. Przetworniki były projektowane na wzór tych używanych wówczas w kinach / Voice of the theatre /, duży nacisk stawiano na wyrazistość dialogów i wokalu. Tego samego oczekiwałbym od konstrukcji które powstały 57 lat później Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 23 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 (edytowany) Magia słów. "Wypchnięcie" brzmi pejoratywnie. Ktoś sobie stał i jakieś łobuzy bidulka popchnęły. Doborem słów można uwalić każdą konstrukcję;). Mnie wokale w Jazz One absorbowały. Miałem wrażenie lepszego obcowania z wokalistami niż w KEF-ach. Mi się podobało. Koniec. Kropka. Edytowano 23 stycznia 2023 przez Kraft 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 35 minut temu, Kraft napisał: Mnie wokale w Jazz One absorbowały. Miałem wrażenie lepszego obcowania z wokalistami niż w KEF-ach. Mi się podobało. Koniec. Kropka. No przecież mówiłem , że horn rządzi Jarek pisałeś , że nie było problemów z dudnieniem basu. Jak to się ma do Kef-ów ? Od jakiej częstotliwości grają Jazzy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 23 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 Jazz schodziły słyszalnie niżej, ale pomiarów nie robiłem. Kefy u mnie nie dudnią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 54 minuty temu, Kraft napisał: Jazz schodziły słyszalnie niżej, ale pomiarów nie robiłem. Wg. tej tabliczki z tyłu pasmo zaczyna się od 30 Hz , nie wiem jak nisko schodzą Kefy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 1 minutę temu, tomek4446 napisał: Wg. tej tabliczki z tyłu pasmo zaczyna się od 30 Hz , nie wiem jak nisko schodzą Kefy. A wiadomo z jakim spadkiem jest te 30Hz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 12 minut temu, muzofan napisał: A wiadomo z jakim spadkiem jest te 30Hz? Nic nie wiadomo , bo nie mogę znaleźć żadnej specyfikacji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 Też nie znalazłem więc obstawiam że spadek jest spory skoro nie chwalą się wynikiem 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 23 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 Z tym zejściem to sprawa nie jest taka prosta. W normalnym pomieszczeniu wszystkie kolumny schodzą niżej niż w standaryzowanych pomiarach. Zależy to też od ustawienia względem ścian. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 24 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2023 (edytowany) Oczywiście, masz rację ale rzetelny producent podaje pasmo przenoszenia ze spadkiem oraz właściwą impedancję Przecież niektórzy na tym forum żyją tylko parametrami Edytowano 24 stycznia 2023 przez muzofan 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 24 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 stycznia 2023 1 godzinę temu, muzofan napisał: rzetelny producent podaje pasmo przenoszenia ze spadkiem Kultura Dźwięku zamieścili wykres. Rzetelniej się nie da. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts