MarcKrawczyk Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 16 godzin temu, Kraft napisał: Toć nie wiecie, że w audio zawsze można lepiej? To fundamentalna zasada tego hobby. nerwica audio widzę trzyma, a trzeba było gato wybrać, a nie kombinować teraz z jakimś subem... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 16 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 2 minuty temu, MarcKrawczyk napisał: nerwica audio widzę trzyma Eeee, chyba nie. Jakaś chęć przedłużenia zabawy, ale bez spinki. Nerwica jest destrukcyjna. Za to ciekawość świata rozwijająca. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 @Kraft na angielskim eBayu sklep petertyson wystawił asw 608 w białym macie. Opisany jako prawie nowy, z 2letnią gwarancją za £319, nie wiem ile życzą sobie za wysyłkę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 16 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 3 minuty temu, kassyx napisał: @Kraft na angielskim eBayu sklep petertyson wystawił asw 608 w białym macie. Opisany jako prawie nowy, z 2letnią gwarancją za £319, nie wiem ile życzą sobie za wysyłkę. Dzięki, ale już zamówiłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyt Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 Bedzie test? Ja sie na Arendala nagrzalem, ale ciagle sa pilniejsze wydatki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 16 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 Z doświadczenia z kolumnami wiem, że nie jest tak, że tylko jeden model gra. Jest wiele udanych konstrukcji. Nie ma się co stresować, że tylko któryś i żaden inny. Test zrobię. Szczególnie, że nie mam pojęcia, jak to wszystko zestroić, więc będę liczył na pomocne wpisy kolegów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 Zaleta odpowiednio dobranego suba jest taka ,że możemy kupić w tej samej cenie lepsze podstawkowe niż podłogowe i lepiej to zestroić. Jeśli pomyśleć ,że nasz wzmak gra pierwsze waty w klasie A , to by napędzać uderzenia niskotonowe musiałby przechodzić cały czas w B a to lekko popsuje brzmienie , także czekam na testy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 Problem może być jedynie z właściwym połączeniem suba z monitorami żeby spójne brzmienie uzyskać 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 1 godzinę temu, MarcKrawczyk napisał: nerwica audio widzę trzyma, a trzeba było gato wybrać, a nie kombinować teraz z jakimś subem... Tylko które Gato, aby polecić mojemu koledze? Bidak sluchajac zestawu u mnie, napalił się na sprzęt audio. Oczywiście mógłbym swoją firmę B&W, ale niech bierze Gato, abym i ja mógł posłuchać co to warte. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 16 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 (edytowany) Te, których chcesz posłuchać?;) Edytowano 16 stycznia 2023 przez Kraft 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 @MMarek a jakie pomieszczenie ma kolega, bo jak do 20 m2 to i FM 8 wystarczy, tylko należy pamiętać, że gato dużo prądu potrzebują... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 FM8 za tanie . Jeśli by się okazało, że brzmią porównywalnie, albo lepiej niż moje 2x droższe, to bym się chyba obwiesił 😀 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 19 minut temu, MMarek napisał: FM8 za tanie . Jeśli by się okazało, że brzmią porównywalnie, albo lepiej niż moje 2x droższe, to bym się chyba obwiesił To niech bierze te https://www.krugermatz.com/23765,km1995-s gwarancja , że nie zabrzmią lepiej niż Twoje gwarantowana 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 @Kraftwyścig zbrojeń przed decydującym starciem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 16 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 Jestem pacyfistą. Tak jak pisałem, ciekawość świata. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 3 godziny temu, tomek4446 napisał: To niech bierze te https://www.krugermatz.com/23765,km1995-s gwarancja , że nie zabrzmią lepiej niż Twoje gwarantowana Kurde, jak na swój wiek ten mój kolega ma całkiem dobre uszy, chyba nawet lepsze niż moje, a więc nie przejdzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 (edytowany) Jeśli subwoofer sprawdzi się u Jarka (Krafttest), to za nim pójdą tłumy . Mnie zniechęcił doświadczony forumowicz, który zaproponował na PW, abym popukał się w głowę chcąc stosować suba do moich kolumn. Szkoda, ale nie mówię jeszcze nie. Edytowano 16 stycznia 2023 przez MMarek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 16 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 (edytowany) Młody, a doświadczony? Popatrz, a mnie nie ostrzegł. A też mam przecież, tak jak Ty, kolumny ze Stereophilowej klasy A. Edytowano 16 stycznia 2023 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 9 minut temu, MMarek napisał: Jeśli subwoofer sprawdzi się u Jarka (Krafttest), to za nim pójdą tłumy . Mnie zniechęcił doświadczony forumowicz, który zaproponował na PW, abym popukał się w głowę chcąc stosować suba do moich kolumn. Szkoda, ale nie mówię jeszcze nie. A czy ten doświadczony forumowicz widział top/najdroższe systemy z czego się składają ? https://gryphon-audio.dk/shop/loudspeakers/gryphon-kodo-reference-standard-loudspeaker-system/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 Piękne. Cena to chyba kilka Mercedesów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 3 godziny temu, MMarek napisał: Jeśli subwoofer sprawdzi się u Jarka (Krafttest), to za nim pójdą tłumy . Mnie zniechęcił doświadczony forumowicz, który zaproponował na PW, abym popukał się w głowę chcąc stosować suba do moich kolumn. Szkoda, ale nie mówię jeszcze nie. Jak byś nie zauważył to "ziarnko" zasiane, od dawna już "kiełkuje". Szanowny użytkownik @Kraft jest "częścią" wspomnianego w cytacie "tłumu"! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 13 godzin temu, Kubakk napisał: A czy ten doświadczony forumowicz widział top/najdroższe systemy z czego się składają ? Od zobaczenia w internetach top systemów do faktycznego obcowania z nimi lub możliwości posłuchania jest daleka droga niestety. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 W której kierunku większość podąża... także tego... Czyt. "Uklady aktywne niskotonowe" w skrócie subwoofery Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 Ukryłem cześć wpisów nie na temat. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 Jarek!!! oby sub pomógł ..... a teraz ...... czy rozważałeś chociaż przez krótką chwile małą podmiankę wzmacniacza? testowo! proponuje Hegel 190 .. nie wiem, czy pamiętasz jak z kolega Marcinem z Redy (degster) walczyliśmy z podbitym basem? były podmiany na kolumny B&W (subtelna poprawa) wzmacniacze .. Rotel serii 15 (już było lepiej) Hegel 190 (nawet, nawet dobrze (wkradła się nuta sterylności)) finalnie ........to kolumny zostały wymienione na ... nie pamiętam dokładnie, ale dudniący bas poszedł w niepamięć. Ja uruchomiłem mój sześcian i ........ znów powrócił dylemat poziomów siły głosu. Wczoraj grałem na niskim poziomie głośności, dziś jest głośniej i wczorajsze nastawy/korekty już się nie zgadzają, ehh... nie mam bladego pojęcia jak to zgrać by było zawsze dobrze. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts