Adi777 Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 (edytowany) 3 godziny temu, Butler napisał: Dla suba trzeba znaleźć odpowiednie miejsce - to jest podstawa. A nie jako podstawka. "Podstawkowe" suby też są, na przykład Neumann KH870 😜 Edytowano 17 stycznia 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 17 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 50 minut temu, Bogusław 66 napisał: Moim zdaniem zabawę trzeba zacząć od modelu DB4S Bowersa z korektą pomieszczenia dzięki mikrofonowi w telefonie i pomiarem z miejsca odsłuchu, Mikrofon ważniejszy od ucha??? Boguś zjedz batonio, bo nie jesteś sobą;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 15 minut temu, Kraft napisał: Mikrofon ważniejszy od ucha??? Boguś zjedz batonio, bo nie jesteś sobą;) Nie o ucho chodzi, tylko że sub zrobi korektę pod akustykę niezależnie, gdzie go ustawisz, spróbuj to z 608. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolt Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 (edytowany) Ktoś tu widocznie "dojrzał". Edytowano 17 stycznia 2023 przez zolt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 Dźwięk suba można "ustawić" Dirac-iem Ja sobie ustawiłem tak ,że bas idzie ze środka , jak wyłączę korekcję z miejsca gdzie sub stoi... Właśnie jestem po małej sesyjce , przyjemnie się słucha kiedy ściana "nie gra" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 Czyli wszyscy kupujemy suby do stereo 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 Jakie to przewrotne... Mamy stereo, ale trzeba subwoofer. Korektor nie, ale trzeba Dirac. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 15 minut temu, Kubakk napisał: Dźwięk suba można "ustawić" Dirac-iem Ja sobie ustawiłem tak ,że bas idzie ze środka , jak wyłączę korekcję z miejsca gdzie sub stoi.. Wyrównuje zapewne wyższe pasmo zaburzone subwooferem. Też go zawsze słyszałem po której stronie gra. Filtry nie są zbyt strome. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 2 godziny temu, Kubakk napisał: Ja sobie ustawiłem tak ,że bas idzie ze środka , jak wyłączę korekcję z miejsca gdzie sub stoi... Z czym gra ten sub (jakie kolumny)? Bo skoro go (suba) lokalizujesz w przestrzeni tzn. że wysoko masz ustawiony próg odcięcia. W większości przypadków, sub ustawiony najnizej np. 30hz na odcieciu zalatwia sprawę i perfekcyjnie zszywa sie z kolumnami (spadek efektywnosci kolumn w tym zakresie). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolt Napisano 18 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 (edytowany) 9 godzin temu, marcinmarcin napisał: Wyrównuje zapewne wyższe pasmo zaburzone subwooferem. Też go zawsze słyszałem po której stronie gra. Filtry nie są zbyt strome. Ja ustawiłem w Lyngu filtr LR 8 rzędu z cięciem na 100 Hz i niskie są bezkierunkowe. Nie słychać, skąd dochodzą. Edytowano 18 stycznia 2023 przez zolt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 18 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 Jest! Większy niż się spodziewałem. Teraz trzeba iść kupić kabel RCA, bo nie dodają. Tylko ile metrów? Nie planuję odstawiać suba od wzmacniacza dalej niż 2 metry, ale co, jeśli się okaże, że najlepiej brzmi w przeciwległym roku pokoju? To może lepiej od razu kupić 10-metrowy? 4 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 18 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 Kup z gwarancją zwrotu. Najwyżej oddasz lub wymienisz na krótszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 18 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 Tempo nabycia błyskawiczne. Jeśli zostanie na stałe, możesz okleić boki tapetą samoprzylepną drewnopodobną w kolorze kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 18 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 Ale białe są szybsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 18 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 Najszybsze są zawsze czerwone 😎😎 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 18 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 1 godzinę temu, Kraft napisał: Teraz trzeba iść kupić kabel RCA, bo nie dodają. Tylko ile metrów? Nie planuję odstawiać suba od wzmacniacza dalej niż 2 metry, ale co, jeśli się okaże, że najlepiej brzmi w przeciwległym roku pokoju? To może lepiej od razu kupić 10-metrowy? RCA jakiś sam sobie zrób z metra, Klotz, albo inny ze Speckabla 😉, a może z koncentrycznego z lita żyłą sygnałową, taki antenowy. Ja to bym podał mu prąd przez Taga Harmony z ósemką 🙂 https://allegro.pl/oferta/kabel-zasilajacy-audio-osemka-taga-etpc-c7-ts-1-3m-12476765248?snapshot=MjAyMy0wMS0wOFQwMjozNjo0Mi41NDJaO2J1eWVyO2Y5NjQ1NGY4N2MwM2FiZGE5MThmYTUyMDBmZmUxM2VlOWQxYmE2YmVkYzYzZTMyMGVkYTljZjE5OGJiM2U2MjQ%3D Spróbuj, koszt niewielki, najwyżej oddasz w terminie 14dni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 18 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 Przypomniałem sobie, że mam w szufladzie 1,8-metrowego, solidnego Cabletecha. Może starczy. I na czym tu go ustawić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 18 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 (edytowany) 51 minut temu, DiBatonio napisał: Ja to bym podał mu prąd Widząc to zdjęcie wiedziałem że ktoś wkońcu "wyskoczy" z propozycja kabla 😎 Ps: naprawdę myślisz ze na innym kablu zagra lepiej? 2 godziny temu, Kraft napisał: Edytowano 18 stycznia 2023 przez Chyba Miro 84 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halik Napisano 18 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 2 godziny temu, Kraft napisał: Jest! Większy niż się spodziewałem. Teraz trzeba iść kupić kabel RCA, bo nie dodają. Tylko ile metrów? Nie planuję odstawiać suba od wzmacniacza dalej niż 2 metry, ale co, jeśli się okaże, że najlepiej brzmi w przeciwległym roku pokoju? To może lepiej od razu kupić 10-metrowy? W naszej mieścinie, mają kalbek melodiki 5 m w dobrych piniadzach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 18 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 5 minut temu, halik napisał: W naszej mieścinie, mają kalbek melodiki 5 m w dobrych piniadzach A kaj? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 18 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 (edytowany) 22 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: Ps: naprawdę myślisz ze na innym kablu zagra lepiej? Tak, a inaczej na pewno 😁 Zaś w kontekście ceny tego Taga Harmony, to żaden koszt w porównaniu do gadżetów audio za pierdylion złociszy. Edytowano 18 stycznia 2023 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halik Napisano 18 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 w hi fi exlusive czy jakoś tam. To jedyny, nie można pomylić. Jak chcesz to ja mam 5 m melodiki ,a nie jest mi potrzebny taki długi,.łeży zwinięty za telewizorem, mogę się zamienić na krótszy. Za darmoszkę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 18 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 Dzięki Radek. Zacznę od Cabletecha (tanie i solidne, do kupienia na 3 Maja, naprzeciwko szpitala). Potem się zobaczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolt Napisano 18 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 @Kraft i jak, udało się już uruchomić sprzęt? Jakieś pierwsze, wstępne odczucia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 18 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 Może jutro. Albo dopiero w poniedziałek. Za dużo by było teraz przestawiania klamotów. Mam na warsztacie Jazz One. W sumie to dobrze. Dwa duże woofery - będę wiedział czego szukać strojąc mojego suba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts