Kraft Napisano 7 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2023 Dużo tego. 4 minuty temu, Rega napisał: @Kraft - dwa razy??? co tak mało? Nie lubisz? Lubię. Tylko potem potrzebuję sześciu miesięcy na przepalenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 7 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2023 (edytowany) Przeciez wystarczy po kazdym kawałku zrobić trzy okrązenia stadionu.😉 Za mnie te okrążenia robi mój wnuk. Mamy umowę - ja jem makowiec lub sernik , a on robi odpowiednią liczbe okrążeń stadionu. Edytowano 7 kwietnia 2023 przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 Wyjątkowo niewyględna strawa, ale nie ma Wielkanocnych Świat bez żuru:). Koniecznie na kościach wędzonych, białej kiełbasie z ogromną ilością czosnku i chrzanu. Do tego ziemniaki podane osobno z okrasą. Polecam wszystkim :). Będzie na trzy dni 😆 Jutro jajka faszerowane i jeszcze sernik do upieczenia👍, a co u Was? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 8 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 34 minuty temu, Wing0 napisał: a co u Was? Ja raczej zrobię tylko jajka faszerowane. Farsz z łososia i awokado. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 Ja najczęściej szynka i deko sera żółtego, do tego trochę majo, sriracha i jest sztos ;). Trzeba będzie jutro uderzyć w spacer z 10-15 km po takim jedzonku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 1 godzinę temu, Adi777 napisał: i awokado. Może ktoś mi z Panów wyjaśni jakie kupić awokado by nadawało się do zjedzenia. Mam to w diecie , niby powinienem rozsmarować . Dwa razy kupiłem w markecie i o żadnym rozsmarowaniu mowy nie było. Twarde tak , że mój młot wyburzeniowy się nagrzał jak próbowałem wydobyć miąższ. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 38 minut temu, tomek4446 napisał: Może ktoś mi z Panów wyjaśni jakie kupić awokado by nadawało się do zjedzenia. Mam to w diecie , niby powinienem rozsmarować . Dwa razy kupiłem w markecie i o żadnym rozsmarowaniu mowy nie było. Twarde tak , że mój młot wyburzeniowy się nagrzał jak próbowałem wydobyć miąższ. Wsadź w jakiś papier na dzień dwa aż zmięknie. Ta część u góry z której wyrasta powinna się wgniatać łatwo wtedy jest dojrzałe. Avocado to superfood tzw ale nie znoszę. Totalnie bez smaku trzeba nawalić cytryny, koledzy, chilli żeby to zjeść :). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 8 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Może ktoś mi z Panów wyjaśni jakie kupić awokado by nadawało się do zjedzenia. Mam to w diecie , niby powinienem rozsmarować . Dwa razy kupiłem w markecie i o żadnym rozsmarowaniu mowy nie było. Twarde tak , że mój młot wyburzeniowy się nagrzał jak próbowałem wydobyć miąższ. No, jak jest twarde, to raczej nie rozsmarujesz, choć próbować możesz 😆 54 minuty temu, Wing0 napisał: Avocado to superfood tzw ale nie znoszę. Totalnie bez smaku trzeba nawalić cytryny, koledzy, chilli żeby to zjeść :). Jak jadłem pierwszy raz, to też odniosłem takie wrażenie, ale teraz mi smakuje, choć jest specyficzne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 1 godzinę temu, Wing0 napisał: Avocado to superfood tzw ale nie znoszę. Totalnie bez smaku trzeba nawalić cytryny, koledzy, chilli żeby to zjeść :). Do tego smaku trzeba się przyzwyczaić, ja czasem dodaję parę kropelek syropu klonowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Może ktoś mi z Panów wyjaśni jakie kupić awokado by nadawało się do zjedzenia. Miękkie;) Tak, można czasem takie kupić tylko obejrzyj je dokładnie bo miękkie potrafią być już nadpsute. Możesz też kupić twarde lub twardawe. Zmięknie w domu. Proces możesz przyspieszyć kładąc je na jabłkach. Jak masz Thermomix czy inny podobny to możesz też zawsze zrobić pastę bez względu na to czy awokado twarde czy miękkie. Na zdrowie:) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 8 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 (edytowany) 3 godziny temu, sonique napisał: bo miękkie potrafią być już nadpsute. Tak, robią się aż czarne. 3 godziny temu, Amarok napisał: Do tego smaku trzeba się przyzwyczaić, ja czasem dodaję parę kropelek syropu klonowego. Podobno bardzo dobre jest skropione sokiem z cytryny i odrobiną soli. Z solą jadłem, faktycznie, bardzo dobre, ale z cytryną jeszcze nie. Edytowano 8 kwietnia 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 Aaa tam im wiecej się czyta o dietach i o papu tym bardziej to wszystko jest powalone. Niby awokado takie zdrowe świetne tłuszcze, a ostatnio coraz częściej piszą że tłuszcze zwierzęce są super, heheh wszystko jest super zależy co chcą sprzedawać i na co kreować mode. Jajka już 5-6 razy za mojego życia było obwoływane zabójcami i znawcami, to samo mięso czerwień, olej rzepakowy itd itd. pic na wodę wszystko z umiarem i zdrowym rozsądkiem jest zdrowe, ważne żeby smakowało. A jak brzucho się pojawią to iść na spacer i można dalej szamać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 8 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 4 minuty temu, Wing0 napisał: Aaa tam im wiecej się czyta o dietach i o papu tym bardziej to wszystko jest powalone. Czemu? To, że czasami jakieś opinie o danym produkcie się zmieniają nie jest niczym niezwykłym. 6 minut temu, Wing0 napisał: Niby awokado takie zdrowe świetne tłuszcze, a ostatnio coraz częściej piszą że tłuszcze zwierzęce są super, Ja akurat widuję odwrotne opinie, i to od dłuższego czasu. Poza rybami. W sierpniu zrobię ponowne badania na krew, mocz, i inne. Ciekawe, jak mi wyjdzie cholesterol. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 Jest masę diet keto i to nie na zdrowych tłuszczach, diety odzwierzęce opierające się na tym co jedliśmy będąc jaskiniowcami 😆 tam nawet twierdzą że z zielonego tylko owoce bo warzywa magazynują metale ciężkie i inny syf. A zmiany odnośnie produktów tak niby spoko bo nowe badania itd, ale skąd wiadomo że za dwa lata nie okaże się że w Avokado jest jakiś syf co raka powoduje trochę takie obłudne. Ja tu widzę potężna machinę sterowania popytem na szamę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 8 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 (edytowany) 24 minuty temu, Wing0 napisał: wszystko z umiarem i zdrowym rozsądkiem jest zdrowe, ważne żeby smakowało. No, nie wiem. Nie wszystko z umiarem jest zdrowe, ale wiem, co chciałeś przekazać. 10 minut temu, Wing0 napisał: diety odzwierzęce opierające się na tym co jedliśmy będąc jaskiniowcami 😆 Paleo? 10 minut temu, Wing0 napisał: ale skąd wiadomo że za dwa lata nie okaże się że w Avokado jest jakiś syf co raka powoduje Bez przesady 10 minut temu, Wing0 napisał: Jest masę diet keto i to nie na zdrowych tłuszczach, Pewnie tak, ale czy dietą keto można nazwać boczek, tłustą kiełbasę czy parówki z majonezem? To raczej pseudo low-carb. Jak już pisałem wcześniej, nie ma co przesadzać, bo by się na głowę dostało. Tego nie, bo może pryskane, tamtego nie, bo dużo rtęci, tamto siamto... Ja bym zmienił - wszystko z umiarem jest zdrowe, na - dużo produktów może być nieszkodliwych, ale spożywane z umiarem Edytowano 8 kwietnia 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 Najbardziej szkodliwe jest samo zycie - zawsze kończy się śmiercią.😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 40 minut temu, Adi777 napisał: można nazwać boczek, masz coś do boczucia ? Dzięki Panowie za rady w kwestii awokado. Na razie jakoś się przyzwyczaiłem do śniadania w postaci wafli ryżowych z masłem orzechowym i bananem 5 godzin temu, Wing0 napisał: Avocado to superfood tzw ale nie znoszę. Jak się przyzwyczaiłem do czegoś takiego to wszystko przełknę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 55 minut temu, Adi777 napisał: No, nie wiem. Nie wszystko z umiarem jest zdrowe, ale wiem, co chciałeś przekazać. Na przykład ryby od dawna już nie są zdrowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 @tomek4446 czy to jakieś białko? Przed chwilą, DiBatonio napisał: Na przykład ryby od dawna już nie są zdrowe. Zależy jak na to spojrzeć. Ryby małe jak makrela nie są w stanie w tak szybkiej fazie wzrostu zmagazynować dużo syfu, gorzej z potworami jak tuńczyk. Tu z nowy się otwiera wielką puszka Pandory, że dziś nic zdrowe nie jest... Owoce to sam cukier, warzywa kumulują metale, mięso czerwień tłuszcze, mięso drobiowe antybiotyki i inne hormony, to co jeść? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 1 godzinę temu, Adi777 napisał: Ja akurat widuję odwrotne opinie, i to od dłuższego czasu. Poza rybami. W sierpniu zrobię ponowne badania na krew, mocz, i inne. Ciekawe, jak mi wyjdzie cholesterol. A wiesz, że dzisiejsze normy, maja się nijak do norm sprzed ponad 40lat? Dziś już są niewąskie zaniżone, zgadnij dlaczego. Cholesterol jak mawiają niektórzy guru jest nam potrzebny, poza tym nasza wątroba produkuje cholesterol. 5 minut temu, Wing0 napisał: Zależy jak na to spojrzeć. Ryby małe jak makrela nie są w stanie w tak szybkiej fazie wzrostu zmagazynować dużo syfu, Już niestety nie. Przejrzyj sobie kilka dokumentów na Netflix. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 Białka też żre, ale to specyfik na stawy. Powiem tylko , że witamina B w czystej postaci smakuje jak ambrozja w porównaniu z tym. Ale ..... kurna działa. Przez rok codziennie piłem Flexi Drink , ale albo organizm się przystosował , albo zwiększone obciążenia sprawiły , że stawy zaczęły dawać o sobie znać. Po tym specyfiku problem zniknął. A tutaj skład https://swiatsupli.pl/regeneracja-stawow-kompleks-7nutrition-steel-joints-drink-450g/p3929-5782?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_content=3929_5782&gclid=Cj0KCQjwocShBhCOARIsAFVYq0jEip8ThyYU1fkw983QMCane932wabe3BToebirMU6WZIvQVm6RJ14aAkBPEALw_wcB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 (edytowany) 19 minut temu, Wing0 napisał: gorzej z potworami jak tuńczyk. To prawda. Ja mam polew z reklam telewizyjnych Omega 3 z wątroby rekina i takie tam. 😆 11 minut temu, tomek4446 napisał: A tutaj skład Skład Ile jest jakiś wysublimowany. Metylosulfonylometan ma też Natvita, warto się nim również wspomagać. Jest w składzie tej odżywki co podałeś i dobrze. Nie każdemu tak samo sluza te same suple, tez kiedyś piłem Nutrend Flexit Drink. Teraz co jakiś czas w ciągu roku biorę zestaw takich i jest spoko. https://gymbeam.pl/185-flexit-megabol.html https://allegro.pl/oferta/ecomax-flex-400g-kolagen-msm-glukozamina-na-stawy-8695463814 Edytowano 8 kwietnia 2023 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 8 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 Sardynki na pewno nie są złe. Zresztą, sklepowe mięso jest lepsze? Na przykład wieprzowina czy kurczak? Wątpię. Raz w tygodniu wątróbkę z dorsza zjem. 10 minut temu, DiBatonio napisał: A wiesz, że dzisiejsze normy, maja się nijak do norm sprzed ponad 40lat? Dziś już są niewąskie zaniżone, zgadnij dlaczego. Cholesterol jak mawiają niektórzy guru jest nam potrzebny, poza tym nasza wątroba produkuje cholesterol. Nie wiem, jak to wygląda, ale ten film daje nieco do myślenia: Od 1:50. Jeśli tak rzeczywiście było z tym prezydentem, to trochę śmieszne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 8 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 (edytowany) 6 minut temu, Adi777 napisał: Sardynki na pewno nie są złe. Zresztą, sklepowe mięso jest lepsze? Na przykład wieprzowina czy kurczak? Wątpię. Ani jedno, ani drugie. Jedno z puszki drugie z zagęszczaczami. Ja mam okazję czasem kupić od kogoś, kto ma szczęśliwe krówki w zagrodzie. 6 minut temu, Adi777 napisał: Nie wiem, jak to wygląda, ale ten film daje nieco do myślenia: Nie wiem kim jest ta pani… Ale właśnie kiedyś norma cholesterolu była 300mg/dl. Edytowano 8 kwietnia 2023 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 8 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2023 (edytowany) 7 minut temu, DiBatonio napisał: Ja mam okazję czasem kupić od kogoś, kto ma szczęśliwe krówki w zagrodzie. Też tak mam z kurczakiem czy królikiem, ale właśnie - czasem. Co z tego, że z puszki? 7 minut temu, DiBatonio napisał: Nie wiem kim jest ta pani… Ale właśnie kiedyś norma cholesterolu była 300mg/dl. W grudniu miałem 230, więc niby podwyższone, za wysokie, ale chyba właśnie nie do końca. Niemniej, teraz jem zdecydowanie więcej zdrowszych tłuszczów. Powiem krótko. Jakby większość osób miała dietę taką, jak ja mam na cheal day, to już by było dobrze Edytowano 8 kwietnia 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.