Dedal Napisano 15 listopada 2023 Udostępnij Napisano 15 listopada 2023 Po amerykańsku z rozmachem 😊 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 listopada 2023 Udostępnij Napisano 15 listopada 2023 15 godzin temu, tomek4446 napisał: Czekam na Netflixa HAHAHA Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano 15 listopada 2023 Udostępnij Napisano 15 listopada 2023 7 godzin temu, DiBatonio napisał: A jak powinen brzmieć Amazon Music? Jak wyciągnięty z szafy w której został zamknięty i dla pewności szczelnie przykryty grubym kocem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boomes Napisano 15 listopada 2023 Udostępnij Napisano 15 listopada 2023 12 godzin temu, DiBatonio napisał: A jak powinen brzmieć Amazon Music? Chodzi o to, że przez długi czas nie działało (i dalej nie wiem czy działa) Amazon Music UHD. https://www.amazon.com/music/unlimited/why-hd 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audioab Napisano 15 listopada 2023 Udostępnij Napisano 15 listopada 2023 Witajcie szanowne grono użytkowników tego sprzętu. Podłączyłem kablem RCA do głośników streamer i zastanawia jak działa regulacja głośności. Dlaczego na maksimum pokazuje 0dB a im mniej tym więcej? I druga sprawa, ustawienie RCA działa ciszej niż XLR/RCA na wyjściu. Tak ma być? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 15 listopada 2023 Udostępnij Napisano 15 listopada 2023 a minus? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audioab Napisano 15 listopada 2023 Udostępnij Napisano 15 listopada 2023 2 minuty temu, marcinmarcin napisał: a minus? Też mnie to zastanawia... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 15 listopada 2023 Udostępnij Napisano 15 listopada 2023 To wskazuje poziom nie wzmacniania, a poziom tłumienia sygnału. "0" to maksymalne, normalne " wzmocnienie, o tyle decybeli, czyli o 0, zmniejszono poziom sygnału wyjściowego -42 dB , o tyle decybeli stłumiono wyjście sygnału, abyś nie miał za głośno w domu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audioab Napisano 15 listopada 2023 Udostępnij Napisano 15 listopada 2023 (edytowany) Nie rozumiem tej logiki no, ale skoro tak ma być to cóż. Czyli to nie kwestia jakichś ustawień czy połączeń itp a z tym xlr/rca? Edytowano 15 listopada 2023 przez audioab Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 listopada 2023 Udostępnij Napisano 16 listopada 2023 13 godzin temu, audioab napisał: Dlaczego na maksimum pokazuje 0dB a im mniej tym więcej? Im niej tym mniej. Tam jest minus jest dobrze. 12 godzin temu, audioab napisał: a z tym xlr/rca? Jak najbardziej to możliwe. Wszystko jest ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 16 listopada 2023 Udostępnij Napisano 16 listopada 2023 Dzisiaj cały dzionek testuje Eversolo po zbalansowanych XLR-ach z lampą. Eversolo robi więc za DAC-a . Powiem tak , wstydu nie ma. U mnie gra głównie średnicą i wysokimi. Bas już nie jest tak zaakcentowany jak po RCA z tranzystorem. Porównując z RME z identycznym wyjściem zaskoczyło mnie , że DMP-A6 prezentuje mniej detali. W poprzedniej konfiguracji / DAC po rca bezpośrednio pod monobloki tranzystorowe / było bardziej rozdzielcze niż RME. Z pewnością słabiej też różnicuje jakość nagrań. Nie mówię , że wszystko brzmi równie dobrze , ale RME pod tym względem jest bardziej wyraziste. Mam wrażenie , że po prosty z tranzystorem gra lepiej. Będzie Pan zadowolony. Tak jestem. Funkcjonalność i prostota tego pudełka jest tym co chciałem . Dźwięk też jest ok. Czepiam się szczegółów, ale całokształt jest niezły. Może to urządzenie zaistnieć w wielu systemach , i nie być ich hamulcowym. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 16 listopada 2023 Udostępnij Napisano 16 listopada 2023 @tomek4446 powiększ zdjęcie Twojego telewizora - zobaczysz ciekawego człowieka😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 16 listopada 2023 Udostępnij Napisano 16 listopada 2023 @tomek4446 dla czego nie ma kolumn na zdjęciu🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 16 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2023 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Będzie Pan zadowolony. Tak jestem. Funkcjonalność i prostota tego pudełka jest tym co chciałem . Dźwięk też jest ok. Czepiam się szczegółów, ale całokształt jest niezły. Może to urządzenie zaistnieć w wielu systemach , i nie być ich hamulcowym. Ciekawe, co Wojtek @lpomis na to? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 16 listopada 2023 Udostępnij Napisano 16 listopada 2023 1 godzinę temu, Rega napisał: powiększ zdjęcie Twojego telewizora Zapomniałem , że tło jest najważniejsze 15 minut temu, Karol64208 napisał: dla czego nie ma kolumn na zdjęciu Bo nie weszły 12 minut temu, MarcKrawczyk napisał: Ciekawe, co Wojtek @lpomis na to? Zapytajmy. Jutro podłączam A6 jako DAC pod pre tranzystorowe tak jak dzisiaj pod lampowe. Zobaczymy co się zmieni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tux Napisano 16 listopada 2023 Udostępnij Napisano 16 listopada 2023 Sądziłem, że na tym natywnie działa "Amazon Music", a pozostaje tylko WiiM 🤡 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 16 listopada 2023 Udostępnij Napisano 16 listopada 2023 @MariuszZ Jesteś mądry człowiek , wytłumacz mi taką rzecz. Eversolo ma jedną parę wyjść XLR. W przełączniku wyjść są dwie opcje. Te same wyjścia XLR mogą być zbalansowane ...... albo nie. Czy przypadkiem A6 nie reguluje tylko napięcia 3 V/6V ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 16 listopada 2023 Udostępnij Napisano 16 listopada 2023 (edytowany) A to nie jest tak, że kiedy mówimy o wyjściu, czy budowie wzmacniacza lub źródła w postaci, czy topologii zbalansowanej. To takie urządzenie powinno być o konstrukcji symetrycznej, czyli jakby dwóch części jak "dual mono", czy dwóch połówek, takich lustrzanych układów ? Każda inna wariacja, tylko udaje tor zbalansowany, którego symetrycznym wyjściem jest XLR. Zatem może to być układ udający tor zbalansowany z debulacja nap. na wyj. XLR. Mariusz to pewno bardziej rozwinie 😉 Edytowano 16 listopada 2023 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 16 listopada 2023 Udostępnij Napisano 16 listopada 2023 @DiBatonio U mnie np. , jak to u mnie nic nie może być prosto W pre mam wejścia XLR zbalansowane / robione pod RME / i ..... desymetryzator na wyjściach bo monobloki są niezbalansowane Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 16 listopada 2023 Udostępnij Napisano 16 listopada 2023 (edytowany) 9 minut temu, tomek4446 napisał: @DiBatonio U mnie np. , jak to u mnie nic nie może być prosto W pre mam wejścia XLR zbalansowane / robione pod RME / i ..... desymetryzator na wyjściach bo monobloki są niezbalansowane Czyli po desymetryzacji to już jest sygnał asymetryczny😉 Miałem streamer, który miał XLRy, ale raczej były to wydmuszki sygnału symetrycznego, raczej po takiej desymetryzacji, a raczej były bo były 😉 Edytowano 16 listopada 2023 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 16 listopada 2023 Udostępnij Napisano 16 listopada 2023 2 minuty temu, DiBatonio napisał: ale raczej były to wydmuszki sygnału symetrycznego, raczej po takiej desymetryzacji. Dlatego zainteresowało mnie rozwiązanie Eversolo zmieniające jak za dotknięciem czarodziejskiej różczki wyjścia zbalansowane w niezbalansowane. Kolejna rzecz to różnica brzmienia między XLR zbalansowanym a RCA . Jak dla mnie zdecydowanie na plus dla opcji RCA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 16 listopada 2023 Udostępnij Napisano 16 listopada 2023 (edytowany) Ciekawe jak to zrobili, że ze zbalansowanego, w jednej chwili robi się niezbalansowane. Interesujące, że RCA lepiej brzmi. Gdzie bym nie czytał, zawsze jeśli jest mowa o wyjściach, chwalą XLR. Edytowano 16 listopada 2023 przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 16 listopada 2023 Udostępnij Napisano 16 listopada 2023 3 minuty temu, Artur Brol napisał: Ciekawe jak to zrobili, że ze zbalansowanego, w jednej chwili robi się niezbalansowane. W moim hifiman-ie (hm700) do wyjscia zbalansowanego podpinam firmowy adapter ktory podłącza sie tez do usb i sumarucznie otrzymuje nieznalansowane wyjscie na standartowe słuchawki A warto dodać że hm700 jest w układzie dual-mono, z tego co mi wiadomo 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 16 listopada 2023 Udostępnij Napisano 16 listopada 2023 Ale tutaj ty używasz adapteru, a w Eversolo to się chyba poprostu, jeśli dobrze zrozumialem, przelacza? Czyli to gdzieś w środku jest jakoś zmyślnie skonstruowane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 16 listopada 2023 Udostępnij Napisano 16 listopada 2023 8 minut temu, Artur Brol napisał: Czyli to gdzieś w środku jest jakoś zmyślnie skonstruowane. Inne hifiman-y maja dwa wyjscia jedno zbalansowane, a drugie niezbalansowane. Nie zdziwiłbym się gdyby to co robi ten adapter w polaczeniu z usb było wbudowane wewnatrz urzadzenia. Tak myślę🤔 chociaz mogę sie mylić i sa tam dwa niezależne tory...🤔 Z niezależnymi zestawami wzmocnień. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts