Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
5 minut temu, kaczadupa napisał:

A ty wtedy  bardzo skrzywdzony  płakałeś do słuchawki bo wcześniej powiedziałem ci jaki piec dociąży SCMy.... I co ci się to traumatyczne przeżycie teraz przypomni to musisz odreagować i mi naubliżać.

Możesz takich rzeczy nie wyciągać publicznie, nie widzisz w tym nietaktu? 

Ciekawy stan umysłu, innym wytyka mowę nienawiści, a na publicznym wypisuje prywatne ekscesy.

2 minuty temu, kaczadupa napisał:

A ja chcę poznawać nowe brzmienia. Lubię to. 

Przecież Ty te nowe co jakiś czas zamieniasz na stare, bo wracasz do tych samych Naimów.

Edytowano przez DiBatonio
Napisano

Jesteś wyjątkowo obiektywny Jacku... A myślałem, że ta rozmowa zakończy się dobrze. Niestety chyba tylko mi na tym zależało. Dobra, bawcie się dobrze. Nic dobrego z tej rozmowy już nie wyniknie.

3 minuty temu, DiBatonio napisał:

Przecież Ty te nowe co jakiś czas zamieniasz na stare, bo wracasz do tych samych Naimów.

Ile razy wypożyczałeś te same piece ? Ja robiłem dokładnie to samo co Ty...

Napisano
2 minuty temu, kaczadupa napisał:

Ile razy wypożyczałeś te same piece ? Ja robiłem dokładnie to samo co Ty...

Mówisz o Heglu H90?

Tak, bo ten za mną chodził, ale zrobiłem to raz i całkiem sensownie. 

Był u mnie jako pierwszy z 4 innych i jeszcze raz na końcu, co dało mi ogląd na to, że można inaczej i lepiej.

Jaki został dobrze wiesz.

Zatem nie mów, że robiłeś tak samo, bo nie robiłeś.

Ty nadal szukasz, nie wiadomo czego.

Napisano (edytowany)
5 minut temu, DiBatonio napisał:

Ty nadal szukasz, nie wiadomo czego.

I co Ci to u diabła przeszkadza ? 

Czy ja Cię rozliczam czemu Atolla 300 czy Heńka słuchałeś raz czy dwa razy, czy może 10 razy? Nie.

Baw się audio, baw się kablami i daj się bawić innym wzmakami. :)

Edytowano przez kaczadupa
Napisano
Przed chwilą, kaczadupa napisał:

I co Ci to u diabła przekszadza ? 

Czy ja Cię rozliczam czemu Atolla 300 czy Heńka słuchałeś raz czy dwa razy, czy może 10 razy? Nie.

Baw się audio, baw się kablami i daj się bawić innym wzmakami. :)

Chłopie nie przeszkadza mi to, że zmieniasz wzmaki jak skarpetki.

Nie słuchałem żadnego wzmacniacza 10 razy, nie potrzebuję. 

Tym się różnimy. 

A Twoje zdanie jakiekolwiek będziesz miał na temat wzmakow jakie ja miałem u siebie mało mnie obchodzi, bo wiem w jakich warunkach słuchasz. 

Zatem Twoje historie mnie nie obchodzą.

Napisano (edytowany)
4 minuty temu, kaczadupa napisał:

No i super. Miłego dnia.

Super to będzie jak wejdziesz do klubu na AS.

Nie mogę się doczekać,  wszyscy się dowiedzą jak słuchasz z czym słuchasz i gdzie słuchasz i że Twoje bajanie można wsadzić miedzy bajki.

A pokrywają się z opiniami innych, bo wiekkszość Twoich opisów jest zaczerpniętych z recenzji.

Edytowano przez DiBatonio
Napisano

Sporo mazgajstwa, płaczu, osobistych wycieczek i niespełnionych przyjaźni tutaj widzę. Prawie jak w wątku Sansui. 

@MariuszZ @RoRo czy mółbym prosić o posprzątanie niepotrzebnych wpisów? Włącznie z moim tutaj. 

To jest wątek o basie a nie o prywatnych rozmowach i innych pierdołach. 

Nie róbcie siary Panowie. 

Napisano (edytowany)
39 minut temu, Bebop napisał:

Sporo mazgajstwa, płaczu, osobistych wycieczek i niespełnionych przyjaźni tutaj widzę. Prawie jak w wątku Sansui. 

@MariuszZ @RoRo czy mółbym prosić o posprzątanie niepotrzebnych wpisów? Włącznie z moim tutaj. 

To jest wątek o basie a nie o prywatnych rozmowach i innych pierdołach. 

Nie róbcie siary Panowie. 

Nasz kłótnia była dużo ciekawsza niż historyje kolegi z babą w awatarze, który twierdzi, że tylko bas z organów jest cool. A jeśli ja lubię bas Marcusa Millera, to już nie jest "dobry bas"? Bez urazy, ale to tak jakby twierdzić, że tylko naturalne cycki, sięgające pępka są super a reszta to bida z nędzą. 

Edytowano przez KrólKiczu
Napisano
2 godziny temu, Dedal75 napisał:

Zgodny z unijnymi normami .

I pozamiatał :D 

Luz reszta Panów, sympatyczne mordeczki a na forum szatany wychodzo :D 

a tak swoją drogą to akustyka u mnie się od dawna nie zmieniła za bardzo (nie mogę się zabrać, ale plan już przynajmniej jakiś jest :P ), a brzmienie z każdym klockiem inne....

Napisano (edytowany)
23 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Zgodny z unijnymi normami

Ale bas czy biust?😉 Chętnie bym taki obejrzał lub posłuchał🤣. Tylko, że zaraz ktoś powie - ,, nie dla psa kiełbasa,, ... i już po chęciach.

A tak na poważnie - Panowie, wakacje się zaczęły i zamiast basu to trzeba raczej pisków (komarzych) słuchać i skutecznie się przed nimi bronić.

Edytowano przez Rega
Napisano

U mnie amplituda drgań w tych samych kolumnach była zupełnie różna w zależności od rodzaju wzmacniacza. Inna w tranzystorowym i inna w lampowym. Dodam jeszcze, ze natężenie dźwięku było bardzo podobne. 

Napisano
4 minuty temu, Rega napisał:

U mnie amplituda drgań w tych samych kolumnach była zupełnie różna w zależności od rodzaju wzmacniacza. Inna w tranzystorowym i inna w lampowym. Dodam jeszcze, ze natężenie dźwięku było bardzo podobne. 

R9mku, ale bardzo podobne, to jednak nie takie samo.😉

Napisano (edytowany)

No, sprzętem tego natężenia nie mierzyłem. Jednakże na ogół słucham na Bardzo podobnym poziomie z różnych wzmacniaczy. W tamtym teście kolumny w przypadku dużej amplitudy, nawet grając ciszej , to i tak miały większe wychylenia membrany. Dla ścisłości test był przeprowadzony na kolumnach Chario Syntar 300. Niestety filmem nie dysponuję. Rozmawialiśmy na ten temat z Audio Autonomy (kilka lat wstecz) przy okazji budowy wzmacniacza lampowego i  jego prób.

Edytowano przez Rega
Napisano

Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć, jakim cudem głośniki grające ten sam utwór z tą samą głośnością wychylają się z różną amplitudą w zależności od podłączonego wzmacniacze (lampa tranzystor)? Tak od strony elektryczno-akystycznej.