kaczadupa Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 4 minuty temu, DiBatonio napisał: nie szukam A ja chcę poznawać nowe brzmienia. Lubię to. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 (edytowany) 5 minut temu, kaczadupa napisał: A ty wtedy bardzo skrzywdzony płakałeś do słuchawki bo wcześniej powiedziałem ci jaki piec dociąży SCMy.... I co ci się to traumatyczne przeżycie teraz przypomni to musisz odreagować i mi naubliżać. Możesz takich rzeczy nie wyciągać publicznie, nie widzisz w tym nietaktu? Ciekawy stan umysłu, innym wytyka mowę nienawiści, a na publicznym wypisuje prywatne ekscesy. 2 minuty temu, kaczadupa napisał: A ja chcę poznawać nowe brzmienia. Lubię to. Przecież Ty te nowe co jakiś czas zamieniasz na stare, bo wracasz do tych samych Naimów. Edytowano 26 czerwca 2023 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 Jesteś wyjątkowo obiektywny Jacku... A myślałem, że ta rozmowa zakończy się dobrze. Niestety chyba tylko mi na tym zależało. Dobra, bawcie się dobrze. Nic dobrego z tej rozmowy już nie wyniknie. 3 minuty temu, DiBatonio napisał: Przecież Ty te nowe co jakiś czas zamieniasz na stare, bo wracasz do tych samych Naimów. Ile razy wypożyczałeś te same piece ? Ja robiłem dokładnie to samo co Ty... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 7 minut temu, DiBatonio napisał: Możesz takich rzeczy nie wyciągać publicznie, nie widzisz w tym nietaktu Ale gdybyśmy wszyscy klepali się po ramieniu, byłoby strasznie nudno 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 2 minuty temu, kaczadupa napisał: Ile razy wypożyczałeś te same piece ? Ja robiłem dokładnie to samo co Ty... Mówisz o Heglu H90? Tak, bo ten za mną chodził, ale zrobiłem to raz i całkiem sensownie. Był u mnie jako pierwszy z 4 innych i jeszcze raz na końcu, co dało mi ogląd na to, że można inaczej i lepiej. Jaki został dobrze wiesz. Zatem nie mów, że robiłeś tak samo, bo nie robiłeś. Ty nadal szukasz, nie wiadomo czego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 (edytowany) 5 minut temu, DiBatonio napisał: Ty nadal szukasz, nie wiadomo czego. I co Ci to u diabła przeszkadza ? Czy ja Cię rozliczam czemu Atolla 300 czy Heńka słuchałeś raz czy dwa razy, czy może 10 razy? Nie. Baw się audio, baw się kablami i daj się bawić innym wzmakami. Edytowano 26 czerwca 2023 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 4 minuty temu, DiBatonio napisał: Ty nadal szukasz, nie wiadomo czego. Jak to nie wiadomo czego? Czyż wszyscy nie zabijamy tym sposobem nudy czekając na śmierć? 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 Ja nie czekam 🤷🏿♂️ 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 Przed chwilą, kaczadupa napisał: I co Ci to u diabła przekszadza ? Czy ja Cię rozliczam czemu Atolla 300 czy Heńka słuchałeś raz czy dwa razy, czy może 10 razy? Nie. Baw się audio, baw się kablami i daj się bawić innym wzmakami. Chłopie nie przeszkadza mi to, że zmieniasz wzmaki jak skarpetki. Nie słuchałem żadnego wzmacniacza 10 razy, nie potrzebuję. Tym się różnimy. A Twoje zdanie jakiekolwiek będziesz miał na temat wzmakow jakie ja miałem u siebie mało mnie obchodzi, bo wiem w jakich warunkach słuchasz. Zatem Twoje historie mnie nie obchodzą. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 No i super. Miłego dnia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 (edytowany) 4 minuty temu, kaczadupa napisał: No i super. Miłego dnia. Super to będzie jak wejdziesz do klubu na AS. Nie mogę się doczekać, wszyscy się dowiedzą jak słuchasz z czym słuchasz i gdzie słuchasz i że Twoje bajanie można wsadzić miedzy bajki. A pokrywają się z opiniami innych, bo wiekkszość Twoich opisów jest zaczerpniętych z recenzji. Edytowano 26 czerwca 2023 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 Co za emocje 🥰. Szkoda tylko, że dalej nie wiemy jaki bas ma kolega ze zdjęciem tej babki z parlamentu UE w awatarze 🙄. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 (edytowany) Zgodny z unijnymi normami . Edytowano 26 czerwca 2023 przez Dedal75 4 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 Sporo mazgajstwa, płaczu, osobistych wycieczek i niespełnionych przyjaźni tutaj widzę. Prawie jak w wątku Sansui. @MariuszZ @RoRo czy mółbym prosić o posprzątanie niepotrzebnych wpisów? Włącznie z moim tutaj. To jest wątek o basie a nie o prywatnych rozmowach i innych pierdołach. Nie róbcie siary Panowie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 (edytowany) 39 minut temu, Bebop napisał: Sporo mazgajstwa, płaczu, osobistych wycieczek i niespełnionych przyjaźni tutaj widzę. Prawie jak w wątku Sansui. @MariuszZ @RoRo czy mółbym prosić o posprzątanie niepotrzebnych wpisów? Włącznie z moim tutaj. To jest wątek o basie a nie o prywatnych rozmowach i innych pierdołach. Nie róbcie siary Panowie. Nasz kłótnia była dużo ciekawsza niż historyje kolegi z babą w awatarze, który twierdzi, że tylko bas z organów jest cool. A jeśli ja lubię bas Marcusa Millera, to już nie jest "dobry bas"? Bez urazy, ale to tak jakby twierdzić, że tylko naturalne cycki, sięgające pępka są super a reszta to bida z nędzą. Edytowano 26 czerwca 2023 przez KrólKiczu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 2 godziny temu, Dedal75 napisał: Zgodny z unijnymi normami . I pozamiatał Luz reszta Panów, sympatyczne mordeczki a na forum szatany wychodzo a tak swoją drogą to akustyka u mnie się od dawna nie zmieniła za bardzo (nie mogę się zabrać, ale plan już przynajmniej jakiś jest ), a brzmienie z każdym klockiem inne.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 (edytowany) 23 minuty temu, marcinmarcin napisał: Zgodny z unijnymi normami Ale bas czy biust?😉 Chętnie bym taki obejrzał lub posłuchał🤣. Tylko, że zaraz ktoś powie - ,, nie dla psa kiełbasa,, ... i już po chęciach. A tak na poważnie - Panowie, wakacje się zaczęły i zamiast basu to trzeba raczej pisków (komarzych) słuchać i skutecznie się przed nimi bronić. Edytowano 26 czerwca 2023 przez Rega 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 (edytowany) 23 godziny temu, Kraft napisał: Małe membrany w moich kolumnach nie poruszają się w widoczny sposób. Edytowano 26 czerwca 2023 przez lpomis 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 U mnie amplituda drgań w tych samych kolumnach była zupełnie różna w zależności od rodzaju wzmacniacza. Inna w tranzystorowym i inna w lampowym. Dodam jeszcze, ze natężenie dźwięku było bardzo podobne. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 1 godzinę temu, KrólKiczu napisał: A jeśli ja lubię bas Marcusa Millera, to już nie jest "dobry bas"? Raczej jest, bo muzycy tej klasy przywiązują dużą wagę do instrumentów i brzmienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 4 minuty temu, Rega napisał: U mnie amplituda drgań w tych samych kolumnach była zupełnie różna w zależności od rodzaju wzmacniacza. Inna w tranzystorowym i inna w lampowym. Dodam jeszcze, ze natężenie dźwięku było bardzo podobne. R9mku, ale bardzo podobne, to jednak nie takie samo.😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 (edytowany) No, sprzętem tego natężenia nie mierzyłem. Jednakże na ogół słucham na Bardzo podobnym poziomie z różnych wzmacniaczy. W tamtym teście kolumny w przypadku dużej amplitudy, nawet grając ciszej , to i tak miały większe wychylenia membrany. Dla ścisłości test był przeprowadzony na kolumnach Chario Syntar 300. Niestety filmem nie dysponuję. Rozmawialiśmy na ten temat z Audio Autonomy (kilka lat wstecz) przy okazji budowy wzmacniacza lampowego i jego prób. Edytowano 26 czerwca 2023 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć, jakim cudem głośniki grające ten sam utwór z tą samą głośnością wychylają się z różną amplitudą w zależności od podłączonego wzmacniacze (lampa tranzystor)? Tak od strony elektryczno-akystycznej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 2 minuty temu, Kraft napisał: Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć Dodatkowe śmieci/zniekształcenia/wzbudzenia na niskich częstotliwościach wpływające na niekontrolowany ruch membrany? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 No, właśnie też bardzo mnie to zainteresowało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts