maxredaktor Napisano 18 kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2024 Mieszkam blisko wspaniałych terenów do chodzenia/jeżdżenia rowerem - wału wiślanego. Zwłaszcza wiosną to niesamowity obszar do obserwacji ptaków i innych zwierzaków. Nie wyobrażam sobie spacerowania ze słuchawkami na uszach i niesłuchania przyrody, to byłby jakiś koszmar. A jednak wielu ludzi tak robi, zwłaszcza biegaczy i rowerzystów. Dziwny jest ten świat 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 18 kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2024 2 minuty temu, maxredaktor napisał: wielu ludzi tak robi, zwłaszcza biegaczy i rowerzystów. Może trening robią i to pomaga im rytm utrzymać. Akurat to wyjście może nie być dla nich relaksującym spacerkiem. Sam tak nie robię, ale rozumiem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 18 kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2024 O ile biegaczy jestem w stanie zrozumieć, to rowerzystów już nie. Uważam, że jazda w słuchawkach jest niebezpieczna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 18 kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2024 13 minut temu, maxredaktor napisał: Uważam, że jazda w słuchawkach jest niebezpieczna. Szczególnie jak kogoś poniesie i robi przy tym "air guitar" (widziałem). Ale to i tak nic w porównaniu z SMS-owaniem podczas jazdy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 18 kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2024 Diabli wiedzą, czego tam słuchają w tych słuchawkach. Może rechotu żab, albo dzięcioła. Panowie, będzie tylko „gorzej”, lub inaczej, jak kto woli. No nie mam wpływu na ten świat. Ale zawsze mam wpływ, by być tam, gdzie mi będzie dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 18 kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2024 3 godziny temu, maxredaktor napisał: O ile biegaczy jestem w stanie zrozumieć, to rowerzystów już nie. Uważam, że jazda w słuchawkach jest niebezpieczna. 3 godziny temu, Rafał S napisał: Szczególnie jak kogoś poniesie i robi przy tym "air guitar" (widziałem). Ale to i tak nic w porównaniu z SMS-owaniem podczas jazdy. Panowie dla rowerzystów jest "koss porta pro" - sam używam i chwalę sobie, a niebezpieczeństw nie ma (otwarta konstrukcja). Dodam ze odtwarzam na niskim poziomie, że nawet tło nieraz zagłusza to co akurat tam słucham Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 25 kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2024 10 minut temu, Rega napisał: Myślę , że Altec to klasa sama w sobie. A to , że niewielu forumowiczów ma okazję posłuchania nie upoważnia ich (@Pitt39) do oceny brzmienia. Jeden odsłuch o NICZYM nie świadczy. Wiem coś na ten temat.😋. Tym bardziej z prawie zerowym doświadczeniem. Więcej szacunku dla tych bardziej osłuchanych! Pozdrawiam. Chyba wkradło się nieporozumienie. Alteci również uważam za świetne kolumny i nawet ten jeden raz wystarczył by to stwierdzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 23 maja 2024 Udostępnij Napisano 23 maja 2024 A ja tymczasem proszę Panów o kilka głębokich wdechów i spokój Ukryłam prywatną wymianę zdań i jej podsumowanie 😉 Pozdrawiam, Ola Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 23 maja 2024 Udostępnij Napisano 23 maja 2024 @Redakcja AUDIOale dlaczego ? Ja sobie z takimi ludźmi wyjaśniam sprawy prosto w oczy , każdy powie co ma do powiedzenia i idzie w swoją stronę . Tylko że ludzie nie chcą się konfrontować , nie przyjeżdżają na spotkania ,wola stukać w klawiaturę i pajacować 🤷♂️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 23 maja 2024 Udostępnij Napisano 23 maja 2024 @Dedal, jeśli nie ma możliwości wyjaśnienia sobie pewnych spraw w cztery oczy (co jak najbardziej popieram), lepiej porozmawiać na PW. Nie wszystko warto wyciągać na światło dzienne - dla dobra własnego i ogółu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 23 maja 2024 Udostępnij Napisano 23 maja 2024 Myśle, że powrót do sprawy sprzed miesiąca niczemu nie służy. Wszystko zostało wyjaśnione i nie wymaga wznawiania. Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 maja 2024 Udostępnij Napisano 24 maja 2024 Romek to inna sprawa . Ja olałem temat , ale ten ktoś narobił tutaj po czasie kupę i liczy na nie wiem na co , na oklaski 🤨 Zresztą w Twojej sprawie też narobił przecież . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 9 lutego Udostępnij Napisano 9 lutego 9 godzin temu, DiBatonio napisał: Ale teraz rozumiem skąd te opinie, że twoja adaptacja i akustyka nie jest najwyższych lotów. Dzięki Bogu Jacku są tuzy jak Ty czy Twój padawan, którzy akustycznie, brzmieniowo a przede wszystkim intelektualnie, są lata świetlne przed innymi 🥰. 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 9 lutego Udostępnij Napisano 9 lutego Sebastian... jak sie czyta takie wpisy w niedzielę rano, napisane zupelnie bez powodu to naprawdę, wierz mi utwierdzam sie w przekonaniu, ze nie popelnilem błędu nie jeżdżąc na forumowe zloty. Wiedzialem tez z kim się witam na Avs i jednak wolalem się trzymać na uboczu. Nie chcę znajomosci z takimi ludźmi jak Ty. Trochę tylko żaluję, ze odmawialem zaproszeniom ludziom, ktorych lubię i cenię. Mam nadzieję, ze mnie rozumieją. Miłej niedzieli zyczę rowniez ludziom dajacym pucharki i serduszka pod takimi wpisami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 9 lutego Udostępnij Napisano 9 lutego (edytowany) 46 minut temu, audiowit napisał: Sebastian... jak sie czyta takie wpisy w niedzielę rano, napisane zupelnie bez powodu to naprawdę, wierz mi utwierdzam sie w przekonaniu, ze nie popelnilem błędu nie jeżdżąc na forumowe zloty. Wiedzialem tez z kim się witam na Avs i jednak wolalem się trzymać na uboczu. Nie chcę znajomosci z takimi ludźmi jak Ty. Trochę tylko żaluję, ze odmawialem zaproszeniom ludziom, ktorych lubię i cenię. Mam nadzieję, ze mnie rozumieją. Miłej niedzieli zyczę rowniez ludziom dajacym pucharki i serduszka pod takimi wpisami. Witold, szczerze to mam głęboko w poważaniu zdanie Twoje i Jacka. Mam naprawdę gdzieś wasze wybitne zasługi dla świata audio i tego forum. Możecie w tej dziedzinie otrzymać nawet Oscara czy Nobla ale niestety jako ludzie jesteście po prostu chamami i prostakami, potrafiącymi krytykować wszystkich, którzy nie płyną z prądem tego co głosicie. Generalnie cały Twój wpis w obronie Jacka jest bardzo śmieszny, bo ww jegomość gdzie tylko może, wciska swoje trzy grosze tylko po to, żeby podbudować swoje, chyba nadszarpnięte wiekiem, ego. Nie chce mi się szukać jego i Twoich wpisów, w których obrażasz innych a bo to ma za słabą akustykę, a to za tani sprzęt ale krytyka od kogoś Twojego pokroju jest, mówiąc delikatnie, dziwna. Żegnam, bez odbioru. Edytowano 9 lutego przez KrólKiczu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 9 lutego Udostępnij Napisano 9 lutego Nie przepadam za gosciem, tym bardziej, ze znam jego naskakiwanie na to forum i forumowiczow z innego miejsca. Nie zmienia to faktu, że kiedy nawet ma rację to wyskakujesz z takimi tekstami. Natomiast nie przeszkadza Ci to, ze są tu ludzie, ktorzy oklamują nas pozorną wiedzą od lat, swiadomie lub nie. I są popierani przez Ciebie i podobnych do Ciebie. Bo co są fajni? Wydaje Ci się. Ma to niestety swoje konsekwencje w tym, ze na zewnatrz te male klamstewka, niby madre teorie są czytane przez laikow i potem powielane. To pewnie tez masz gdzieś. Nie jestem swiety i nigdy tak nie twierdziłem i nie lubię owijac w bawełnę. Nie jestem lubiany i nie bedę o to zabiegał ale też nie pozwolę zeby informacje, ktore maja sens byly zagluszane przez szum takich naiwniakow jak Ty. Nie znasz się na ludziach. Sebastian, dorosnij. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 9 lutego Udostępnij Napisano 9 lutego 12 minut temu, audiowit napisał: Sebastian, dorosnij. Proponuję wszystkim zajrzeć do klubu Naima na forum AS, gdzie od kilku dni moderacja usuwa wpisy Sebastiana a ten kolejny raz trolluje pod moim adresem. Dzisiaj w końcu nie wytrzymałem i dałem się wciągnąć w ten chory trolling, odpisałem... Mechanizm zawsze ten sam. Sebastian trolluje na publicznym a czwórka z jego czata w tym czasie obserwuje ten temat i wszyscy koledzy świetnie się bawią. Dziwnym trafem po każdym takim wpisie Sebastiana na dole widać kto akurat to obserwuje. Proszę zrzut niżej... Dziecinada... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 9 lutego Udostępnij Napisano 9 lutego 24 minuty temu, audiowit napisał: Nie znasz się na ludziach. Sebastian, dorosnij. Nie wiem. Żyje 48 lat na świecie i raz, jeden jedyny, zdążyło mi się na kimś mega zawieść. Także teoria o znaniu czy nie znaniu się na ludziach być może chybiona. Zresztą to nie temat na forum audio. Wchodząc tutaj kilka lat temu, o czym już pisałem, liczyłem że spotkam osoby, które będą pomagać a nie szydzić z innych. Pomagać - w takim znaczeniu, że przy moich założeniach, budżecie czy warunkach lokalowych, doradzą coś co będzie się sprawdzało bądź przynajmniej może się sprawdzić. Tymczasem duża część właśnie tych doświadczonych forumowiczów ogranicza się do kpin i szyderstw. Sorry, ale nie wydaje mi się, żeby taka była rola forum. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 9 lutego Udostępnij Napisano 9 lutego Nie obchodzi mnie co Sebastian robi na innych forach. Ludzie są rozni i nie mamy na to wplywu w zyciu i na forum ogolnym. Licza sie informacje i jesli są sesowne to niech beda czytelne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 9 lutego Udostępnij Napisano 9 lutego 11 minut temu, kaczadupa napisał: Proponuję wszystkim zajrzeć do klubu Naima na forum AS, gdzie od kilku dni moderacja usuwa wpisy Sebastiana a ten kolejny raz trolluje pod moim adresem. Dzisiaj w końcu nie wytrzymałem i dałem się wciągnąć w ten chory trolling, odpisałem. A do tego to mi się nie chce nawet odnosić. Aczkolwiek nie zaprzeczam, że mam niezły ubaw kiedy deklarujesz, że odchodzisz ale przemożna chęć pisania jednak Ci nie pozwala 🤪. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 9 lutego Udostępnij Napisano 9 lutego Właśnie, robisz sobie z ludzi na forach audio ubaw. Po to tu jesteś… Ale tego faktycznie nie zmienimy, taki już jesteś więc udanej zabawy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 9 lutego Udostępnij Napisano 9 lutego Adam @kaczadupa, wywołałeś mnie do tablicy swoim wpisem zarówno tu jak i na AS. Masz z tym jakiś problem, że czytam Twoje wpisy na forum? Nie zaczepiam, nie ruszam, nie prowokuje. Śledzę na forach wpisy osób, których treści mnie interesują, takich jak Jarek, Jacek, Witold, Sebastian czy kiedyś Wojtek. Wybacz, ale nie mam czasu ani ochoty śledzić posty wszystkich forumowiczów. Pozwól, że zacytuję Twój wpis z AS. "Zobacz, ani ja ani inni nie trollują twoich wpisów na Forum Audio, gdzie sam wręcz polecasz jakieś klamoty audio a nie tylko wyrażasz swoją opinię, nie naśmiewam się z tego co wypisuje twoja wierna czwórka kolegów z czata nawet jak moderator prostuje to co wypisują, ponieważ wypisują "głupotki", chcąc się tobie przypodobać." Nie wymieniłeś mnie z imienia, ale wrzuciłeś do czwórki kolegów. Stwierdziłeś, że wypisuję głupotki, z których moderator w tym przypadku @MariuszZ mnie prostuje. Przypomnę, że był to temat pomiarów, które wkleił Sebastian. Nie wiem czy u siebie robiłeś pomiary ale zakładam, że tak. Ja pomierzyłem w domu u siebie dwa pomieszczenia. Za każdym razem miałem gorsze wykresy od tych, które udało się uzyskać Sebastianowi, szczególnie w czasie pogłosu na niskim basie. Były tu na forum pomiary kilku użytkowników, które nie wyglądały za dobrze, szczególnie w zakresie pogłosu. Więc tak, pochwaliłem pomieszczenie u Sebastiana. Przypomnij mi raz jeszcze jak mnie @MariuszZ naprostował. Od siebie też coś merytorycznego mógłbyś dodać zamiast mnie atakować 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 9 lutego Udostępnij Napisano 9 lutego 7 minut temu, soberowy napisał: Od siebie Od siebie dodam, że nie kręci mnie trolling na forach o tematyce audio, szkoda mi na to czasu. Przemyśl to. Bez odbioru. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 9 lutego Udostępnij Napisano 9 lutego Aha, czyli zaczepiłeś mnie, zrobiłeś szum a teraz głowa w piasek? Nie no, przeproś. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 9 lutego Udostępnij Napisano 9 lutego 18 minut temu, DiBatonio napisał: Tak było u Michała @Mikelas76 on lepiej ci to wytłumaczy A co ja mam Jacku tlumaczyc? Ze w zrobionym akustycznie pomieszczeniu wszystko lepiej slychac? Ze liniowe brzmienie umozliwia sluchanie tak jak chcial tworca i uslyszysz kazde detaliki i szczegoly? Ze slyszymy nawet bezpieczniki i ich kierunkowosc i to bez problemu bo nasze pokoje sa "zajebiste akustycznie" 🤭? Ze na innym forum gdzie obaj jestesmy, ludzie przerabiaja akcesoria audio za cene calego systemu tutejszych uzytkownikow 😂? Moglbym to zrobic gdybym chcial sie uwiklac w jakies klotnie i przepychanki slowne, a mnie sie nie chce kopac z koniem 😉. Odnosnie Umika, on pomaga, ale trzeba go traktowac jak dzisiejszą AI. Bez naszej (świadomej) ingerencji nic z tego nie bedzie. No i choc pomiarow zrobilem kolo tysiaca, to i tak one nie pokazuja glebi przestrzeni separacji tla itp itp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts