DiBatonio Napisano 23 maja Udostępnij Napisano 23 maja 16 minut temu, MMarek napisał: Jak by co, to ja jestem ze Słupska 👍 Świetnie, jak bym kiedyś podsunął Tobie propozycję zakupu co raczej rzadko czynię, to będę spokojniejszy, że mnie nie oskarżysz o jakieś tajne informacje i łamanie prawa dot. RODO 😉 Ludzie to mają problemy, tfffuuu lubią je sobie wymyślać 🤦 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 23 maja Udostępnij Napisano 23 maja (edytowany) 58 minut temu, DiBatonio napisał: 👍 Świetnie, jak bym kiedyś podsunął Tobie propozycję zakupu co raczej rzadko czynię, to będę spokojniejszy, że mnie nie oskarżysz o jakieś tajne informacje i łamanie prawa dot. RODO 😉 Ludzie to mają problemy, tfffuuu lubią je sobie wymyślać 🤦 Tak tylko dodam Jacku (ups, znów dane wrażliwe), że RODO tyczy się przedsiębiorcow i nie ma nic wspólnego z tym, że podam w sieci Twoje czy innych użytkowników dane... EOT Edytowano 23 maja przez stach_s Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 maja Udostępnij Napisano 24 maja 12 godzin temu, stach_s napisał: Tak tylko dodam Jacku (ups, znów dane wrażliwe), że RODO tyczy się przedsiębiorcow i nie ma nic wspólnego z tym, że podam w sieci Twoje czy innych użytkowników dane... EOT No jednak nie "Ogólne rozporządzenie o ochronie danych, inaczej rozporządzenie o ochronie danych osobowych, OROD lub RODO (ang. General Data Protection Regulation, GDPR) – rozporządzenie unijne, zawierające przepisy o ochronie osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych oraz przepisy o swobodnym przepływie danych osobowych." Stąd tez w wielu urzedach / placówkach medycznych wprowadzono bileciki. wołają Cie po numerze a nie nazwisku. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 24 maja Udostępnij Napisano 24 maja Czyli Tomku dogoniłeś kroliczka i obiecujesz, ze juz w tym zyciu zadnych zakupow sprzetowych? :)))) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 24 maja Udostępnij Napisano 24 maja 1 godzinę temu, audiowit napisał: Czyli Tomku dogoniłeś kroliczka i obiecujesz, ze juz w tym zyciu zadnych zakupow sprzetowych? :)))) Został jeszcze telewizor do wymiany, aby nie odstawał od tego zacnego audio zestawu. Tylko TV w technologii microLED będzie odpowiedni dla tego towarzystwa 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 24 maja Udostępnij Napisano 24 maja (edytowany) 16 godzin temu, MMarek napisał: Jak by co, to ja jestem ze Słupska. Możesz upowszechniać Panie adwokacie pokrzywdzonych Nie interesuje mnie ta informacja, piszę tylko ze dowiadujemy sie od osób trzecich na forum publicznym, miejsca zamieszkania uzytkownika. Adwokat pokrzywdzonych? Czy pokrzywdzonych (miedzy wierszami skoro tak piszesz to chyba tak Ją teraz postrzegasz podswiadomie 🤔) to należy zapytać raczej @Asia. Edytowano 24 maja przez Chyba Miro 84 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 maja Udostępnij Napisano 24 maja Ale po co ta kłótnia jak to nie Bielsko -Biala 🥳 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 24 maja Udostępnij Napisano 24 maja Kłótnia? Tylko wymiana zdań starszego z młodszym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 24 maja Udostępnij Napisano 24 maja 31 minut temu, Dedal napisał: jak to nie Bielsko -Biala 🥳 Dokładnie 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 maja Udostępnij Napisano 24 maja 10 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Kłótnia? Tylko wymiana zdań starszego z młodszym Nie na temat . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 24 maja Udostępnij Napisano 24 maja A ja czekam na opis brzmienia Qlnów. Tomku skrobnij proszę kilka słów 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 24 maja Udostępnij Napisano 24 maja 41 minut temu, Slawko69 napisał: A ja czekam na opis brzmienia Qlnów. Trochę już było: Ale oczywiście liczymy na więcej. W szczególności ja podtrzymuję prośbę o porównanie brzmienia z WBA i Luxmanami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 25 maja Udostępnij Napisano 25 maja Dnia 23.05.2024 o 12:40, tomek4446 napisał: A , jeszcze jedno , QLN ma 87 dB SPL , a gałeczka głośności na lampie w zasadzie w tym samym położeniu co na Altecach przy 98 dB SPL Przeczytałem to, raczej szukaj błędu w zestawie, coś ogranicza dynamikę. Gdy swoje przełączam 92dB na 101dB muszę ściszyć o 3 poziomy aby uzyskać to samo nagłośnienie, dlatego też dodałem do mojej lampy wejście o zmniejszonej czułości. ok. -8dB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 maja Autor Udostępnij Napisano 25 maja 26 minut temu, Karol64208 napisał: Przeczytałem to, raczej szukaj błędu w zestawie, coś ogranicza dynamikę. 26 minut temu, Karol64208 napisał: Gdy swoje przełączam 92dB na 101dB muszę ściszyć o 3 poziomy aby uzyskać to samo nagłośnienie Kurczę a nie podbija Ci coś ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 25 maja Udostępnij Napisano 25 maja 12 minut temu, tomek4446 napisał: Kurczę a nie podbija Ci coś ? nic, oprócz zamianą kolumn🙂 Przy twoich kolumnach 87dB / 98dB powinieneś to wyraźnie odczuć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca @tomek4446 czy już wiesz co obcina dynamikę ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 23 czerwca Udostępnij Napisano 23 czerwca Niemcy twierdzą, że 10W z lampy w zupełności wystarczy. Sprawdzę czy 20W z NAITa 50 też. Może ktoś miał już okazję posłuchać Epos ES 7N? Jak będą tak szybkie jak małe PMC to kto wie czy nie będzie detronizacji ATC scm7. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavello Napisano 23 czerwca Udostępnij Napisano 23 czerwca (edytowany) Dnia 6.05.2024 o 16:55, tomek4446 napisał: Witam , posłuchałem sobie monitorów w moim pomieszczeniu / 22 m2/ i ... może się skuszę. Zafascynowała mnie przestrzeń dźwiękowa jaką można osiągnąć. Monitory jestem w stanie ustawić ok. 0,9 m od ściany tylnej i 1,8 m od bocznych. Szukam czegoś do lampy , w granicach cenowych 20k -23k zł. Kolumny nie muszą być nowe / nawet nie powinny / , biorę pod uwagę bieżącą produkcję oraz vintage. Macie Państwo może jakieś własne doświadczenia z takim tematem. Tomek - ja doświadczenia z Audio Note nie mam, ale oni są bardzo lampowi i produkują kolumny i monitory celowane pod ich sprzęty które mają np 8W przy 6 Omach - myślę, że to mógłby być interesujący, nieoczywisty kierunek https://www.audionote.co.uk/loudspeakers Edytowano 23 czerwca przez pavello 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 23 czerwca Udostępnij Napisano 23 czerwca Faktycznie duży wybór tych Note. Klasyczny skrzynkowy design. Uwielbiam taki. U Tomka 40 waciorów. Wybór praktycznie nieograniczony. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts