stach_s Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października (edytowany) 6 godzin temu, Elberoth napisał: Nowe Audiovectory: Kontrowersyjne... IMHO nasze Pylony Jade o wiele ładniejsze. Edytowano 25 października przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elberoth Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października Marek Dyba donosi, że podobno fajnie gra. Znowu polskie: 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października 29 minut temu, AudioTube napisał: Czy te skrzynie obok kolumn to atrapy? Czy te kolumny są dobrze zaprojektowane? I ktoś je kupuje? Nie, to ich suby po pięćdziesiąt parę tysi, nie wiem tylko czy to netto czy brutto, ale przy tej cenie to już nie ma znaczenia… Kolumny, są pewnie dobrze zaprojektowane i co ważniejsze mają ruchome głośniki, aby coś tam poprzestawiać w zależności od miejsca odsłuchu, pan coś tam wspominał o jakimś szablonie wymiarów… a czy się sprzedają, to już pytanie do dystrybutora… mnie dziś najbardziej zdziwiło jak wiele zestawów nie zagrało, a zmartwiłem się najbardziej, że nie zagrało gato audio, może niepotrzebnie wystawili się z fm 15? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października 1 minutę temu, MarcKrawczyk napisał: Nie, to ich suby po pięćdziesiąt parę tysi, nie wiem tylko czy to netto czy brutto, ale przy tej cenie to już nie ma znaczenia… Kolumny, są pewnie dobrze zaprojektowane i co ważniejsze mają ruchome głośniki, aby coś tam poprzestawiać w zależności od miejsca odsłuchu, pan coś tam wspominał o jakimś szablonie wymiarów… a czy się sprzedają, to już pytanie do dystrybutora… mnie dziś najbardziej zdziwiło jak wiele zestawów nie zagrało, a zmartwiłem się najbardziej, że nie zagrało gato audio, może niepotrzebnie wystawili się z fm 15? Marcin, wyluzuj. Sprzęt się dopiero wygrzewa, przyjdź posłuchać jutro, będzie lepiej 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elberoth Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października Konkurs na najbardziej egzotyczny system chyba już mamy rozstrzygnięty: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października 15 minut temu, MarcKrawczyk napisał: Też ci tak koszmarnie dudniło? Ja chyba 20 sek wytrzymałem… Nie chciałem tego wcześniej pisać, ale tak dudniło strasznie. Minęła już godzina i mi ciągle dudni w uszach. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października Eposy są wystawione w tym roku na AVS? Jak wrażenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października Adam, Eposy są i nawet grają 😉. Tylko nie pytaj jak, po paru godzinach ogluchlem. Czas chyba na piwo, tylko nie ma z kim. 2 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października Jesteśmy z @KrólKiczu w Golden Tulip. Można spotkać sie w pizzerii za Sobieskim, w której byliśmy rok temu. Mój faworyt w Tulipie. 6 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października 4 godziny temu, rpm napisał: Będziecie mieli Pathosa na tegorocznej wystawie ? Podobno jest i nawet nieźle gra. @majkel74 Widział i słyszał. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października No cóż. Poza konkurencją. Niestety nie da się odsłyszeć. 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października Hej, Ponieważ ostatnio chodziły za mną Blumenhofery to zajrzałem posłuchać z monosami Cary Audio 805 RS na 211. Może to kwestia przygotowania akustyki pomieszczenia, upodobań i trafionej muzyki ale zestaw zrobił na mnie ogromne wrażenie. Na dziś po 3 godzinach buszowania na stadionie to mój faworyt 😉 Oczywiście wiele zestawów zagrało na podobnym poziomie, a może i lepiej ale to tylko moja subiektywna ocena. Pozdrawiam. M 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazy_fly Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października (edytowany) byłem, słuchałem, bardzo ciekawe brzmienie! Edytowano 25 października przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października (edytowany) 3 godziny temu, soberowy napisał: Można spotkać sie w pizzerii za Sobieskim, w której byliśmy rok temu. Domino czy jakaś inna w okolicy jeszcze jest? Jadę z synem i coś przekąsić trzeba w międzyczasie Edytowano 25 października przez Wito76 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października 4 godziny temu, stach_s napisał: Kontrowersyjne... IMHO nasze Pylony Jade o wiele ładniejsze. Ale brzmiały IMHO ładnie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października Ładnie to brzmiała Diora z Gryphonem. Nie mogłem uwierzyć, że grają te mniejsze paczki. Było bardzo "spektakularnie". Portfolio kolumn Diory to już pełne zaskoczenie. Warto zajrzeć i pogadać z prezenterami na miejscu. Nawet o wibroizolatorach pod tymi najcięższymi kolumnami. Wiedzą o czym gadają 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października 1 godzinę temu, Wito76 napisał: Domino czy jakaś inna w okolicy jeszcze jest? Jadę z synem i coś przekąsić trzeba w międzyczasie Jak z synem to Trattoria da Antonio, blisko Sobieskiego, bardzo dobra pizza. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 25 października Autor Udostępnij Napisano 25 października 6 godzin temu, stach_s napisał: Kontrowersyjne... IMHO nasze Pylony Jade o wiele ładniejsze. Według mnie - te nowe Audiovectory nie są kontrowersyjne. Model Trapeze Reimagned (pierwsza wersja Trapeze powstała w 1979 roku), fajny kształt, zróżnicowana głębokość boków - a co najważniejsze dobrze to grało z zestawem Moona North Colllection (791-streamer z przedwzmacniaczem sterujący końcówką mocy 781). Mnie się podobało 🙂 To na Stadionie, pokój 213, Audio Center Poland. 2 godziny temu, Wito76 napisał: Domino czy jakaś inna w okolicy jeszcze jest? Jadę z synem i coś przekąsić trzeba w międzyczasie Jest Dominos na Grójeckiej 22/24 - 400 metrów od hotelu Radisson Blu Sobieski (wychodzisz z hotelu Radisson i idziesz w lewo - oddalając się od Wisły i na pierwszych światłach przechodzisz na drugą stronę ulicy i po 200metrach masz pizzerię, a ciut wcześniej - kebab). Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października O blumenhoferach juz wielokrotnie pisałem więc nie bedę się powtarzał. Do Diory trochę zmieniłem podejście choć wiele jeszcze przed nimi. Muszą popracować nad designem i muszą przestać gadać o tych skrzyniach, bo obudowa to nie wszystko. Natomiast te dzisiejsze Diory z Gryphonem to duzy szacun. Napewno nie jest to dźwięk wystawy ale wielki plus za zestawienie dość okragło i bumbastycznie brzmiacych kolumn z Gryphonem. Było dobrze. Natomiast Magico... gra samotnie w swojej lidze. Długo nic i trafilem na coś co mogę chyba nazwać drugim dźwiękiem stadionu. Źródłem był studyjny magnetofon Sony. Bardzo spojny i sugestywnie brzmiący zestaw. Natomiast Marantz 10 zawiódł... wogóle to nie grało. Jeszcze mezalians Diory z Gryphonem. Elektronika 10cio lub wiecej krotnie, droższa niż kolumny. Wilsony w wielu pokojach mają udane występy. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 25 października Autor Udostępnij Napisano 25 października 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: Ładnie to brzmiała Diora z Gryphonem. Nie mogłem uwierzyć, że grają te mniejsze paczki. Było bardzo "spektakularnie". Portfolio kolumn Diory to już pełne zaskoczenie. Warto zajrzeć i pogadać z prezenterami na miejscu. Nawet o wibroizolatorach pod tymi najcięższymi kolumnami. Wiedzą o czym gadają 😉 Wibroizolatory są użyte w kilku modelach kolumn - ale faktycznie "z tych większych". Diora jest po raz drugi na AVS, rok temu grała w tym samym pomieszczeniu (ale w innej aranżacji), również z Gryphonem. Te które grały kosztują 10 tysięcy za parę (są też mniejsze, podstawkowe -i tańsze). Diora od wielu lat jest dużym i dobrym producentem kolumn (tzn. skrzyń) dla innych, znanych firm a od kilku lat rozszerza asortyment własnych konstrukcji. Jakość stolarki stoi na wysokim poziomie. Warto zobaczyć i posłuchać - sale 217 i 218 na stadionie. Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października Kilka fotek z Sobieskiego i Tulipa. Jutro Natodowy. W Sobieskim bardzo fajnie zagrał Stevnert Ostatnia fotka to paczki naszych kolegów z DIY. Na przetwornikach STX. Potrafią urwać pewne części ciała 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elberoth Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października Ważna informacja: dzisiaj (sobota) na Stadionie zamknięty jest parking na błoniach przed bramą nr 1 (od Zielenieckiej). Naprawdę polecam, aby wjechać na parking podziemny Stadionu - to najtańszy parking w całej Warszawie @ 35zł / doba. W niedzielę parking na błoniach będzie już normalnie czynny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
High End Alliance Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października 16 godzin temu, Rafał S napisał: @rpm Nie chcę rozpowszechniać niepotwierdzonych informacji. Pathos na razie nie podał na swojej stronie nowego dystrybutora. Pathosa mamy my. Na Długiej już się wygrzewają Classic One mkIII i Logos mkII. Na AVS grają monosy z pre. pok. 702 w Sobieskim. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października 14 godzin temu, Elberoth napisał: Konkurs na najbardziej egzotyczny system chyba już mamy rozstrzygnięty: Coś dla mnie. Żałuję, że nie ma mnie w tym roku 😞 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elberoth Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października W Magico faktycznie fajnie gra. Ale jako że miałem w sumie 3 pary Magico, nie jestem chyba obiektywny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts