Skocz do zawartości

Audio Video Show 2024

Recommended Posts

29 minut temu, AudioTube napisał:

Czy te skrzynie obok kolumn to atrapy? 
Czy te kolumny są dobrze zaprojektowane? I ktoś je kupuje?

Nie, to ich suby po pięćdziesiąt parę tysi, nie wiem tylko czy to netto czy brutto, ale przy tej cenie to już nie ma znaczenia…

Kolumny, są pewnie dobrze zaprojektowane i co ważniejsze mają ruchome głośniki, aby coś tam poprzestawiać w zależności od miejsca odsłuchu, pan coś tam wspominał o jakimś szablonie wymiarów…

a czy się sprzedają, to już pytanie do dystrybutora…

mnie dziś najbardziej zdziwiło jak wiele zestawów nie zagrało, a zmartwiłem się najbardziej, że nie zagrało gato audio, może niepotrzebnie wystawili się z fm 15?

IMG_8010.jpeg

1 minutę temu, MarcKrawczyk napisał:

Nie, to ich suby po pięćdziesiąt parę tysi, nie wiem tylko czy to netto czy brutto, ale przy tej cenie to już nie ma znaczenia…

Kolumny, są pewnie dobrze zaprojektowane i co ważniejsze mają ruchome głośniki, aby coś tam poprzestawiać w zależności od miejsca odsłuchu, pan coś tam wspominał o jakimś szablonie wymiarów…

a czy się sprzedają, to już pytanie do dystrybutora…

mnie dziś najbardziej zdziwiło jak wiele zestawów nie zagrało, a zmartwiłem się najbardziej, że nie zagrało gato audio, może niepotrzebnie wystawili się z fm 15?

IMG_8010.jpeg

Marcin, wyluzuj. Sprzęt się dopiero wygrzewa, przyjdź posłuchać jutro, będzie lepiej ;)

Hej, 

Ponieważ ostatnio chodziły za mną Blumenhofery to zajrzałem posłuchać z monosami Cary Audio 805 RS na 211. Może to kwestia przygotowania akustyki pomieszczenia, upodobań i trafionej muzyki ale zestaw zrobił na mnie ogromne wrażenie. Na dziś po 3 godzinach buszowania na stadionie to mój faworyt 😉

Oczywiście wiele zestawów zagrało na podobnym poziomie, a może i lepiej ale to tylko moja subiektywna ocena.

Pozdrawiam. M

20241025_182717.jpg

20241025_182736.jpg

20241025_182746.jpg

20241025_182754.jpg

Ładnie to brzmiała Diora z Gryphonem. Nie mogłem uwierzyć, że grają te mniejsze paczki. Było bardzo "spektakularnie".

Portfolio kolumn Diory to już pełne zaskoczenie. Warto zajrzeć i pogadać z prezenterami na miejscu. Nawet o wibroizolatorach pod tymi najcięższymi kolumnami. Wiedzą o czym gadają 😉

20241025_180956.jpg

6 godzin temu, stach_s napisał:

Kontrowersyjne... 

IMHO nasze Pylony Jade o wiele ładniejsze.

Według mnie - te nowe Audiovectory nie są kontrowersyjne. Model Trapeze Reimagned (pierwsza wersja Trapeze powstała w 1979 roku), fajny kształt, zróżnicowana głębokość boków - a co najważniejsze dobrze to grało z zestawem Moona North Colllection (791-streamer z przedwzmacniaczem sterujący końcówką mocy 781). Mnie się podobało 🙂 To na Stadionie, pokój 213, Audio Center Poland.

2 godziny temu, Wito76 napisał:

Domino czy jakaś inna w okolicy jeszcze jest? Jadę z synem i coś przekąsić trzeba w międzyczasie :)

Jest Dominos na Grójeckiej 22/24 - 400 metrów od hotelu Radisson Blu Sobieski (wychodzisz z hotelu Radisson i idziesz w lewo - oddalając się od Wisły i na pierwszych światłach przechodzisz na drugą stronę ulicy i po 200metrach masz pizzerię, a ciut wcześniej - kebab).

Pozdrawiam

O blumenhoferach juz wielokrotnie pisałem więc nie bedę się powtarzał. 

Do Diory trochę zmieniłem podejście choć wiele jeszcze przed nimi. Muszą popracować nad designem i muszą przestać gadać o tych skrzyniach, bo obudowa to nie wszystko. Natomiast te dzisiejsze Diory z Gryphonem to duzy szacun. Napewno nie jest to dźwięk wystawy ale wielki plus za zestawienie dość okragło i bumbastycznie brzmiacych kolumn z Gryphonem. Było dobrze.

Natomiast Magico... gra samotnie w swojej lidze. Długo nic i trafilem na coś co mogę chyba nazwać drugim dźwiękiem stadionu. Źródłem był studyjny magnetofon Sony. Bardzo spojny i sugestywnie brzmiący zestaw.

20241025_193427.jpg

20241025_193737.jpg

Natomiast Marantz 10 zawiódł... wogóle to nie grało.

20241025_192405.jpg

Jeszcze mezalians Diory z Gryphonem. Elektronika 10cio lub wiecej krotnie, droższa niż kolumny.

20241025_181830.jpg

Wilsony w wielu pokojach mają udane występy.

1 godzinę temu, MariuszZ napisał:

Ładnie to brzmiała Diora z Gryphonem. Nie mogłem uwierzyć, że grają te mniejsze paczki. Było bardzo "spektakularnie".

Portfolio kolumn Diory to już pełne zaskoczenie. Warto zajrzeć i pogadać z prezenterami na miejscu. Nawet o wibroizolatorach pod tymi najcięższymi kolumnami. Wiedzą o czym gadają 😉

Wibroizolatory są użyte w kilku modelach kolumn - ale faktycznie "z tych większych".
Diora jest po raz drugi na AVS, rok temu grała w tym samym pomieszczeniu (ale w innej aranżacji), również z Gryphonem.
Te które grały kosztują 10 tysięcy za parę (są też mniejsze, podstawkowe -i tańsze).

Diora od wielu lat jest dużym i dobrym producentem kolumn (tzn. skrzyń) dla innych, znanych firm a od kilku lat rozszerza asortyment własnych konstrukcji. Jakość stolarki stoi na wysokim poziomie.

Warto zobaczyć i posłuchać - sale 217 i 218 na stadionie.

Pozdrawiam

Ważna informacja:

dzisiaj (sobota) na Stadionie zamknięty jest parking na błoniach przed bramą nr 1 (od Zielenieckiej).  Naprawdę polecam, aby wjechać na parking podziemny Stadionu - to najtańszy parking w całej Warszawie @ 35zł / doba. 

W niedzielę parking na błoniach będzie już normalnie czynny. 

16 godzin temu, Rafał S napisał:

@rpm Nie chcę rozpowszechniać niepotwierdzonych informacji. Pathos na razie nie podał na swojej stronie nowego dystrybutora.

Pathosa mamy my.

Na Długiej już się wygrzewają Classic One mkIII i Logos mkII.

Na AVS grają monosy z pre. pok. 702 w Sobieskim.