Skocz do zawartości

Audio Video Show 2024

Recommended Posts

Dnia 24.10.2024 o 14:16, RoRo napisał:

W pokoju 516 Hotelu Radisson Blu Sobieski warszawska firma Audio Forte pokaże światową premierę (równolegle z paryskimi targami)  topowej integry ATOLL IN400 - w nowej wersji Signature.

Do tego CD ATOLL CD400, streamer ST300 Signature, pre gramofonowe ATOLL PH200 i gramofon Acoustic Solid 311 Metall z 12-calowym ramieniem JELCO.
Do tego kolumny Atohm GT2, okablowanie Atohm oraz Enerr.

Pozdrawiam

Byłem słuchałem. Podpytałem o stylistykę CD już nie tą z scietymi bokami. Nie widzą jeszcze nic na ten temat. Ale zgadzają się że nowy model by się przydał.

Dnia 24.10.2024 o 18:32, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Nówka sztuka, Nad M10v3

20241024_183143.jpg

Co nowego?

Dnia 25.10.2024 o 13:05, Wito76 napisał:

Mi to się marzy, żeby gdzieś na 10 minut spotkać się z forumowiczami, umówić się w konkretnym miejscu o konkretnej godzinie, przybić piątkę, przedstawić się nickiem i imieniem.... Oczywiście z kimś tam już się umówiłem na takie spotkanie, wymiana gadżetów i te sprawy, ale fajnie byłoby spotkać więcej osób.

Szkoda że przeczytałem to dzisiaj :/

Dnia 25.10.2024 o 15:15, Rafał S napisał:

@rpm Nie chcę rozpowszechniać niepotwierdzonych informacji. Pathos na razie nie podał na swojej stronie nowego dystrybutora.

Ale był juz u kogoś innego ;)

Dnia 26.10.2024 o 20:13, Wing0 napisał:

Ktoś słuchał KII nowych?

Tych aktywnych? Ja trafiłem jak grały przyjemny rock/ metal. Fajnie było.

11 godzin temu, kaczadupa napisał:

A jak zaprezentowały się nowe Pylony ? 

Ocznie ładne, zgrabne a czy dźwięk też zgrabny i powabny?

FB_IMG_1730061503703.jpg

Kurcze nie wiem czy mogę .....

19 minut temu, 77Mariusz77 napisał:

Czy ktoś ma jakieś zdjęcia ze stoiska Triangle i mógłby napisać jak wypadły wraz z elektroniką?

nie mam fotki. Nie te lata. Ale zadziwiająco fajnie.

Grało z Conor o ile dobrze pamiętam.

Ja natomiast w tym roku chyba nie napisze moich wrażeń abym znowu nie był posądzany o hejtowanie pewnych marek a współprace z innymi. Chodź tym razem mam ciekawe bo inne przemyślenia i zaskoczył bym wielu.

Ale inne, gruntowne przemyślenia dla mnie po tegorocznej wystawie to: Byłem ostatni raz na wiele kolejnych lat. No chyba że w przyszłym roku zorganizujemy na prawdę forumowe spotkanie i odsłuchy. Piwo, pizza takie towarzyskie spotkanie.

Nie widze w tym bowiem większego sensu. Zmian jest za mało. Jest za tłoczno i uwaga. Jazz, Jazz no nie da się tego przeskoczyć. Uwaga w 3 salach odmówiono mi puszczenia swojego repertuaru "mamy taką playlistę i nie zmieniamy" a chciałem nawet uratowac system. Specjalnie nie podaje gdzie.

Co roku jeżdżę z kimś. Mniej lub bardziej zaangażowanych w audio. Czasem zarażam pasją, czasem słucham z kims co szuka czegoś. A czasem z osoba która jest nowa i chce zobaczyć.

Ale dla mnie dość. No chyba że forma się jakoś zmieni.

Akurat słuchałem kolumn Triangle na jakimś kawałku z dużo ilością basu. Grało to bardzo dobrze na wysokich poziomach; dźwięk spójny, dynamiczny, bas szybki i twardy. Fakt że wzmacniacz był tranzystorowy a te konstrukcje zawsze kojarzyły mi się z typowymi pod lampę. Na pewno to co się utarło o Triangle to szybkość dźwięku, tutaj było bardzo dobrze. Generalnie dobre kolumny.

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Ja natomiast w tym roku chyba nie napisze moich wrażeń abym znowu nie był posądzany o hejtowanie pewnych marek a współprace z innymi. Chodź tym razem mam ciekawe bo inne przemyślenia i zaskoczył bym wielu.

No to teraz już musisz napisać, bo inaczej to własnie to przemilczenie może zostać uznane za przejaw stronniczości, a nawet pewnego rodzaju hejtowania. 

Edytowano przez Kraft

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Napisz po francusku to ładnie zabrzmi i nikt nie będzie miał pretensji. 

2 godziny temu, maethorpl napisał:

Witam serdecznie, 

Czy ktos z Panstwa moze podzielic sie opinia o tym jak zagral ARCAM SA35 wraz ze Spendor-ami? Niestety nie dane mi bylo wziac udzial w wystawie nad czym ubolewam, a jestem zainteresowany tym co udalo sie splodzic ARCAMowi i tak szumnie zapowiadanej nowej serii RADIA.

Zagrało to bardzo dobrze. Na pewno wyróżnia się z tłumu :) 

Jak dla mnie numerem jeden po raz kolejny był zestaw Gryphona z kolumnami Wilson Audio Alexia. Mogłabym w tym pokoju siedzieć przez cały czas wystawy i nie wychodzić 🙂.

Fajnie zagrały tez duńskie kolumny Dynaudio Contour Legacy 🙂

Po raz kolejny rozczarował mnie McIntosh. 

Byłam na odsłuchu w Unitrze i to pozostawię najlepiej bez komentarza.  

W RS Sobieski w pokoju nr 618 były norweskie kolumny  Ø Audio wraz elektroniką Electrocompaniet.

Bas tam był taki, że aż powodował ciarki  🙂

Przed chwilą, KrólKiczu napisał:

Ale który? Ten z ich kolumnami czy z Rockportami? 

Każdy zestaw z MacIntoshem nie urzekł mnie swoim graniem 🙂

Bardzo spodobało mi się też podejście Diory. Profesjonalne przygotowanie pomieszczenia odsłuchowego, tj. z pomiarami akustyki. No i po raz kolejny połączenie z elektroniką Gryphona. Zagrało to bardzo przyjemnie. Rozmawiałam z Panią obok pomieszczenia odsłuchowego i pytałam czy zamierzają produkować również elektronikę. Usłyszałam, że póki co nie zamierzają. 

3 godziny temu, Agnieszka Zabłocka - Gasek napisał:

Fajnie zagrały tez duńskie kolumny Dynaudio Contour Legacy 🙂

Spore to było zaskoczenie, bo to w sumie nieduże podłogówki na dwóch 18-stkach, w wypełniały 100 metrowe, wysokie pomieszczenie naturalnym, dynamicznym dźwiękiem, którego chciało się słuchać. Cena 50 tys. Sporo, choć na tle innych głośników na AS to prawie promocja.

Przed chwilą, Slawko69 napisał:

Mam na myśli forumowe zloty   które odbywały się jeszcze 2-3 lata temu w salonach audio. 

Ostatni był w lutym 2023. Miło wspominam. 

Ale jak widzisz, drogi Sławku, od tego czasu nikt nie wpadł na pomysł, żeby zorganizować kolejny. 

No i sama organizacja to nie takie w kij dmuchał. Trzeba znaleźć salon, który udostępni salkę odsłuchową, termin, który wszystkim zainteresowanym będzie odpowiadał. No i miasto, do którego każdy będzie miał jako taki dojazd. 

No i przede wszystkim musi znaleźć się ktoś, kto zeche się tym wszystkim zając.  

A dalej to już z górki 😉.

57 minut temu, Slawko69 napisał:

Mam na myśli forumowe zloty   które odbywały się jeszcze 2-3 lata temu w salonach audio. 

Ale co one takiego przynosiły oprócz spotkania się z forumowiczami, bo chyba nie chcesz powiedzieć, że są to bardziej rzetelne odsłuchy niż na AVS.

Widziałeś jak na tych zlotach siedzą w kilku rzędach i w różnych miejscach „słuchacze” co z tego można wywnioskować, jeśli usiądziesz gdzieś z tyłu zamiast w sweet pot?

Czasem rozmowy w małym gronie przynoszą więcej niż przesiadywanie godzinami w zatłoczonych pomieszczaniach na AVS. A poza tym, jeśli grono jest niewielkie to zawsze można pomiędzy forumowiczami, wymieniać się miejscami , co na AVS raczej jest mało realne. I chyba nie powiesz, ze odsłuchy w kameralnym gronie i pomieszczeniu sa mniej rzetelne niż na AVS, gdzie co chwilę ktoś wstaje, chodzi i rozmawia.

Edytowano przez Rega