Piotr Sonido Napisano 28 października 2024 Napisano 28 października 2024 Dnia 24.10.2024 o 14:16, RoRo napisał: W pokoju 516 Hotelu Radisson Blu Sobieski warszawska firma Audio Forte pokaże światową premierę (równolegle z paryskimi targami) topowej integry ATOLL IN400 - w nowej wersji Signature. Do tego CD ATOLL CD400, streamer ST300 Signature, pre gramofonowe ATOLL PH200 i gramofon Acoustic Solid 311 Metall z 12-calowym ramieniem JELCO. Do tego kolumny Atohm GT2, okablowanie Atohm oraz Enerr. Pozdrawiam Byłem słuchałem. Podpytałem o stylistykę CD już nie tą z scietymi bokami. Nie widzą jeszcze nic na ten temat. Ale zgadzają się że nowy model by się przydał. Dnia 24.10.2024 o 18:32, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Nówka sztuka, Nad M10v3 Co nowego? Dnia 25.10.2024 o 13:05, Wito76 napisał: Mi to się marzy, żeby gdzieś na 10 minut spotkać się z forumowiczami, umówić się w konkretnym miejscu o konkretnej godzinie, przybić piątkę, przedstawić się nickiem i imieniem.... Oczywiście z kimś tam już się umówiłem na takie spotkanie, wymiana gadżetów i te sprawy, ale fajnie byłoby spotkać więcej osób. Szkoda że przeczytałem to dzisiaj Dnia 25.10.2024 o 15:15, Rafał S napisał: @rpm Nie chcę rozpowszechniać niepotwierdzonych informacji. Pathos na razie nie podał na swojej stronie nowego dystrybutora. Ale był juz u kogoś innego Dnia 26.10.2024 o 20:13, Wing0 napisał: Ktoś słuchał KII nowych? Tych aktywnych? Ja trafiłem jak grały przyjemny rock/ metal. Fajnie było. 11 godzin temu, kaczadupa napisał: A jak zaprezentowały się nowe Pylony ? Ocznie ładne, zgrabne a czy dźwięk też zgrabny i powabny? Kurcze nie wiem czy mogę ..... 19 minut temu, 77Mariusz77 napisał: Czy ktoś ma jakieś zdjęcia ze stoiska Triangle i mógłby napisać jak wypadły wraz z elektroniką? nie mam fotki. Nie te lata. Ale zadziwiająco fajnie. Grało z Conor o ile dobrze pamiętam. Ja natomiast w tym roku chyba nie napisze moich wrażeń abym znowu nie był posądzany o hejtowanie pewnych marek a współprace z innymi. Chodź tym razem mam ciekawe bo inne przemyślenia i zaskoczył bym wielu. Ale inne, gruntowne przemyślenia dla mnie po tegorocznej wystawie to: Byłem ostatni raz na wiele kolejnych lat. No chyba że w przyszłym roku zorganizujemy na prawdę forumowe spotkanie i odsłuchy. Piwo, pizza takie towarzyskie spotkanie. Nie widze w tym bowiem większego sensu. Zmian jest za mało. Jest za tłoczno i uwaga. Jazz, Jazz no nie da się tego przeskoczyć. Uwaga w 3 salach odmówiono mi puszczenia swojego repertuaru "mamy taką playlistę i nie zmieniamy" a chciałem nawet uratowac system. Specjalnie nie podaje gdzie. Co roku jeżdżę z kimś. Mniej lub bardziej zaangażowanych w audio. Czasem zarażam pasją, czasem słucham z kims co szuka czegoś. A czasem z osoba która jest nowa i chce zobaczyć. Ale dla mnie dość. No chyba że forma się jakoś zmieni. 3 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 28 października 2024 Napisano 28 października 2024 Triangle dobrze zagrały, przede wszystkim bez podbicia góry i wyższego środka, było i dynamicznie i neutralnie. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 28 października 2024 Napisano 28 października 2024 31 minut temu, Piotr Sonido napisał: Ja natomiast w tym roku chyba nie napisze moich wrażeń abym znowu nie był posądzany o hejtowanie pewnych marek a współprace z innymi. Chodź tym razem mam ciekawe bo inne przemyślenia i zaskoczył bym wielu. No nie, bratku. Nie wywiniesz się tak łatwo. Dawaj! 1 Odpisz, cytując
maethorpl Napisano 28 października 2024 Napisano 28 października 2024 Witam serdecznie, Czy ktos z Panstwa moze podzielic sie opinia o tym jak zagral ARCAM SA35 wraz ze Spendor-ami? Niestety nie dane mi bylo wziac udzial w wystawie nad czym ubolewam, a jestem zainteresowany tym co udalo sie splodzic ARCAMowi i tak szumnie zapowiadanej nowej serii RADIA. Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 28 października 2024 Napisano 28 października 2024 Dynamicznie, choć bas był trochę przesadzony i wymykał się spod kontroli. Reszta ok, ale bez jakichś zachwytów na pewno, taki wystawowy średniak 😉 1 Odpisz, cytując
elektron6 Napisano 28 października 2024 Napisano 28 października 2024 Akurat słuchałem kolumn Triangle na jakimś kawałku z dużo ilością basu. Grało to bardzo dobrze na wysokich poziomach; dźwięk spójny, dynamiczny, bas szybki i twardy. Fakt że wzmacniacz był tranzystorowy a te konstrukcje zawsze kojarzyły mi się z typowymi pod lampę. Na pewno to co się utarło o Triangle to szybkość dźwięku, tutaj było bardzo dobrze. Generalnie dobre kolumny. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 28 października 2024 Napisano 28 października 2024 (edytowany) 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Ja natomiast w tym roku chyba nie napisze moich wrażeń abym znowu nie był posądzany o hejtowanie pewnych marek a współprace z innymi. Chodź tym razem mam ciekawe bo inne przemyślenia i zaskoczył bym wielu. No to teraz już musisz napisać, bo inaczej to własnie to przemilczenie może zostać uznane za przejaw stronniczości, a nawet pewnego rodzaju hejtowania. Edytowano 28 października 2024 przez Kraft 1 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 28 października 2024 Napisano 28 października 2024 Mnie zwyczajnie interesuje Piotrze Twoja opinia. 1 1 Odpisz, cytując
rpm Napisano 28 października 2024 Napisano 28 października 2024 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Ja natomiast w tym roku chyba nie napisze moich wrażeń abym znowu nie był posądzany o hejtowanie pewnych marek a współprace z innymi. Chodź tym razem mam ciekawe bo inne przemyślenia i zaskoczył bym wielu. Napisz po francusku to ładnie zabrzmi i nikt nie będzie miał pretensji. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 28 października 2024 Napisano 28 października 2024 @Piotr Sonido, czy Ty może byłeś na AVS ze Stanisławem z s4home? Odpisz, cytując
Agnieszka Zabłocka - Gasek Napisano 28 października 2024 Napisano 28 października 2024 2 godziny temu, maethorpl napisał: Witam serdecznie, Czy ktos z Panstwa moze podzielic sie opinia o tym jak zagral ARCAM SA35 wraz ze Spendor-ami? Niestety nie dane mi bylo wziac udzial w wystawie nad czym ubolewam, a jestem zainteresowany tym co udalo sie splodzic ARCAMowi i tak szumnie zapowiadanej nowej serii RADIA. Zagrało to bardzo dobrze. Na pewno wyróżnia się z tłumu 2 Odpisz, cytując
Agnieszka Zabłocka - Gasek Napisano 28 października 2024 Napisano 28 października 2024 Jak dla mnie numerem jeden po raz kolejny był zestaw Gryphona z kolumnami Wilson Audio Alexia. Mogłabym w tym pokoju siedzieć przez cały czas wystawy i nie wychodzić 🙂. Fajnie zagrały tez duńskie kolumny Dynaudio Contour Legacy 🙂 Po raz kolejny rozczarował mnie McIntosh. Byłam na odsłuchu w Unitrze i to pozostawię najlepiej bez komentarza. W RS Sobieski w pokoju nr 618 były norweskie kolumny Ø Audio wraz elektroniką Electrocompaniet. Bas tam był taki, że aż powodował ciarki 🙂 6 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 28 października 2024 Napisano 28 października 2024 (edytowany) 2 godziny temu, Agnieszka Zabłocka - Gasek napisał: kolumny Ø Audio Genialny pomysł mieli tak nazwać firmę. Nim się dotrze do klawiatury z takim symbole święta nas zastaną;) mniemam że to o Icon Audio chodzi Edytowano 28 października 2024 przez Wing0 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 28 października 2024 Napisano 28 października 2024 2 godziny temu, Agnieszka Zabłocka - Gasek napisał: 🙂. Po raz kolejny rozczarował mnie McIntosh. Ale który? Ten z ich kolumnami czy z Rockportami? Odpisz, cytując
Agnieszka Zabłocka - Gasek Napisano 28 października 2024 Napisano 28 października 2024 Przed chwilą, KrólKiczu napisał: Ale który? Ten z ich kolumnami czy z Rockportami? Każdy zestaw z MacIntoshem nie urzekł mnie swoim graniem 🙂 Bardzo spodobało mi się też podejście Diory. Profesjonalne przygotowanie pomieszczenia odsłuchowego, tj. z pomiarami akustyki. No i po raz kolejny połączenie z elektroniką Gryphona. Zagrało to bardzo przyjemnie. Rozmawiałam z Panią obok pomieszczenia odsłuchowego i pytałam czy zamierzają produkować również elektronikę. Usłyszałam, że póki co nie zamierzają. 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 28 października 2024 Napisano 28 października 2024 3 godziny temu, Agnieszka Zabłocka - Gasek napisał: Fajnie zagrały tez duńskie kolumny Dynaudio Contour Legacy 🙂 Spore to było zaskoczenie, bo to w sumie nieduże podłogówki na dwóch 18-stkach, w wypełniały 100 metrowe, wysokie pomieszczenie naturalnym, dynamicznym dźwiękiem, którego chciało się słuchać. Cena 50 tys. Sporo, choć na tle innych głośników na AS to prawie promocja. 1 Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 28 października 2024 Napisano 28 października 2024 I tu kłania się powrót do formuły forumowych złotów Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 28 października 2024 Napisano 28 października 2024 6 minut temu, Slawko69 napisał: I tu kłania się powrót do formuły forumowych złotów Rozwiń myśl Odpisz, cytując
Agnieszka Zabłocka - Gasek Napisano 28 października 2024 Napisano 28 października 2024 33 minuty temu, Slawko69 napisał: I tu kłania się powrót do formuły forumowych złotów Czyli co proponujesz? Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 28 października 2024 Napisano 28 października 2024 Mam na myśli forumowe zloty które odbywały się jeszcze 2-3 lata temu w salonach audio. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 28 października 2024 Napisano 28 października 2024 Przed chwilą, Slawko69 napisał: Mam na myśli forumowe zloty które odbywały się jeszcze 2-3 lata temu w salonach audio. Ostatni był w lutym 2023. Miło wspominam. Ale jak widzisz, drogi Sławku, od tego czasu nikt nie wpadł na pomysł, żeby zorganizować kolejny. No i sama organizacja to nie takie w kij dmuchał. Trzeba znaleźć salon, który udostępni salkę odsłuchową, termin, który wszystkim zainteresowanym będzie odpowiadał. No i miasto, do którego każdy będzie miał jako taki dojazd. No i przede wszystkim musi znaleźć się ktoś, kto zeche się tym wszystkim zając. A dalej to już z górki 😉. 7 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 28 października 2024 Napisano 28 października 2024 57 minut temu, Slawko69 napisał: Mam na myśli forumowe zloty które odbywały się jeszcze 2-3 lata temu w salonach audio. Ale co one takiego przynosiły oprócz spotkania się z forumowiczami, bo chyba nie chcesz powiedzieć, że są to bardziej rzetelne odsłuchy niż na AVS. Widziałeś jak na tych zlotach siedzą w kilku rzędach i w różnych miejscach „słuchacze” co z tego można wywnioskować, jeśli usiądziesz gdzieś z tyłu zamiast w sweet pot? 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 28 października 2024 Napisano 28 października 2024 (edytowany) Czasem rozmowy w małym gronie przynoszą więcej niż przesiadywanie godzinami w zatłoczonych pomieszczaniach na AVS. A poza tym, jeśli grono jest niewielkie to zawsze można pomiędzy forumowiczami, wymieniać się miejscami , co na AVS raczej jest mało realne. I chyba nie powiesz, ze odsłuchy w kameralnym gronie i pomieszczeniu sa mniej rzetelne niż na AVS, gdzie co chwilę ktoś wstaje, chodzi i rozmawia. Edytowano 28 października 2024 przez Rega 7 3 Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 28 października 2024 Napisano 28 października 2024 No i można spotkać się z ludźmi, których zna się tylko z nicka, podyskutować w kameralnym gronie . Ja byłem niestety tylko na ostatnim zlocie i bardzo dobrze to wspominam 4 Odpisz, cytując
Dedal Napisano 28 października 2024 Napisano 28 października 2024 (edytowany) 1 godzinę temu, KrólKiczu napisał: Ostatni był w lutym 2023. Miło wspominam. Ale spotkanie było , na AVS 2023 i w czerwcu 2024 🙂 Edytowano 28 października 2024 przez Dedal 1 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts