Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 337 tematów w tym forum

• 8 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 29 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 24 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  1. Pomoc w wyborze

• 15 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 27 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 192 odpowiedzi
    • 47,2k wyświetleń
  2. Pełen zestaw KD 5.1.2

• 20 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 11,1k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
  3. Kino domowe 25tyś

• 5 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 31 odpowiedzi
    • 7,4k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 28 odpowiedzi
    • 7,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Nie no bez dwóch zdań. 65" a 83" to różnica mnie więcej  40cm na szerokość i 23,5cm na wysokość. Jak ktoś nie widzi lub nie odczuwa różnicy to już coś nie tak. 
    • Pora kończyć poszukiwania....  Zbudowałem zestaw (w cenie średniej klasy wzmaka AB) który gra wybitnie na moje potrzeby czyli odsłuch bliskiego pola przy średnim poziomie głośności.   1. Źródło : PC po USB lub  + Wiim Mini po optyku 2. DAC - Fosi ZD3 + zasilacz liniowy Struder 900 R-core 3. Końcówki - 2 x ZA3 z 48v5a 4. Kolumny Indiana Line Diva 3 na podstawkach piankowych Reloopa  5. Sub Cambridge Audio CX301 wpięty po RCA do ZD3 odcięty na 65 Hz, gain ok 35%  Planowane upgrady: 1. Wiim Pro Plus do odsłuchu bez PC z wpiętym ethernet zamiast wiim mini 2. Do Strudera 900 R-core leci do mnie lepszy kabelek YYTCG oraz do ZD3 i ZA3 kabel trigger , a po zmianie na Wiim Pro Plusa dojdzie kolejny trigger więc sprzęt będzie wstawał na sygnał z spotify i wyłączy się po zadanym czasie bezczynności - np. 5 min 3. Ponieważ sub stoi w kiepskim akustycznie miejscu bo pod biurkiem, dość blisko ściany, jedzie do mnie mata antywibracyjna 8mm taka jak pod pralki oraz zamawiam granit gr. 3 cm , to pójdzie pod głośnik bierny. Oprócz tego jadą do mnie pianki poliuretanowa R-140 o grubości 3cm , zamierzam je wcisnąć w profile do płyt g-k U27 i dodać dystanse 15 mm i tak zamocuję je do ścian i szafki pod biurkiem, to będzie otoczenie suba . Cudów się nie spodziewam, ale zadania są dwa - zmniejszyć przenikanie do innego pomieszczenia plus zminimalizować drgania i lekko wpłynąć na zmniejszenie rezonansów, choć drgania biurka mam dopiero pow 80 dB więc nie jest tak źle, ten X301 to mega fajny sub! 4. Za kolumnami , między biurko a ścianę chcę wyjść tymi piankami 3 cm na jakieś 20-30 cm, a wyżej powieszę ustroje akustyczne 3 x 100 x 50 x 11 z wełny PT80, ma to być DIY więc czeka mnie zabawa  W pokoju na przeciwległej ścianie wiszą już dwa Abfusery od Addictivesound . 5. Chciałbym dać coś na sufit też, ale to dopiero po pomiarach umik-1 + REW, zresztą zanim zacznę punkt 4. też zrobię pomiary. Co do punktu 3. robię go w ciemno.  6. OPAMPY - mam jakieś tam pomysły-  Burson Audio V5i-D / Muses02 / OPA1612 , zobaczymy, na razie pogram na stockowych, póki co najważniejsza jest akustyka THE END na tą chwilę 7. Na koniec pozostawiam sobie zabawę z równoległym budowaniem TORu nr 2 - ponieważ ZA3 mają fizyczny hebelek na froncie XLR / RCA chcę to wykorzystać do podłączenia po RCA PRE-LAMPOWEGO z funkcją wzmacniacza słuchawkowego. Na razie moje typy, zaczynając od najtańszego - GR70 / xudoo TA-26 / Feliks Audio Echo2 / Feliks Audio Elise. Do tego słuchawki Seinnheiser HD650 i zabawa w wymianę LAMP. W funkcji PRE-liniowego po RCA Wiima PRO PLUS na kości AKM jako źródło. Aby nie tracić pełnej automatyki w TORZe 1 zamontuję na połączeniu między Wiimem a ZD3 przełącznik ON/OFF , aby grając na TORZE 2 nie aktywować Toru 1 , tylko manualnie.  p.s. @Artur Charicki dzięki za Twoje spojrzenie na klasę D, otworzyło mi to oczy na kwestie których wcześniej nie brałem pod uwagę.   
    • @tomek4446 albo jesteś prawdziwym pasjonatem audio,albo kantujesz, że nie mieszkasz w rezydencji 😁. Nikt ,kto widzi zdjęcia Twojego setu i jest przy zdrowych zmysłach w to nie uwierzy😎.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...