Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 107 tematów w tym forum

1. Wieszanie głośników

• 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 444 wyświetleń
  2. Wieza i tv

• 5 odpowiedzi
    • 813 wyświetleń
  3. Wieża LG FB164

• 0 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  4. Wilson EL-8 co sądzicie

• 7 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 338 wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
  5. Witam Yamaha RX-XXXX

• 1 odpowiedź
    • 1,2k wyświetleń
  6. Witam Avr 255 poszukuje pilota

• 0 odpowiedzi
    • 832 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 699 wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  7. WItam pytanie o wzmacniacz.

• 1 odpowiedź
    • 5,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,6k wyświetleń
    • 50 odpowiedzi
    • 9,4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 870 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 836 wyświetleń
  8. Wokal - glosnik centralny

• 3 odpowiedzi
    • 837 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Te sklepowe były niezłe, bo żarnowe. Albo kurczaki z rożna, z zamówieniem na konkretną godzinę odbioru.
    • Niedawno wskoczyli na rynek i od razu ceny ok 3000 euro. Dla mnie to ściema. Choc pewnie fajnie  "brzmią ". Ale fajnie brzmią wszystkie przetworniki. Moze te całkiem tanie troche mniej fajnie, ale to tez moze 😏😁
    • Powiem Ci szczerze, że do LAIV podchodzę trochę jak pies do jeża. Wszyscy mówią, że to fajnie gra, a ja w tej firmie widzę przede wszystkim mistrzów marketingu. Przy czym nigdy nie słuchałem  ich produktów, więc nie mogę wypowiadać się o brzmieniu.  Design ładny. Ale w środku ten malutki μDAC wygląda jak telefon komórkowy. Nie wzbudza to zaufania:  Porównaj to z moim czołgiem - dokładnie ta sama cena. Tu płytka z czterema drabinkami obsługująca jeden kanał jest większa niż cały μDAC. Oczywiście rozmiar nie ma znaczenia w digital audio ale choćby kwestia zasilania...  Absolutnie nie zamierzam dyskredytować sprzętu LAIV, gdyż nigdy go nie słuchałem, ale gdybym miał wybór: wydać identyczną kwotę na taki pipsztyk lub na tradycyjną porządną i solidną konstrukcję, to... jak zwykle! Musi rozstrzygnąć odsłuch. Jednak szczerze Ci powiem: nawet mi nie przyszło do głowy szukać tego miniprzetwornika do posłuchania. Nawet nie jestem ciekaw. Za 6x mniej kupię sobie podobnie zbudowane tanie FIIO R2R, do którego łatwo dobiorę porządny liniowy zasilacz. Więc po co? FIIO też chwalą.  W Audio-gd podoba mi się podejście władz firmy do marketingu. Jest identyczne, jak w Sugdenie. Nie mają działu marketingu.  Ich strona internetowa przypomina mi wczesne lata 90-te. To wzbudza zaufanie ludzi starej daty, którzy szukają prawdziwej wartości, gdyż w złotko może być zawinięta zupełnie inna substancja, niż czekolada.  LAIV sprawia wrażenie, jakby był jednym wielkim działem marketingu a produkcja elektroniki była jakimś niszowym i ubocznym elementem ich działalności.  Oczywiście jestem niesprawiedliwy, gdyż koło ich sprzętu nigdy nawet nie stałem. Ale nachalnego marketingu po prostu nie lubię.   
    • Ja gram z zewnętrznym przetwornikiem vmv d1se i jest super. Ale zaciekawiłeś mnie i jak będę miał trochę więcej czasu to sprawdzę wewnętrzny przetwornik w trybie NOS. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...