Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 844 tematów w tym forum

• 46 odpowiedzi
    • 11k wyświetleń
  1. Nowe glosniki czy warto?

• 5 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  2. Kolumny do Onkyo A-8830

• 0 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  3. Kolumny stereo do 2000zł

• 10 odpowiedzi
    • 19,8k wyświetleń
  4. Wzmacniacz do Melodika BL40

• 3 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  5. Aune X1S z Yamaha hs5

• 0 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 932 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
  6. Zestaw stereo do 4,5k

• 16 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  7. Yamaha As501 a Rn602

• 4 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 927 wyświetleń
  8. zestaw audio do 3500

• 6 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 967 wyświetleń
  9. Sherwood

• 3 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  10. Czy warto?

• 4 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  11. Kolumny do ~1000 zł. 1 2 3

• 51 odpowiedzi
    • 8,9k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Na nic nie zmieniam.Sprzedaje to czego nie uzywam od dawna.Dac we wzmacniaczach które posiadam daje to samo brzmienie.Wiecej sie nie bawie w rzeczy które nie maja juz dla mnie znaczenia.Niepotrzebne graty tylko mi miejsce zajmują.RME, Yamaha RN803 i Bluesound Node N130 z zasilaniem liniowym PD Creative.
    • W IRL Lidl jest najtańszy. W Polsce to nie wiem, może Biedronka jest tańsza. Ale jakoś Biedronka w PL u mnie we wsi jest okropna: brud i bajzel. Podobnie Netto wygląda. Nie rozumiem, jak można kupować jedzenie w takich warunkach.  Jeśli oczywiście te rzeczy dostępne w marketach można wgl nazywać jedzeniem...
    • Bez przesady, to są zwykłe głośniki. Potężny to taki 😁 : Podobny wątek był przy okazji mojej rozkminki tutaj: https://forum.audio.com.pl/topic/99088-central-wymiana-klipsch-rp-450c-rp-504c-na-rc-64-iii-szukanie-doskonałości-w-kd/ a jeśli chodzi o różnice pomiędzy centralnymi to pamiętaj że nie tylko o dialogi chodzi, bardzo duża część ścieżki filmowej idzie z centralnego, ale nie tylko - gdy oglądasz koncerty z gęstą ścieżką wielokanałową wtedy wielkość membrany odpowiada za brzmienie instrumentów. Można znaleźć ciekawe porównania w sieci, np tu: https://www.youtube.com/watch?v=NJpowOqu6KQ   Oczywiście zawsze w naszym hobby powstaje pytanie - czy podniesie jakości o 20% jest warte wydawania 200% ceny. Na pewno warto zacząć od dobrego umiejscowienia głośnika centralnego a dopiero później upgradem na większy, lepszy głośnik.     
    • Słusznie. Nie dość, że źle nazywam proces, to jeszcze jestem niesprawiedliwy. Interpolacja jest bowiem dokładniejsza od ekstrapolacji.  Ale tak czy owak: musimy wstawić coś pomiędzy próbką o wartości powiedzmy 400 a próbką o wartości 1000. Algorytm interpolacyjny wstawi zapewne 700, a przecież jest w sumie 600 różnych możliwości. Która jest prawdziwa? Żeby było weselej: robiąc z 44,1kHz powiedzmy 192Hkz nie wstawiamy jednej pośredniej próbki, tylko wiele więcej. Zatem im wyższe nadpróbkowanie, tym większa jest możliwość wstawienia błędnych danych.  Dlatego wyłącznie tryb NOS zapewnia nam pełną wierność w stosunku do oryginalnego pliku. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...