Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

18 129 tematów w tym forum

• 0 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 8,2k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,3k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  1. kabel głośnikowy

• 7 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  2. Yamaha CD-NT670

• 4 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 30 odpowiedzi
    • 6,2k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  3. Kolumny aktywne - do 5-7 tys.

• 17 odpowiedzi
    • 7,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 6,9k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 7,3k wyświetleń
  4. Pytanie o głośniki.

• 14 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Nie jest to kryterium. Natomiast znajac sie troche lepiej niż przecietny zjadacz chleba ( to nie brak skromnosci) jestem w stanie wylapać sprzet, ktory gra ponadprzecietnie. Dlatego warto wpadać na fora zachodnie, gdzie sprzet u nas niszowy, nie jest niszowy. Pamietajmy, ze nasz ryneczek jest malutki. Nie obrazajcie się, ale na forum dominują uzytkownicy majacy wlasnie sprzet budzetowy, popularny więc to trochę moda, trochę podatnosć na marketing itd. Kraft, w jaki sposob masz poznać kolumny wybitne, zbudowane z najwyzszej jakosci elementow i grajace lepiej ( subiektywnie) niz b&w jesli są produkowane przez firmę, nie majaca dystrybucji w PL. Jeszcze do tego niezrecenzowane przez Kisiela? Żarty żartami ale ja to tak widzę. Jeszcze jest cos takiego jak znajomosć historii audio. Bez tego, naprawde mozna robic ludzi w balona. Snobizmem, dla mnie jest natomiast chwalenie sie cenami swojego sprzetu, a juz jego szczytem ignorancja w temacie i chwalenie sie nim. Bo mozna sie cieszyć i dzielic sie radoscią z kupieniem np Magico ale zeby zaniedbac wszystko dookola, łącznie z akustyką to juz glupi snobizm. Potrafie docenić rowniez popularne, tanie, wybitne konstrukcje np ls50.   To nie jest zabawne. Ludzie naprawdę tak myslą. To triumf marketingu nad żeczywistoscią.   
    • Kraft heheheh aleś mnie tym rozbawił
    • Dlaczego to ma być kryterium przy wyborze sprzętu? Od strony psychologicznej owszem. Jak chcesz się wyróżnić z tłumu, to ok. Ale technicznie? Popularny sprzęt jest często popularny dlatego, że jest po prostu lepszy. Ludzie to doceniają i masowo kupują. Niszowy musi wabić niszowością, bo technicznie/cenowo odstaje od liderów. Odwołanie do snobizmu to jego jedyna szansa na przetrwanie na rynku. I ok. Każdy ma czego potrzebuje.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...