Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 218 tematów w tym forum

1. pomoc w dobraniu stereo

• 15 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  2. Klipsch + Yamaha

• 4 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 24 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 93 odpowiedzi
    • 45,8k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 795 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 793 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 945 wyświetleń
  3. Kolumny do Yamaha A-S501

• 2 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 631 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Swietna decyzja!   Czekam(y) niecierpliwe na pierwsze wrazenia i opisy, jak na razie malo faktycznych informacjin i opisow o nim jest w necie.
    • Hej wszystkim, proszę o polecenie budżetowych kabli głośnikowych konfekcjonowanych o długości 2x2m w cenie ok 500 - 600 zł do zestawu Rega Brio i Monitor Audio Silver 100 7g. Chciałbym, żeby kabelki ociepliły i dociążyły brzmienie systemu. Obecnie mam kable Ixos XHS 473 3.3mm2 o długości 2x3m z poprzedniego systemu Harman/Kardon HK980 i Dali Concept 6, które w obecnym zestawieniu trochę za bardzo rozjaśniają dźwięk w średnim i niskim paśmie, brzmienie jest ciut za lekkie. Miałem możliwość posłuchać jak gra mój obecny system na kabelkach Melodika Gun Metal MDSC 4020 2x2m o przekroju 4mm2 i tutaj brzmienie było przyjemniejsze, bardziej efektowne z mocniejszym basem. Nie pasowało mi tylko takie jakby spowolnienie i uproszczenie dźwięku a także podkreślony wyższy bas. Same kable mogłyby być też bardziej elastyczne. Poza tym całkiem fajne kabelki.  Drugie kable to Kimber Kable 4VS 2x1.5m, przekrój 2.62 mm2, które podeszły mi bardziej mimo, że nie "słodziły" tak jak melodika. Brzmienie było takie audiofilskie, kulturalne i poukładane a bas stał się cięższy, mocniejszy, szybki, bardziej zwarty przez co stracił nieco na głębi. Świetne kabelki, którym ciężko cokolwiek zarzucić w tej cenie. Mnie zabrakło tylko odrobiny ciepła i głębszego basu.  Jakie kabelki jeszcze sprawdzić, żeby za bardzo nie błądzić i jake według was pasują do Brio i Silverów ?  
    • Rozumiem motywacje, ale (1) ten wątek nie jest o tym i (2) branża audio nie różni się od innych. Żyjemy w czasach niepohamowanej konsumpcji i nikt z tej drogi nie chce zawrócić. Być czy mieć? Tyle, że to wątek na forum teologiczne/psychologiczne/socjologiczne/ekonomiczne, a nie tutaj 😉 Dla mnie to wołanie samotnego na pustynii, bo to się dzieje praktycznie wszędzie - ubrania, auta, wycieczki, telefony komórkowe... A z drugiej strony rośnie dostępność urządzeń i to jest dobre dla rozwoju - może dla Ciebie wydać 5/10/20/100 tys. zl (wybierz dowolne) to nie problem, ale dla wielu ludzie to jest realne ograniczenie.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...