Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 090 tematów w tym forum

1. Tonsil-Zeus

• 1 odpowiedź
    • 2,5k wyświetleń
  2. tonsile i tosca 303

• 2 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 690 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 391 wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  3. Topping D10

• 8 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 855 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 760 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  4. Topping D70

• 15 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
  5. Topping D90SE

• 18 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
  6. Topping DX3 Pro vs Topping D50s

• 12 odpowiedzi
    • 15,8k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  7. Topping E 30

• 4 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 34 odpowiedzi
    • 14,1k wyświetleń
  8. Topping mx3

• 1 odpowiedź
    • 1,2k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 703 wyświetleń
  9. Topping MX3 + ...

• 3 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  10. topping mx3 jakie kolumny

• 17 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 10,5k wyświetleń
  11. Topping mx5 jeden kanal

• 19 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 444 wyświetleń

• Ostatnie posty

• kupiłem  Bose QuietComfort Ultra earbuds dzieki za pomoc
    • Jakoś nie przejmuje się metodologia. Ty uważasz tak, ja tak. Kolumny można tak testować jeśli ma się wzmacniacz  z dwoma parami gniazd głośnikowych. Niewiele ich ma chyba te podwójne gniazda. Jeśli się nie mylę to CXA81 miał. Oczywiście, w przełączaniu w locie nie rozpoznasz czy nie usłyszysz  różnicy jeśli jej tam nie będzie.  Jeśli będzie,  usłyszysz ją od razu. Bo czas pomiędzy zmiana źródła to może sekunda, ucho czy mózg nawet nie zdąży nawet zapamiętać, w zasadzie nie będzie musiało, bo przy takim teście jest praktycznie ciągłość informacji , dochodzących do ucha. Jak nie rozpoznam różnicy w dakach?  Przecież napisałem przy moim - napisze w cudzyslowiu 😉 - " tescie"  Holo Audio Spring 3, że różnice byly. Jak na dłoni,  przy przełączaniu, jak Ty to nazywasz,  w locie. Zapomniałeś?
    • Podsumowanie wątku z mojej strony - nie znam się, jestem głuchy, ale może komuś pomogę swoimi spostrzeżeniami. Po odsłuchach Q21 (ze wsparciem Pana Rafała), stanęło finalnie na... Denon PM-900HNE z Polk ES55. Yamaha R-N803 z Pylon 27 była mocno poprawna, zamiana kolumny na Polk raczej pokazała deficyty Yamahy w zakresie szczegółowości dolnego pasma. AudioLab 6000A z Polkiem zrobił różnicę "na plus", pomimo braku regulacji barwy dźwięku. To była przepaść, choć to tańszy sprzęt. Problemem były tylko sybilanty w słabszych masterach. Denon z Polk zapewnił detal, bas z odpowiednim ciężarem, sprawił że koncerty nabrały przestrzeni. CA AXR100D zagrał brawurowo, dobitniej, ale mnie zmęczył w 10 minucie. Wszystko super brzmiało (słychać moc wzmacniacza bo pojawiły się detale których wcześniej nie słyszałem), tylko zbyt jasno i "za dużo na raz" było wtłaczane w przestrzeń. Muzyka ma mi umilać pracę i dość energiczne granie raczej będzie przeszkodą. Ten wzmacniacz pewnie się jeszcze pojawi ale w innym pomieszczeniu.  
    • Z zespołów związanych z Siostrami mam jeszcze The Mission
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...