Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 721 tematów w tym forum

1. Wybór kolumn

• 2 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  2. Wybór kolumn

• 3 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  3. Wybór kolumn

• 20 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
  4. Wybór kolumn

• 9 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  5. Wybór kolumn

• 4 odpowiedzi
    • 662 wyświetleń
  6. Wybór kolumn 1 2

• 48 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
  7. Wybór kolumn

• 16 odpowiedzi
    • 17,7k wyświetleń
  8. Wybór kolumn

• 15 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  9. Wybór kolumn

• 3 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  10. Wybór kolumn

• 2 odpowiedzi
    • 812 wyświetleń
  11. wybór kolumn przednich

• 0 odpowiedzi
    • 378 wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 719 wyświetleń
  12. Wybór kolumn do 3000 zł

• 3 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
  13. Wybór kolumn do 600zł

• 5 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 11k wyświetleń
  14. Wybór kolumn do Denon CEOL RCD-N10

• 7 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
    • 29 odpowiedzi
    • 9,4k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  15. Wybór kolumn do ONKYO

• 4 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 80 odpowiedzi
    • 26,7k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Ale ja nie mam cyfrowej regulacji głośności. I odradzam ją z przyczyn jak wyżej. Choć powiadają że dla 16-bitowego pliku sztuczne podwyższenie rozdzielczości do 24 bit i wykorzystanie bitów nadmiarowych do regulacji głośności nie spowoduje utraty jakości. Nie wiem, nigdy się w to nie bawiłem. Dla mnie to ingerencja w oryginalny plik.  To przecież podstawowa sprawa dla każdego kto bawił się w PC Audio - omijamy regulację głośności Windows. Podobnie omijamy wszelkie sztuczne wyrównywanie głośności utworów.  Głośność najlepiej regulować potencjometrem Alpsa. Analogowo.   Choć i tutaj już zaszedł postęp i zamiast potencjometrów są już drabinki rezystorowe lub zintegrowane w chipach. Nie mówimy tu o DAC - mówimy o ANALOGOWEJ regulacji głośności. 
    • Czy w gramofonowym pre masz cyfrową regulację głośności?  Chyba nie zrozumiałeś przekazu.  Może niepotrzebnie zacytowałem wycinek wypowiedzi. Zabrakło  Do wysokich wartości rozdzielczości DAC dążą chociażby Ci, którym zależy by cyfrowa regulacja głośności nie ograniczała możliwości odtworzenia materiału zapisanego w tych Twoich 16 bitach na CD czy innym nośniku.   
    • Ciekawe, że w UK, Irlandii, Holandii taka instytucja jak marketing widać nie istnieje.  Wszędzie podają cenę za parę kolumn.  Tylko nie w Polsce.  Bo w Polsce jest cebulacki marketing.  Nie jesteś na czasie. W ramach tegorocznych "paragonów grozy" pokazywali już osobno wyszczególnione... przyprawy na rachunku z jakiejś cebulackiej "restauracji".  https://www.money.pl/gospodarka/zaplacili-1200-zl-za-obiad-w-sarbinowie-lokal-nie-wygladal-na-luksusowy-7195147238304672a.html?utm_term=post&utm_campaign=fbmoney&utm_medium=Social&utm_content=moneyEBX&utm_source=Facebook#Echobox=1756629174 W przyszłym roku już na bank, gdy będziesz zamawiać schabowego, to panierka będzie osobną pozycją. Plus VAT.   
    • @Top Hi-Fi & Video Design Czy już coś wiadomo na temat tych wspominanych przez Was, tajemniczych nowości od Yamahy?
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...